Mioty urodzone - rok 2016 - Miot W Rotta Taivas
eswa - Nie Paź 23, 2016 13:10
Skarpetka, dziękuję Ten urok klusków jest w tym przypadku rodzinny! Sporadycznie podgryzają tę kolorową zabawkę dla ptaków, reszty używają, Bilbo lubi podgryzać takie bajery, więc dla niego to wyposażenie jest jak znalazł Energicznych chłopaków masz, ale to w sumie chyba też taki wiek, że mają ważniejsze sprawy na głowie: bieganie, eksplorowanie, gryzienie i tak w kółko Może później troszkę bardziej się rozciapciają? Kto wie...
Ja właśnie niedawno poprosiłam znajomą, bo po setnej próbie zrobienia zdjęcia pchełkom zwątpiłam...
PS Tu mam jeszcze gratisowe zdjęcie Froda, jak się obijał w dzień, tak dla odmiany
Skarpetka - Nie Paź 23, 2016 13:40
O, na poprzednich zdjęciach nie widać było dumbo uszek
Ano, zwiedzacze takie, jak nie śpią to cały czas patrzą, żeby je wypuścić, nie można otworzyć klatki w innym celu
U nas tak się śpi:
Wrzuciłam trochę zdjęć w wątku też
eswa - Nie Paź 23, 2016 16:13
Widziałam już nowości w wątku, nad zdjęciami można się rozpłynąć! Takie śmieszne kluchy! Generalnie szczurze pozycje podczas snu są bezbłędne, mogłabym cały dzień to obserwować
Ano, moje oba chłopaki to dumboszki, niedługo dołącza do nas trzeci Swoją drogą widziałam tyle nowych miotów/ogłoszeń, że czuję powoli na karku oddech GMR
Skarpetka - Nie Paź 23, 2016 17:41
Cytat: | niedługo dołącza do nas trzeci Swoją drogą widziałam tyle nowych miotów/ogłoszeń, że czuję powoli na karku oddech GMR |
Wyjęłaś mi to wszystko z ust, choć to bardzo niehigieniczne
eswa - Nie Paź 23, 2016 19:30
Skarpetka, Haha, dobre A skąd będzie ich kolega, jesli to nie tajemnica? pytam z czystej ciekawości
Skarpetka - Nie Paź 23, 2016 23:07
Nie tajemnica, ale napiszę u siebie w wątku, cobyć offtopa nie robić offtopa
Nakota - Pon Paź 24, 2016 17:12
Skarpetka, być może i ma jakieś pojedyncze białe włoski, w sumie może się zdarzyć Swoją drogą kapitalne foto szczurzego tetrisa
Shiva, Admirał dziękuje i śle buziaka
eswa, fajnie, że wpadłaś i na forum! Już się nie mogą doczekać profesjonalnej sesji, ale wszystkie dotychczasowe zdjęcia też są cudne Fronciak to niemal jak kopia Admirała, podejrzewam tylko, że mniej pofalowana
Charaktery to jak widzę typowe dla tej linii - zwariowane, energiczne głuptaki Jestem bardzo ciekawa jak chłopaki zareagują na nowych kumpli
eswa - Pią Paź 28, 2016 12:12
To znowu ja, ale nie mogę się powstrzymać - udało mi się zrobić pierwsze wspólne wyraźne zdjęcie niziołków (oczywiście śpiące, bo inaczej się nie da...)
Voila! Po lewej Bilbo, po prawej Frodo:
Pozdrawiamy rodzeństwo!
eswa - Czw Sty 05, 2017 19:33
Tak prezentujemy się w trójkę (oczywiście jedyne wspólne w miarę wyraźne zdjęcie)
Skarpetka - Pią Sty 06, 2017 22:16
eswa, jak slicznie! Taka ladna kompozycja kolorystyczna z tego Twojego stadka
eswa - Pią Sty 06, 2017 22:53
Skarpetka, dziękuję, również w imieniu chłopaków 😊
Tu Bilbo, znany grubasek (w listopadzie 430 g), zjadacz tapet i prawie-alfa stada:
A tutaj Pippinek i Frodo. W nowym telefonie, z którego piszę, nie mam jeszcze lepszego zdjęcia Frodulka.
