Higiena i pielęgnacja - Ściółka dla koni
karraska - Czw Gru 09, 2010 12:53
Off-Topic: | Jeśli chodzi o podatek to przy takiej ilości i tak się opłaca |
Pyl - Czw Gru 09, 2010 13:20
Off-Topic: | karraska, nie do końca. Rozmawiałam dziś z panią z hurtowni i powiedziała, że zmiana najprawdopodobniej będzie o 1 punkt procentowy (z 3% na 4%, z 7% na 8%). Jeśli podwyżka miałaby być z 3% do 23% to bym się nie zastanawiała, ale zablokować sporą kwotę w szczurzym żarciu czy trotach to chyba nie warto aż tak bardzo dla 1%.
Mam na myśli, że jeśli masz i tak zrobić zakupy to rób je w grudniu, ale nie ma co kupować na zapas. |
susurrement - Czw Gru 09, 2010 13:24
to ja poproszę jeden teraz i jeden w styczniu; w zasadzie jest mi to obojętne więc jeśli się coś nierówno rozłoży to można mnie wpisać dowolnie na dwa.
greenfreak - Czw Gru 09, 2010 18:07
A wie ktoś, jakie gabaryty ma taki wór? Cena jest kusząca żeby się na przyszłość zapisać, ale muszę wiedzieć, czy byśmy takie wory w pokoju pomieścili...
Allo - Czw Gru 09, 2010 19:54
Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak - zamówienie na pierwszą paletę składamy już w grudniu, po świętach, ale przed Nowym Rokiem, a jeśli uzbiera się wystarczająca ilość osób, to w styczniu zamówimy drugą paletę.
Każdy zamawiający ściółkę musi mieć założone konto na animalia.pl, więc jeśli ktoś jeszcze takowego nie posiada, to dobrze by było założyć je jak najszybciej
Ostateczna lista zamawiających w pierwszej turze (grudzień):
- Allo
- M___M
- lukasio000
- bjossa
- Rita90
- _Chomusia_
- idaa
- Nakota
- Anzy-19
- karraska
- Cola
- mataforgana
- Niamey
- zuuzuushii
- Kaskas
- Tigromaniak
- harpoonka
- susurrement
- Motusa
Niech każdy zainteresowany uzupełni dla mnie taką formułkę:
nick: (z animalia.pl)
ilość worków: (1/2/3)
dodatki do zamówienia: (tak/nie)
termin: (styczeń/grudzień)
forma płatności: (kurier GLS/kurier animalia.pl/odbiór osobisty) ; (przelew/płatność przy odbiorze/-)
http://animalia.pl/faq.php?kat=9154&pyt=23
W "dodatkach do zamówienia" chodzi o to, że wysyłkę worka można połączyć ze zwykłymi zakupami w animalii, ale trzeba się wcześniej zadeklarować czy będzie się zamawiało jakieś dodatkowe produkty, czy nie.
np:
Allo napisał/a: |
nick: karolina_sz
worków: 1
dodatki do zamówienia: nie
termin: grudzień
forma płatności: kurier animalia.pl; płatność przy odbiorze |
greenfreak napisał/a: | A wie ktoś, jakie gabaryty ma taki wór? Cena jest kusząca żeby się na przyszłość zapisać, ale muszę wiedzieć, czy byśmy takie wory w pokoju pomieścili... |
Konkretnie niestety nie, orientacyjnie takie jak duży worek na śmieci
Tutaj jest zdjęcie Utopii, paczka wygląda na sporą:
http://img585.imageshack....hiedenes250.jpg
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Gru 17, 2010 00:24 ]
Ściółka powinna już pojawić się w Waszych koszykach na Animalii. Paleta dojedzie pewnie na początku przyszłego tygodnia.
karraska - Nie Gru 19, 2010 23:12
Przepraszam, ale sierota ze mnie i dopiero dzisiaj przeczytałam posta. Na razie nie ma nic w moim koszyku. Czy to znaczy, że przegapiłam czy dopiero się pojawi??
edit
Doczytałam na chomiku. Szkoda, że na allo nie zostały podane informacje dla nowo zarejestrowanych na animalii.
Cola - Nie Gru 19, 2010 23:32
ja również nie mam niczego w koszyku, a chciałam ściółkę na grudzień..
karraska - Pon Gru 20, 2010 07:09
Tigromaniak napisał/a: | Osoby, które zamawiają pierwszy raz na animali proszone są o zamówienei czegokolwiek i wpisaniu w uwagi ze zamawiają worki ponieważ kontom które nigdy nic nie kupowały nie można dodać ściółki. W razie problemów proszę pisać do mnei na PW |
Tigromaniak - Pon Gru 20, 2010 08:09
Przepraszam, ale przez święta jest duże zamieszanie mam nadzieje że już wszystko oki
Anonymous - Pon Gru 20, 2010 11:01
ech no i ja to samo... no cóż, trudno, zamówię przy okazji karmę dla psicy. i teraz to wolałabym, żeby paczka przyszła na początku stycznia, bo za chwilę wyjeżdżamy na święta i nie będzie nas w mieście...
Pyl - Czw Gru 23, 2010 14:50
No i jak tam poszło? Ktoś dostał przesyłkę? Obmacał towar? Bo namyślam się czy się nie dopisać do kolejnego zamówienia...
Niamey - Czw Gru 23, 2010 14:53
czy ktoś wie, kiedy mają przyjść te z grudniowego zamówienia? Bo ja wyjeżdżam a jeszcze nic mi nie przyszło...
Tigromaniak - Pią Gru 24, 2010 08:42
Grudniowa paleta jeszcze nei dojechała do Animali, została wysłana w poniedziałek z niemiec - prawdopodobnie dojedzie po świętach.
w chwili obecnej jest 2 worki wolne.
Więc jeśli ktoś ma ochotę to pisać do animali po woreczki
Pyl - Pon Gru 27, 2010 13:30
Donoszę, że wolnych worków już brak.
Nakota - Śro Gru 29, 2010 14:16
Moje dwa worki dzisiaj do mnie dotarły
I były tak dobrze zapakowane, że miałam świetną zabawę w odpakowywanie ich
|
|
|