Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Maniak - Wto Lis 21, 2006 17:23
A tutaj link do mojej akualnej ściółki http://www.zoologica.pl/n...61e08c2b338842b jezdym zadowolejszyn
Anonymous - Pią Lis 24, 2006 13:12
Ja używałem Cat's Best, bądz Cat's Dream. Jestem z nich bardzo zadowolony, ponieważ nie śmierdzą i nie pylą.
Pozdrawiam
Mangusta - Pią Lis 24, 2006 18:54
Cat's Dream
Katie - Pią Lis 24, 2006 20:08
Cat`s Dream, oczywiście
Chociaż aktualnie szukam czegoś równie dobrego, a łatwiej dostępnego w sklepach Moi rodzice są na mnie wściekli, bo za każdym razem, kiedy jadą do Szczecina, muszą mi przywozić kilka paczek... U nas o Cat`s Dreama raczej trudno niestety
Sileas - Pią Lis 24, 2006 21:23
Ja póki co mam spore zapasy kukurydzianej Chipsi, ale coś kiepsko mi się to widzi, jak mają dziołchy taką ogromną klatkę. Szalenie dużo jej idzie, a droga przecie jest... się chyba znów na Cats Dreama przerzucę.
Chesti - Pią Lis 24, 2006 21:59
Cat`s Dream - lepszej do tej pory nie znalazłam, choć przyznam, że szukam czegoś tańszego bo przy 4 szczurach ten żwirek "daje po kieszeni". Do tej pory niestety nie znalazłam żwirku tak dobrego jak Cat`s i tańszego.
Mój facet kupił kiedyś żwirek Pigwa. Nigdy więcej Pyli, śmierdzi octem i nie pochłania zapachów. Zdecydowanie odradzam.
falka - Pią Lis 24, 2006 23:26
Ja ostatnio kupiłam coś podobnego do Cat'sa ale z dodatkiem drzewa kokosowego i tańsze, bo około 10zł za 8 litrów (7 + 1 gratis ). Rozglądajcie się, a ja dam znać jak wypróbuję, ale to jeszcze trochę potrwa, bo zasypałam grubą warstwę chipsi niedawno.
Azi - Sob Lis 25, 2006 00:12
A ja uzywałam i uzywam:
-podściółka z trocin (dobrze wsiąka mocz
-własciwa wyściółka z sianka (ładnie pachnie, jest mięciusie i mozna w nim kopać)
trocin nie mam jakiś specjalnych, ale sianko zoocenter, bardzo dobre, miekkie. Kupowałam inne, bezfirmowe, ale często pojawiał się w nim oset, no i trzeba było wybierać
sechmet - Sob Lis 25, 2006 00:43
ja używam trocin, kiedyś używałam Cat's Dreamu, ale po prostu mi sie nie opłaca, przy tylu klatkach. jedna paczka szła na jeden raz...
i sianka też uzywam, ładnie pachnie w klatce
Anonymous - Sob Lis 25, 2006 10:31
Ja kupuje w takicha malych kartonikach z ZOO-RAJ- podobne do Cats Dreama ale tansze i u moich 2 dziewczyn wytrzymuje 2 tygodnie (tylko ze one zalatwiaja sie do kuwet no i w kuwecie sprzatam co 2-3 dni)
Naciol - Sob Lis 25, 2006 11:33
Ja jak na razie mam trociny a pod spodem jakiś koci żwirek, nawet nie wiem jaki
Ale muszę się przerzucić na sam żwirek
Może Cat's?
AngelsDream - Sob Lis 25, 2006 11:36
Naciol napisał/a: | Może Cat's? |
To zależy od zasobności portfela. Cat's naprawdę potrafi kosztować.
Azi - Sob Lis 25, 2006 15:58
Tez zastanawiam sie nad żwirkiem, tak go polecacie i że nie śmierdzi...
Tylko pare pytań mam, bo z Waszych wypowiedzi, to średnio moge wywnioskować:
1. Co ile bym musiała wymieniać żwirek (dwa szczury, przy założeniu, że wybieram kupki)?
2. Ile mniej więcej kosztuje opakowanie?
3. Ile się tego sypie?
4. Jaką firme polecacie na pierwszy raz?
Naciol - Sob Lis 25, 2006 17:33
Jak dzisiaj byłam w takim zoologu ze średnim zaopatrzeniem, to Cat's Dream nie było, ale był jakiś Cat's Best A bawełna w jednym, wielkim, długim (15cm? 20?) kawałku
Anonymous - Sob Lis 25, 2006 18:38
Azi już odpowiadam:
1.Dopuki nie zacznie brzydko pachnieć... a w porównaniu do trocin to naprawde niema porównania.
2.Zależy gdzie... Ja mieszkam w warszawie i kupowałem na hali w carrefour, to tam chyba z 12zł (niedam sobie głowy uciąć, ale coś koło tego) taki worek duży kosztował.
3.Raz sypałem mniej, raz więcej, ogólnie to tak żeby plastik dobrze zakrywało.
4.Cat's Dream, bądź Cat's Best. Jeden jest czerwony, jeden niebieski i któryś jest tańszy. Ale niewiem czym się różnią.
Pozdrawiam
|
|
|