To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Gdańsk] Maleńki uroczy samczyk wyrzucony na ulicę!

Essme - Śro Wrz 19, 2012 20:11

smeg a czy miał robione rtg żeby ocenić jak wyglądają jego narządy wewnętrzne, serce/płuca/wątroba? może zasugeruj wetowi że by się przydało, na tej podstawie można wykluczyć będzie przynajmniej część podejrzeń, ewentualnie zlecić dodatkowe badania w razie anomalii w ich obrazie

Jeśli ma słaby apetyt, w dodatku nie reaguje na inne szczury i jest osowiały to nie jest dobrze.
Nie zapoznawaj go na razie z innymi - raz że kwarantanna, a dwa - dopóki nie dojdzie do siebie to będzie to niepotrzebny stres i wysiłek dla niego, w stanie w jakim się znajduje obecnie.

Martini - Śro Wrz 19, 2012 21:47

smeg, może mu odpuść na parę dni, dzieciak jest po strasznym stresie, nie wiadomo, co go spotkało, zanim trafił na ulicę, co przeżywał na ulicy, też lepiej nie wiedzieć, "opieka weterynaryjna" brzmi dobrze, ale dla nas, bo dla niego to był kolejny stres, w tym grzebanie pod powiekami. Może jest wymęczony tym wszystkim i skołowany.
wiewi - Czw Wrz 20, 2012 19:28

Jak się ma maluch?
Quaxo - Pią Wrz 21, 2012 00:53

Właśnie, jak się ma? Śledzę ten wątek, trzymam kciuki za szczura, taka straszna historia...
smeg - Pią Wrz 21, 2012 07:57

Szczurek ma się dość dobrze, chyba zaczął wreszcie jakoś sensownie jeść, bo zauważyłam, że w nocy ubyło trochę suchej karmy, zniknął kawałek papryki, listki bazylii i Sinlac z miseczki. Jabłko mu jakoś nie podpasowało ;) Maluch jest bardzo nieufny i nie weźmie z ręki nawet największego przysmaku, nie je też niczego, kiedy na niego patrzę. Nie ucieka z przerażeniem, ale też nie ufa - nic dziwnego, do tej pory ręka kojarzyła mu się tylko z zastrzykami i bolesnymi zabiegami :( Po wyleczeniu chciałabym go zapoznać z moją wysterylizowaną Poziomką, może pomoże mi go przekonać, że człowiek jednak jest fajny ;)
wiewi - Pią Wrz 21, 2012 09:27

Bardzo się cieszę :) Ma szczęście, że trafił w Twoje dobre ręce :)
A oczko? Też lepiej?

Asica21 - Pią Wrz 21, 2012 17:43

smeg, jesteś wielka :* :* :*
smeg - Sob Wrz 22, 2012 10:56

Asica21, bez przesady, nad takim biedactwem każdy by się ulitował :)

Wczoraj byliśmy znowu w AlterVecie, pani dr stwierdziła, że zmętnienie rogówki się cofa i oczko powinno za jakiś czas być całkowicie zdrowe ;) W płuckach też jest duża poprawa. W niedzielę jeszcze mam mu zrobić zastrzyk, a we wtorek prawdopodobnie będzie już ostatnia wizyta. Maluch też się powooooli ośmiela, przyłapałam go przed chwilą po raz pierwszy na jedzeniu karmy z miski :mrgreen: Jak widać, "to gorsze" oczko nie jest już takie złe ;)

Helcia - Sob Wrz 22, 2012 11:05

smeg, a jak z DS? Pojawił się już jakiś?
smeg - Sob Wrz 22, 2012 11:07

Na razie nie :( Była jedna chętna osoba, ale niestety jest początkująca i nie ma jeszcze odpowiedniej klatki ani towarzystwa dla niego, więc zrezygnowała.
Asica21 - Sob Wrz 22, 2012 13:13

smeg, no kochana, chłopczyk wygląda pięknie, oby tak dalej.

A DS? co się odwlecze to nie uciecze, na pewno ktoś go pokocha i będzie się nim odpowiednio po tym co go spotkało opiekował.

Layla - Sob Wrz 22, 2012 18:03

Oborzeborze ;( :serducho: Smeg, nie kuś.
klauduska - Sob Wrz 22, 2012 19:27

Layla, bierz, nie marudź :twisted:
Kasia_89 - Sob Wrz 22, 2012 19:30

Jeny wygląda milion razy lepiej niż na początku jego kariery.
Smeg jesteś miszczem a serce to masz ogromne i jest w nim miejsce dla każdej bidy <3

Layla - Sob Wrz 22, 2012 19:31

klauduska, przestań! :evil: