Archiwum - Psiaki XIII
Anonymous - Pon Sty 23, 2012 13:45
Oli, to znaczy, że Szanty nie oddasz osobie bez winy?
Oli - Pon Sty 23, 2012 13:52
Viss napisał/a: | Oli, to znaczy, że Szanty nie oddasz osobie bez winy? | ? nie rozumiem
aaa, pewnie chodziło o windę? tak, to jeden z wymogów - domek, parter lub winda.
no i to nie ja decyduję o jej przyszłym domu
sachma - Wto Sty 24, 2012 18:48
Dziś wreszcie odważyłam się wyjść z Dinem i Lennym razem Dino jest nieokrzesany i agresywny do innych psów.. o dziwo z tą agresją to chyba więcej udawał niż jest naprawdę, bo wystarczyło kilka razy warknąć na niego i przyjął do wiadomości że Lenny nie jest do zjedzenia
Za nami 15km spacer i 30min na wybiegu dla psów... ta długa droga (wybieg był w środku spaceru) do wybiegu pozwoliła psom oswoić się ze swoją obecnością, dzięki czemu, mimo małych zgrzytów na początku - warczenia i pokazywania zębów - psiaki razem hasały po wybiegu, kompletnie mnie ignorując
tylko 3 zdjęcia wyszły.. byłam sama i miałam tylko kompakt odzwyczaiłam się od niego
Nakasha - Wto Sty 24, 2012 19:32
A kto to Dino? Bo przegapiłam... Śliczny jest.
sachma - Wto Sty 24, 2012 19:37
Nakasha, Onek rodziców, 5letni pies z problemami Gdzieś tam kiedyś pisałam tu jak z nim walczę, żeby przestał się rzucać na ludzi i inne zwierzęta
edit.
musiałam przekopiować z dogomanii bo jestem w szoku totalnym...
Cytat: | Napisał Helga&Ares Zobacz post
Słuchajcie, muszę Wam to powiedzieć, przeżyłam dzisiaj szok.
Moja Vika jest nieuleczalnie chora - ma trombocytopenię autoimmunologiczną - jej organizm niszczy swoje płytki krwi, w związku z czym jedna mała rana, czy też pęknięcie drobnego naczyńka może się dla niej skończyć tragicznie, do końca życia musi brać sterydy. Zabrałam ją z pijackiej meliny w strasznym stanie. Jest ze mną od 15czerwca 2010r. Przez cały ten czas karmiłam ją suchym żarciem. Norma płytek u psa to 120 - 400tys. Vika najczęściej miała od 5 tys do 20 tys mimo brania sterydów. To za mało. Takie wyniki miał a cały czas. Na Barfie jest od prawie 4 miesięcy. Wczoraj robiłyśmy kontrolne badania - morfologię i biochemię-nerki i wątrobę, bo te narządy są najbardziej narażone na zniszczenie przez sterydy.
no i tu właśnie przeżyłam szok - MOJA VIKA MA 300 tys płytek i WĄTROBĘ w STANIE IDEALNYM! WET BYŁ CHYBA W WIĘKSZYM SZOKU NIŻ JA TO JEST NIESAMOWITE. NIGDY W ŻYCIU ŻADNEMU PSU NIE PODAM NIC INNEGO< JAK TYLKO BARF |
ja wiem, jednym służy, innym nie - ale czegoś takiego nigdy bym się po jedzeniu nie spodziewała
Sorgen - Śro Sty 25, 2012 09:25
Jeśli możesz to dowiedz się jaką karmą wcześniej była karmiona.
Ja mam straszne lęki po tej operacji suki ale coraz bliższa jestem powrotowi do barfa tylko w wersji ze wszystkimi kośćmi i całą resztą mieloną. Problem w tym że o mielonego barfa było ciężko w Krakowie a co dopiero w Tarnowie. A zamrażalki nie mam dużej żeby zamówić paczkę na cały miesiąc No nic będę musiała obdzwonić sklepy mięsne przy ubojniach, może mają kościarkę.
Moja sucz zdecydowanie najlepiej wyglądała na barfie, mniej odczynów alergicznych na skórze, uszy czyste, bez wycieku z oczu i bez zatkanych gruczołów przy tyłku.
Ehh gdyby tylko nie ten wypadek...
Oli - Śro Sty 25, 2012 13:41
sachma napisał/a: | ja wiem, jednym służy, innym nie - ale czegoś takiego nigdy bym się po jedzeniu nie spodziewała | a ja bym powtórzyła badanie krwi oczywiście nie od dziś wiadomo, że dietą można wiele zmienić, ale jeśli do tej pory było fatalnie i nagle jest super, to ja bym powtórzyła, by nie było wyniku fałszywego.
Szura - Śro Sty 25, 2012 14:09
http://www.facebook.com/events/326878584013823/
Bardzo proszę o głosy na Klembów!
Lavi - Pią Sty 27, 2012 14:56
http://www.youtube.com/watch?v=B_Cj8VNkqfU aż miło się ogląda
Anonymous - Pią Sty 27, 2012 16:30
Ja dopiero odkryłam urok bostonów na spacerach psich. Szalenie podoba mi się ich charakter i opanowanie.
Tess - Pią Sty 27, 2012 17:26
Ja znam jednego zajebiście robiące obi. Naprawdę powala, jest lepszy niż np. wiele bc, moim zdaniem.
Majszczur - Pią Sty 27, 2012 17:32
Znam osobiście jedynie dwa bostoniki.
Jednego mieliśmy na szkoleniu - ciężka sztuka, egzemplarz dominujący jak cholera (+ ślepo zakochana w nim właścicielka to ciężki duet).
Drugi mieszka obok mnie, ma 6 mies i już robi ze swoją pancią co chce ale jego energia i chęć zwrócenia na siebie uwagi jest rozbrarająca.
PALATINA - Pią Sty 27, 2012 17:37
Ja nie znam tych psów osobiście, ale ich wygląd mi się wyjątkowo nie podoba.
Kompletnie nie moja bajka.
yoshi - Sob Sty 28, 2012 21:36
Hehehe mi się nie podobają owczarki belgijskie groenendael i tervueren, dzisiaj na zawodach szłam długo z dwoma z psami tej rasy, i jeszcze oprócz tego były na pewno dwa inne. I doszłam do wniosku że wyglądają jak pawiany (szczególnie ten jeden - przez co zepsuł mi opinie na temat wyglądu tej rasy) z dziwnie chudymi, szpiczastymi pyskami (a chude lubię, bo charty czy owczarki szkockie collie mi się podobają). Choć i tak zawsze bardziej mi się podobały malinois'y.
W każdym razie.... chwalę się znów
Dzisiaj na naszych I zawodach, przeszliśmy z Toudim trasę 25,5 km w czasie 5 godzin i 15 minut Na metę przyszliśmy 12-ci Nie wiem jeszcze na ile kobiet.... myślę że ok 40, więc chyba nie jest źle. Dokładnie się okaże po wynikach, choć kilka osób zrezygnowało podczas wycieczki... No ale i tak jestem z nas dumna i zadowolona Następne zawody w kwietniu!
Namawiam!! :D:D
Anonymous - Sob Sty 28, 2012 23:41
O ja pierdziele... wymiękłam na maxa
http://marbella-enel-corazon.eu/
|
|
|