Frodo jest przekochanym słoneczkiem! Ważył w listopadzie 323 g, więc jest całkiem szczuplutki. Uwielbia każdego człowieka, kocha wchodzić wszystkim po nogawkach aż na ramię. Gdybym założyła mu narty, pewnie wygralby Turniej Czterech Skoczni
Wszyscy jesteśmy zdrowi i mamy się świetnie. Chłopaki na święta dostały zestaw mebelkow w pierniczki, nowa mate na dno klatki (w pandy ) i ogromny, niesamowicie cieply domek-potworek. W sumie to prezenty i dla mnie, i dla nich.
Nakota - Śro Sty 11, 2017 00:09
Dzieci Miód to na moje serce słyszeć, że tak wyrośli, są zdrowi i pięknie dogadali się z Pippinem
Skarpetka - Śro Sty 11, 2017 17:41
Moi chłopcy tak śpią mordka-mordka-jajo
Też mam jednego bardziej zaokrąglonego i to chyba on jest prawie-alfą I muszę się na niego poskarżyć! Otóż Dorito teraz uznał, że będzie gryzł wszystkie drewniane meble! Taki słodki, a taki łobuz :C Cheeto poprzestaje na próbach zjadania ubrań na mnie.
Za to jak na Święta byli ze mną u rodziców, to udawali niewiniątka, przychodzili na smyranie... a teraz powrót do starego ADHD Choć najwięcej energii i tak ma ich przyszywany braciszek Bob.
eswa - Sob Maj 20, 2017 16:32
Najwyższy czas odświeżyć wątek!
Trochę już dojrzałem! Frodzio jest cudownym chłopcem, który poza czasem poświęconym na bieganie i zwiedzanie każdego zakątka pokoju, chętnie przychodzi się poprzytulać, po czym kładzie się obok i roznaleśnicza. Poza tym w dalszym ciągu uwielbia się wspinać po nogach aż na ramię i tak spacerować po mieszkaniu. Okazało się też, że jest uzależniony od arbuzów Nie ma (tfu, tfu, odpukać) żadnych problemów zdrowotnych, niewiele stracił swojej oseskowej energii
Bilbuś z kolei jest największym kluskiem z całego, trzyszczurzego stadka, ale nie jest otyły - po prostu kocha jedzenie! Oprócz tego zrobił się z niego straszny lizak, uwielbia lizać nas po rękach, twarzy, nogach, szyi - prawie wszędzie! Oprócz tego ostatnimi czasy kocha mnie iskać - głównie czoło, brwi i włosy. Na wybiegu co jakiś czas przychodzi, kładzie się na moim brzuchu, wpatruje się tymi swoimi pięknymi oczętami i pulsuje. Zresztą wszyscy chłopcy robią to bardzo często Bilbuś też jest zdrowy, silny i wiecznie głodny! Poza tym jest namiętnym zjadaczem tapet, dlatego też ściany w pokoju mamy obklejone do 50 cm wzwyż kartonami
A tak mieszkamy:
Akurat dzisiaj jest misz-masz mebelkowy, ponieważ mamy jeden cały zestaw w jednym wzorze, a reszta jest, hm... nieco okrojona z elementów Chociaż i tak nie jest źle! Chłopcy zazwyczaj przegryzają jedynie domki w środku, ale po kilku miesiącach są one przegryzione na wylot To nic, bo uwielbiam wybierać nowe wzory mebelków. Tak się prezentujemy, w świetnej formie przed wakacjami!
Pozdrawiamy całe szczurze rodzeństwo!
eswa - Sob Maj 20, 2017 16:34
Ach, zapomniałam dodać - być może chłopcy doczekają się czwartego muszkietera
|
|
|