To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Ninek - Śro Gru 19, 2012 19:00

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/37112_476475135723837_1366098723_n.jpg
Jeju, on sam jeszcze nie wie, co ma myśleć o tym wszystkim. Taki zagubiony wzrok.
Przeuroczy jest :serducho:

katasza - Śro Gru 19, 2012 19:19

Noo jest kochany, ale wlasnie zagubiony. Chwile lezy na lozku, potem na podloge, pod stol, na dywam, nie moze sobie miejsca znalezc. A swoje legowisko olal i wogole na nim nie lezy ;(

ale prawde mowiac to spodziewalam sie wystraszonego psa, ktory nie bedzie chcial sie dotknac na poczatku, ktory bedzie warczal itd.
A wlasnie lezy na plecach kolo mnie i szturcha mnie nosem zeby go glaskac po brzuszku :serducho:
Palilam przed chwila papierosa przez okno, jak skonczylam i wrocilam do niego na lozku to tak sie cieszyl jakby mnie nie widzial conajmniej pare godzin :serducho: :serducho: :serducho:

I jest taki chudy ze az nieprzyjemnie sie go glaszcze, same kosci :(

Ninek - Śro Gru 19, 2012 19:38

Przydałoby mu sie jedno miejsce tylko dla niego, psy lubią takie mieć. No ale musi je sobie sam znaleźć.

Utuczy sie szybko, na regularnym jedzeniu i bezstresowym życiu :)
Tylko nie daj mu teraz wejść sobie na głowe, bo tylko sobie pracy dołożysz :P

katasza - Śro Gru 19, 2012 19:49

No ma swoje legowisko wlasnie. Polozylam mu tam zabawki, obok ma miski, bo chcialam mu jakos pokazac ze to 'jego'. ale olal totalnie i lezy na dywaniku.

No chyba nie daje, nie wiem ;p
Zebral jak jadlam to go olewalam, opieral sie o stol, to powiedzialam ze nie wolno itd. Na lozko wchodzi ale chce zeby w nocy spal na legowisku, moze sie nauczy ze jak rozlozone lozko to nie mozna wchodzic. :roll:

Ninek - Śro Gru 19, 2012 19:50

Może mu miejsce albo legowisko nie pasuje. Nie ma tak dobrze, żeby spał gdzie pańcia chce :P
Nakasha - Śro Gru 19, 2012 20:26

To prawda, najlepiej poobserwować psa i położyć legowisko tam, gdzie sam zechce spać. Albo gdzieś w cichym, ustronnym miejscu.
katasza - Śro Gru 19, 2012 20:27

Stoi w cichym ustronnym miejscu, a on sobie wybral dywanik ktory lezy na srodku pokoju, to ja juz nie wiem ;p
yoshi - Śro Gru 19, 2012 22:12

daj mu czas ;) Może aktualnie woli mieć wszystko na oku ;)
W jakim on jest wieku? Przeoczyłam tą informacje :)

katasza - Śro Gru 19, 2012 22:13

Okolo roku.
On byl 'tylko' od 11 listopada w schronisku, wiec moze dlatego nie jest taki jak sie spodziewalam.

Lezal na legowisku! Ze 3 minuty, ale jednak ;p

Nakasha - Śro Gru 19, 2012 22:14

katasza, może na razie kiedy jest niepewny woli kontrolować otoczenie. A może po prostu lubi kontrolować sytuacje. ;) Jednak nawet taki pies musi mieć miejsce, aby się wyciszyć i ową potrzebę kontroli tymczasowo wyłączyć. :)

W ogóle wielkie gratulacje. :DD

Tess - Śro Gru 19, 2012 22:17

katasza, ale masz pyrkowy łepek. :D Z buzi naprawdę podobny do płowej pyry. ;)
Zresztą jak wiele kundelków... 8)

katasza - Śro Gru 19, 2012 22:21

Moze, zobaczymy za pare dni.

Dzieki dzieki, cudak z niego :serducho:

Tess, no wlasnie tez mi pyrke troche przypomina. Niedlugo Cie zaatakuje, bo jak sie jemu spodoba to chce sie pobawic w agility ;)

Tess - Śro Gru 19, 2012 22:29

katasza, jak w takiej sprawie, to nie ma problemu, atakuj, atakuj! :serducho: Oby jak najwięcej bawiących się w agility psów! :mrgreen:
katasza - Śro Gru 19, 2012 22:41

Ciesze sie wlasciwie ze to nie mops, wydaje mi sie ze mops by mi nie dal takiej radochy ze spacerow, a o agility moglabym pomarzyc.

Przed chwila lezal na podlodze, wstal, wskoczyl na lozko, przytulil sie tak 'calym cialem' i poszedl dalej spac :serducho:

Bel - Śro Gru 19, 2012 22:44

katasza napisał/a:
o agility moglabym pomarzyc
e no co ty.. mogłabyś go np. na sznurku ciągnąć jak będzie leżał :lol: albo przerzucać go przez płotki