To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

Anonymous - Pon Sty 23, 2012 13:45

Oli, to znaczy, że Szanty nie oddasz osobie bez winy?
Oli - Pon Sty 23, 2012 13:52

Viss napisał/a:
Oli, to znaczy, że Szanty nie oddasz osobie bez winy?
? nie rozumiem :drap:

aaa, pewnie chodziło o windę? :D tak, to jeden z wymogów - domek, parter lub winda. :)

no i to nie ja decyduję o jej przyszłym domu ;)

sachma - Wto Sty 24, 2012 18:48

Dziś wreszcie odważyłam się wyjść z Dinem i Lennym razem :) Dino jest nieokrzesany i agresywny do innych psów.. o dziwo z tą agresją to chyba więcej udawał niż jest naprawdę, bo wystarczyło kilka razy warknąć na niego i przyjął do wiadomości że Lenny nie jest do zjedzenia ;)
Za nami 15km spacer i 30min na wybiegu dla psów... ta długa droga (wybieg był w środku spaceru) do wybiegu pozwoliła psom oswoić się ze swoją obecnością, dzięki czemu, mimo małych zgrzytów na początku - warczenia i pokazywania zębów - psiaki razem hasały po wybiegu, kompletnie mnie ignorując :P :roll:

tylko 3 zdjęcia wyszły.. byłam sama i miałam tylko kompakt :/ odzwyczaiłam się od niego :P

Nakasha - Wto Sty 24, 2012 19:32

A kto to Dino? Bo przegapiłam... :oops: Śliczny jest. :)
sachma - Wto Sty 24, 2012 19:37

Nakasha, Onek rodziców, 5letni pies z problemami :P Gdzieś tam kiedyś pisałam tu jak z nim walczę, żeby przestał się rzucać na ludzi i inne zwierzęta ;)

edit.
musiałam przekopiować z dogomanii bo jestem w szoku totalnym...

Cytat:
Napisał Helga&Ares Zobacz post
Słuchajcie, muszę Wam to powiedzieć, przeżyłam dzisiaj szok.
Moja Vika jest nieuleczalnie chora - ma trombocytopenię autoimmunologiczną - jej organizm niszczy swoje płytki krwi, w związku z czym jedna mała rana, czy też pęknięcie drobnego naczyńka może się dla niej skończyć tragicznie, do końca życia musi brać sterydy. Zabrałam ją z pijackiej meliny w strasznym stanie. Jest ze mną od 15czerwca 2010r. Przez cały ten czas karmiłam ją suchym żarciem. Norma płytek u psa to 120 - 400tys. Vika najczęściej miała od 5 tys do 20 tys mimo brania sterydów. To za mało. Takie wyniki miał a cały czas. Na Barfie jest od prawie 4 miesięcy. Wczoraj robiłyśmy kontrolne badania - morfologię i biochemię-nerki i wątrobę, bo te narządy są najbardziej narażone na zniszczenie przez sterydy.
no i tu właśnie przeżyłam szok - MOJA VIKA MA 300 tys płytek i WĄTROBĘ w STANIE IDEALNYM! WET BYŁ CHYBA W WIĘKSZYM SZOKU NIŻ JA TO JEST NIESAMOWITE. NIGDY W ŻYCIU ŻADNEMU PSU NIE PODAM NIC INNEGO< JAK TYLKO BARF

ja wiem, jednym służy, innym nie - ale czegoś takiego nigdy bym się po jedzeniu nie spodziewała :shock:

Sorgen - Śro Sty 25, 2012 09:25

Jeśli możesz to dowiedz się jaką karmą wcześniej była karmiona.
Ja mam straszne lęki po tej operacji suki ale coraz bliższa jestem powrotowi do barfa tylko w wersji ze wszystkimi kośćmi i całą resztą mieloną. Problem w tym że o mielonego barfa było ciężko w Krakowie a co dopiero w Tarnowie. A zamrażalki nie mam dużej żeby zamówić paczkę na cały miesiąc :/ No nic będę musiała obdzwonić sklepy mięsne przy ubojniach, może mają kościarkę.
Moja sucz zdecydowanie najlepiej wyglądała na barfie, mniej odczynów alergicznych na skórze, uszy czyste, bez wycieku z oczu i bez zatkanych gruczołów przy tyłku.
Ehh gdyby tylko nie ten wypadek...

Oli - Śro Sty 25, 2012 13:41

sachma napisał/a:
ja wiem, jednym służy, innym nie - ale czegoś takiego nigdy bym się po jedzeniu nie spodziewała
a ja bym powtórzyła badanie krwi ;) oczywiście nie od dziś wiadomo, że dietą można wiele zmienić, ale jeśli do tej pory było fatalnie i nagle jest super, to ja bym powtórzyła, by nie było wyniku fałszywego.
Szura - Śro Sty 25, 2012 14:09

http://www.facebook.com/events/326878584013823/

Bardzo proszę o głosy na Klembów!

Lavi - Pią Sty 27, 2012 14:56

http://www.youtube.com/watch?v=B_Cj8VNkqfU :mrgreen: aż miło się ogląda
Anonymous - Pią Sty 27, 2012 16:30

Ja dopiero odkryłam urok bostonów na spacerach psich. Szalenie podoba mi się ich charakter i opanowanie.
Tess - Pią Sty 27, 2012 17:26

Ja znam jednego zajebiście robiące obi. :D Naprawdę powala, jest lepszy niż np. wiele bc, moim zdaniem. :serducho:
Majszczur - Pią Sty 27, 2012 17:32

Znam osobiście jedynie dwa bostoniki.
Jednego mieliśmy na szkoleniu - ciężka sztuka, egzemplarz dominujący jak cholera (+ ślepo zakochana w nim właścicielka to ciężki duet).
Drugi mieszka obok mnie, ma 6 mies i już robi ze swoją pancią co chce :lol: ale jego energia i chęć zwrócenia na siebie uwagi jest rozbrarająca.

PALATINA - Pią Sty 27, 2012 17:37

Ja nie znam tych psów osobiście, ale ich wygląd mi się wyjątkowo nie podoba.
Kompletnie nie moja bajka.

yoshi - Sob Sty 28, 2012 21:36

Hehehe mi się nie podobają owczarki belgijskie groenendael i tervueren, dzisiaj na zawodach szłam długo z dwoma z psami tej rasy, i jeszcze oprócz tego były na pewno dwa inne. I doszłam do wniosku że wyglądają jak pawiany (szczególnie ten jeden - przez co zepsuł mi opinie na temat wyglądu tej rasy) z dziwnie chudymi, szpiczastymi pyskami (a chude lubię, bo charty czy owczarki szkockie collie mi się podobają). Choć i tak zawsze bardziej mi się podobały malinois'y.

W każdym razie.... chwalę się znów :)
Dzisiaj na naszych I zawodach, przeszliśmy z Toudim trasę 25,5 km w czasie 5 godzin i 15 minut :) Na metę przyszliśmy 12-ci :) Nie wiem jeszcze na ile kobiet.... myślę że ok 40, więc chyba nie jest źle. Dokładnie się okaże po wynikach, choć kilka osób zrezygnowało podczas wycieczki... No ale i tak jestem z nas dumna i zadowolona :D Następne zawody w kwietniu!
Namawiam!! :D :D:D

Anonymous - Sob Sty 28, 2012 23:41

O ja pierdziele... wymiękłam na maxa :shock: :shock: :shock:
http://marbella-enel-corazon.eu/
:hahaha: