To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVII

katasza - Wto Maj 21, 2013 16:37

Ja nie przepadam za dog style. Wogole jakby nie czytali maili, wyslali mi nie do konca to co chcialam itd. Z PSDD jest super kontakt.
Bel - Wto Maj 21, 2013 16:38

katasza napisał/a:
Z PSDD jest super kontakt.
racja. Coś pokiełbasiłam w zamówieniu i od razu zadzwonili wyjaśniać :)
Bel - Wto Maj 21, 2013 18:16

Tuuuu tuuuuu turu tu tu tuuuuu turu tu tuuu tuuu turututuuuuu ♪ ♫ ♫ ♪ ♪

Szura - Wto Maj 21, 2013 18:27

Bel, co tam obroża... MODELKA! :serducho: :mrgreen:

Jak ona pozuuujeee! :slinisie:

Bel - Wto Maj 21, 2013 18:28

Szura, wszystkie psy pozują tylko trzeba je do tego zachęcić :D :D :D najlepiej się sprawdza (stój :cenzura:...!!! przecież mówię stóóój!!!!) :P i tradycyjne "ciastko?" :lol:
sachma - Wto Maj 21, 2013 18:39

Bel, pasuje jej ;)
Lavi - Wto Maj 21, 2013 21:47

Niestety najbliższe schronisko mamy 35-40 km od naszej wsi :roll:
sachma - Wto Maj 21, 2013 22:24

Lavi, ale gmina ma obowiązek podpisać umowę albo z hyclem albo ze schroniskiem.. lub musi prowadzić własne przytulisko/przechowalnie - te informacje są do uzyskania w urzędzie gminy, nie musisz iść, wystarczy zadzwonić albo napisać maila (u nas bardzo szybko odpisują na maile) - ustawa nakłada na gminy taki obowiązek, więc to nie wymysł mojej gminy ;) u nas jest przechowalnia, jak po tygodniu nikt się po psa nie zgłosi to zawożą do schronu.
mmarcioszka - Wto Maj 21, 2013 22:42

Bel pasuje jej ta obroża :D
Ninek - Wto Maj 21, 2013 23:00

Bel, masz najbardziej uroczego psa na świecie :serducho:
Nakasha - Wto Maj 21, 2013 23:16

sachma, ale jak nie podpisze, to nic nie zrobisz. U nas w województwie był taki przypadek - psy i koty zamarzały na śmierć, wójt twierdził, że umowy nie ma, bo trwają negocjacje i miał to w dupie. :(

Bel, a dlaczego nie zrezygnujesz z flexi? Obroża półzaciskowa nic nie zmieni, jeśli pies będzie na flexi. ;)

Nala czasem chodziła na flexi, ale ona szła tylko do momentu szarpnięcia - potem zwalniała i nie ciągnęła.

Nakasha - Wto Maj 21, 2013 23:29

Stado. :serducho:

Truchła:

mmarcioszka - Wto Maj 21, 2013 23:57

Nakasha, Was na podwórku się tak psiaki wygrzewają? Czarek dałby sobie odciąć łapy za cień :roll:
sachma - Śro Maj 22, 2013 00:02

u mnie Odie w największym słońcu rozkłada się na leżaku na balkonie :| Lenny szuka cienia, ale jak ja uciekam ze słońca to moje miejsce zajmuje Odie wywala się do góry brzuchem i smaży na słońcu :lol:
mmarcioszka - Śro Maj 22, 2013 00:06

Czarek dzisiaj zasnął w cieniu pod drzewem, ale po godzinie cień padał gdzie indziej, więc się obudził, napiszczał na ssłońce i przesunął metr dalej, byle do chłodu. Ostatnio ciągle tak robi :lol: