Archiwum - Koty vol. II
falka - Sob Sty 31, 2009 19:43
nutaka, zdjęcia są bardzo fajne, bo oprócz kota zawierają śliczną nutakę gratis
nutaka - Sob Sty 31, 2009 20:05
falkuś, dziękuję
we wtorek, lub środę(raczej wtorek) idziemy ciachac Kitkę.brrr boję się
falka - Sob Sty 31, 2009 20:08
no to kciuki
nutaka - Sob Sty 31, 2009 20:14
o kciuki będe prosic we wtorek. ale dziękuję
idaa - Sob Sty 31, 2009 21:32
nutaka Kicia jest po prostu obłędna . We wtorek potrzymamy kciuki
nutaka - Sob Sty 31, 2009 22:45
idaa, dziękuję
Kitka bardziej na żywo
http://www.onetruemedia.c...medium=text_url
PALATINA - Nie Lut 01, 2009 07:28
Kubełek się wczoraj zgubił moim rodzicom!!!!
Moja mama wyszła wynieść coś do schowka na klatce i nie domknęła drzwi!
Dopiero po jakimś czasie zauważono, że otwieraniu lodówki nie towarzyszy miauczenie kota! I dawaj przeszukiwać mieszkanie! Szukali i szukali, a kota nie ma!
Zaczęli szukać w bloku na innych piętrach. Znalazł się na najwyższym piętrze (czyli 16tym, tj. 3 piętra nad nami). Łaził sobie po klatce schodowej, a potem przelazł przez kratę i łaził od drzwi do drzwi...
Dobrze, że się urwis znalazł! ufff....
nutaka - Pon Lut 02, 2009 19:43
sterylizacja w środę o 10 .
idaa - Pon Lut 02, 2009 21:09
W jakim wieku można wysterylizować kotkę? Bo jeden wet mówi mi , że jak skończy pół roku, a drugi, że przy pierwszej rui. Kurcze, ja się na tym kompletnie nie znam. Kociambra ma około 3 miesięcy. No i nie wiem, co mam robić . Pomóżcie, proszę
PALATINA - Pon Lut 02, 2009 21:57
Ja bym sterylizowała po pierwszej rui i jako lek. wet. tak odpowiadam, gdy ktos pyta.
yoshi - Wto Lut 03, 2009 09:30
Mój wet mówił że już można w ok. 7 mies, przed pierwsza rują i ja tak sterylizowałam. Obie kotki były tak cięte. I już są dwa lata po sterylce.
PALATINA - Wto Lut 03, 2009 09:56
Można.
Psy też można przed pierwszą rują i jest bardzo wielu wetów, którzy to polecają (ale ja nie jestem żadnym z nich).
agacia - Wto Lut 03, 2009 10:25
Ja tez jestem za tym, zeby dac suce czy kotce dojrzec. Mam wrazenie ,ze te sterylizowane przed pierwsza ruja nie sa dojrzale psychicznie. Takie wieczne dzieci.
jokada - Wto Lut 03, 2009 10:25
hodowcy czasem i kolo 14-15 tygodnia kastrując podrośnięte kociaki
są zarówno zwolennicy (nowy właściciel ma juz 'z głowy' ten zabieg, nie ma ryzyka ze zwierz do pseudohodowli pójdzie)
jak i przeciwnicy (ze zwierze nie rozwinięte w pełni)
ponieważ w polsce robi to jeszcze mało osób, i dopiero od paru lat, nie ma badań odnośnie wczesnej kastracji a zdrowia itp starszych kotów
idaa - Wto Lut 03, 2009 13:54
PALATINA napisał/a: | Ja bym sterylizowała po pierwszej rui i jako lek. wet. tak odpowiadam, gdy ktos pyta. |
PALATINA napisał/a: | Można.
Psy też można przed pierwszą rują i jest bardzo wielu wetów, którzy to polecają (ale ja nie jestem żadnym z nich). |
No właśnie ten drugi powiedział to samo. Dać jej dojrzeć, a potem wysterylizować. I chyba Was i tego drugiego posłucham . Czyli oby do pierwszej rui..... .
Dzięki
|
|
|