O szczurach ogólnie - Szczury a upały
hekatomba - Czw Cze 20, 2013 10:18
Szczurówka, można. Należy jednak pamiętać, aby woda była w temperaturze pokojowej.
unicorn - Czw Cze 20, 2013 10:19
Szczurówka, można, tylko nie lodowatą oczywiście.
mmarcioszka - Czw Cze 20, 2013 22:00
Szczurówka, zastanów się tylko, czy warto - wszystko będziesz miała rozchlapane dookoła, a zapach mokrego szczura nie jest najpiękniejszymi perfumami
vika - Pią Cze 21, 2013 07:59
mmarcioszka ja tam nie wiem jak pachną Twoje szczury ale moje dalej Nizoralem :D:D a kąpałam je jakieś 2 miesiące temu w szamponie, a teraz notorycznie jak idę myć włosy to Fifka mi towarzyszy i bawi się prysznicem wygląda to komicznie, jest przy okazji mokra ale nie do samej skóry i jak ją wącham to dalej czuję Nizoral i zastanawiam się czy źle go spłukałam czy tak długo może się utrzymywać na szczurzej sierści
Oluś - Pią Cze 21, 2013 08:57
mmarcioszka napisał/a: | zapach mokrego szczura nie jest najpiękniejszymi perfumami |
Ja tam lubię zapach mokrego szczura Ale ja to w takich kwestiach zawsze inna byłam
mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:02
vika, moim zdaniem coś jest nie tak, skoro szczury 2 miesiące pachną Nizoralem... Może ich nie spłukałaś dobrze, albo za dużo szamponu użyłaś?
Szczurówka pisałą o wlaniu SAMEJ wody do "baseniku" i wstawieniu do klatki, więc zapach gwarantowany, to zapach mokrego szczura, a nie jakiegoś szamponu.
olus_165, oj tam, każdy lubi co innego
Mao - Pią Cze 21, 2013 10:09
mmarcioszka napisał/a: | Szczurówka pisałą o wlaniu SAMEJ wody do "baseniku" i wstawieniu do klatki, więc zapach gwarantowany, to zapach mokrego szczura |
Ba, żeby to był tylko mokry szczur. Niektóre lubią sobie siknąć do basenu, więc minimum raz dziennie polecam wymieniać wodę
mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:11
Tak, jak ma się brudaski, to jeszcze dochodzi mocz rozcieńczony w wodzie i rozpaćkane bobki
Szczurówka - Pią Cze 21, 2013 10:12
Mi została taka kuweta po kocie:
Ona nie jest duża i jest bardzo niziutka...
Więc mogłabym ją wykorzystać jako basenik
mmarcioszka - Pią Cze 21, 2013 10:17
Szczurówka, przemyśl to jeszcze... Może warto wykąpać szczury raz poza klatką, w w wannie np.? Też się ochłodzą
unicorn - Pią Cze 21, 2013 10:20
Moje dziewczyny z baseniku tylko piły wodę.
Oluś - Pią Cze 21, 2013 10:22
Ja daję starą blaszkę z wodą jak wypuszczam szczury na wybieg. Ale nalewam malutko wody (tak po szczurze kostki) i jak chcą to się taplają. I nie ma problemu siuśków i rozpaćkanych bobków
Aghaa - Pią Cze 21, 2013 10:24
unicorn napisał/a: | Moje dziewczyny z baseniku tylko piły wodę. | u mnie jest dokładnie tak samo
limomanka - Pią Cze 21, 2013 10:33
U nas też basen tylko na wybiegu - i tak mam mnóstwo sprzątania przy tylu klatkach (jakoś 5 mi się nazbierało ) - a przy okazji zapewniam im atrakcje na wybiegu. Nie każdy szczur lubi się kąpać.
Ninek - Pią Cze 21, 2013 10:34
Moje poprzednie stado kilka razy dostawało basen na wybieg. Wrzucałam tam drobno pokrojoną marchewkę i miały frajdę z wyciągania jej (a normalnie nie chciały w ogóle jeść marchewki, widocznie z wody smaczniejsza ). Byłam w szoku, bo nie było takiej baby, która by się choć trochę nie zamoczyła. Każda chociaż łapkami grzebała w wodzie a najodważniejsze moczyły całe głowy
|
|
|