Archiwum - Koty vol. II 

falka - Sob Sty 31, 2009 19:43
  nutaka, zdjęcia są bardzo fajne, bo oprócz kota zawierają śliczną nutakę gratis  
												 nutaka - Sob Sty 31, 2009 20:05
  falkuś, dziękuję   

we wtorek, lub środę(raczej wtorek) idziemy ciachac Kitkę.brrr boję się  
												 falka - Sob Sty 31, 2009 20:08
  no to kciuki  
												 nutaka - Sob Sty 31, 2009 20:14
  o kciuki będe prosic we wtorek. ale dziękuję  
												 idaa - Sob Sty 31, 2009 21:32
  nutaka Kicia jest po prostu obłędna     . We wtorek potrzymamy kciuki   
												 nutaka - Sob Sty 31, 2009 22:45
  idaa, dziękuję     

Kitka bardziej na żywo   

http://www.onetruemedia.c...medium=text_url
												 PALATINA - Nie Lut 01, 2009 07:28
  Kubełek się wczoraj zgubił moim rodzicom!!!!         

Moja mama wyszła wynieść coś do schowka na klatce i nie domknęła drzwi!

Dopiero po jakimś czasie zauważono, że otwieraniu lodówki nie towarzyszy miauczenie kota! I dawaj przeszukiwać mieszkanie! Szukali i szukali, a kota nie ma!

Zaczęli szukać w bloku na innych piętrach. Znalazł się na najwyższym piętrze (czyli 16tym, tj. 3 piętra nad nami).      Łaził sobie po klatce schodowej, a potem przelazł przez kratę i łaził od drzwi do drzwi...

Dobrze, że się urwis znalazł!  ufff....    
												 nutaka - Pon Lut 02, 2009 19:43
  sterylizacja w środę o 10 .  
												 idaa - Pon Lut 02, 2009 21:09
  W  jakim wieku można wysterylizować kotkę? Bo jeden wet mówi mi , że jak skończy pół roku, a drugi, że przy pierwszej rui. Kurcze, ja się na tym kompletnie nie znam. Kociambra ma około 3 miesięcy. No i nie wiem, co mam robić      . Pomóżcie, proszę   
												 PALATINA - Pon Lut 02, 2009 21:57
  Ja bym sterylizowała po pierwszej rui i jako lek. wet. tak odpowiadam, gdy ktos pyta.
												 yoshi - Wto Lut 03, 2009 09:30
  Mój wet mówił że już można w ok. 7 mies, przed pierwsza rują i ja tak sterylizowałam. Obie kotki były tak cięte. I już są dwa lata po sterylce.
												 PALATINA - Wto Lut 03, 2009 09:56
  Można.

Psy też można przed pierwszą rują i jest bardzo wielu wetów, którzy to polecają (ale ja nie jestem żadnym z nich).  
												 agacia - Wto Lut 03, 2009 10:25
  Ja tez jestem za tym, zeby dac suce czy kotce dojrzec. Mam wrazenie ,ze te sterylizowane przed pierwsza ruja nie sa dojrzale psychicznie. Takie wieczne dzieci.
												 jokada - Wto Lut 03, 2009 10:25
  hodowcy czasem i kolo 14-15 tygodnia kastrując podrośnięte kociaki

są zarówno zwolennicy (nowy właściciel ma juz 'z głowy' ten zabieg, nie ma ryzyka ze zwierz do pseudohodowli pójdzie)

jak i przeciwnicy (ze zwierze nie rozwinięte w pełni)

ponieważ w polsce robi to jeszcze mało osób, i dopiero od paru lat, nie ma badań odnośnie wczesnej kastracji a zdrowia itp starszych kotów
												 idaa - Wto Lut 03, 2009 13:54

| PALATINA napisał/a: | 	 		  | Ja bym sterylizowała po pierwszej rui i jako lek. wet. tak odpowiadam, gdy ktos pyta. | 	  

| PALATINA napisał/a: | 	 		  Można.

Psy też można przed pierwszą rują i jest bardzo wielu wetów, którzy to polecają (ale ja nie jestem żadnym z nich).    | 	  

No właśnie ten drugi powiedział to samo. Dać jej dojrzeć, a potem wysterylizować. I chyba Was i tego drugiego posłucham     . Czyli oby do pierwszej rui.....    .

Dzięki   

| 

|  

|