To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - DO ZAMKNIĘCIA szukana mamka dla osieroconych maluchów

Mika29 - Nie Lis 13, 2011 16:00

http://img208.imageshack....95/img3021s.jpg jaki/jaka on/a jest cudowny/a :serducho: :serducho: :serducho:
aneczka1-13 - Nie Lis 13, 2011 22:27

I w dodatku są to dumbo uszki :mrgreen: . Jakie cudne i gratulacje za tak długie utrzymanie przy życiu I trzymam kciuki by się dalej zdrowo rozwijały i zaczęły samodzielnie jeść. :kciuki: :kciuki:
marchewusia - Pon Lis 14, 2011 00:20

Gratulacje :) mam nadzieję, że wszystko w porządku :serducho:
siemka - Pon Lis 14, 2011 22:58

wuwuna no,wymoczki, strasznie się paprają jedzonkiem, ale przez to że co dzień podróżują wolę ich co chwila nie myć. Ale teraz i tak jest łatwiej- każdy wypracował swój styl jedzenia- od lizania strzykawki po wpychanie jej sobie w gardło i wciąganiu papu prosto do brzusia pomijając ciamkanie :shock: Kurcze patrzę na te Twoje dzikusy i one w tym wieku takie duże i ładne były, a te są takie chuchra (jak to się pisze? :) )
Bel, tak, to chłopiec. Sami faceci mi się trafili. Ten akurat jest najbrzydszy i najmniejszy, ale kolorek ma najładniejszy- taka tęcza, na dupce najciemniejszy i w stronę głowy coraz jaśniej. Trzeba się trochę pozachwycać bo za chwilę zbieleje.
A wiem wiem , dumbiaczki, taki szczegół :P W ogóle przeraziłam się nie na żarty bo po tych wzdętych brzuchach odkryłam że małe nie słyszą! A tu się okazało że uszy sie już ładnie poodklejały i sterczą jak u nietoperza, a kanały słuchowe otwarły się dopiero wczoraj.
Dziękujemy za kciuki wszystkim, czas na kolację :)

Dla miłośników małego:

I inni też się przypominają:

Btw, czy ktoś wie ile powinien ważyć taki dwutygodniak?

Kasia_89 - Pon Lis 14, 2011 23:01

Jestem w maluchach zakochana i podziwiam Cię, że się udało je uchować.
Świetna robota!

kasia83 - Pon Lis 14, 2011 23:01

Jakie one są piękne :serducho:
Bel - Pon Lis 14, 2011 23:35

siemka, no jak to chłopiec ;( a czy zaklepany? ;( przecież on wygląda jak mój śp. Skywalker ;( jakiego koloru ma oczka? spójrz pod światło proszę ;) najładniejszy jest ;) zrób mu proszę kilka fotek ciom? prosi prosi prosi ;)
marchewusia - Pon Lis 14, 2011 23:38

Taktyka spijania pokarmu jest nieważna, ważne że widać efekty..czarujące :serducho:
to będą świetne maluchy, docenią ludzkie wyczyny i kontakt od malucha... :roll:

wushu - Wto Lis 15, 2011 00:41

Bel, zaklepuj, bierz, nie marudź :P Jest przecież taaaaki piękny :mrgreen:
Bel - Wto Lis 15, 2011 00:47

wushu, przecież by mnie chłop z domu wyrzucił ;( 3 raz nie nabierze się na tekst "będę Ci obiadki gotować" :rotfl: hyh... ja to muszę przemyśleć...
wuwuna - Wto Lis 15, 2011 02:01

siemka napisał/a:
po wpychanie jej sobie w gardło i wciąganiu papu prosto do brzusia pomijając ciamkanie
wiem u mnie też to przechodziłam z paniką, że one chyba się na własną prośbę chcą udusić tym jedzeniem!

Maluchy w wieku 2 tyg zdrowo odkarmiane przez matkę ważą około 30-40 gram. Średnio można uznać 35. Ale odchowywane bez matki trzeba wziąć poprawkę, że nigdy tyle ważyć nie będą.

Ile maluszki Twoje ważą?

Karena - Wto Lis 15, 2011 19:28

o raaaany jaki klusek :serducho: ale się rozczuliłam
Martini - Wto Lis 15, 2011 19:42

oooooch, ależ się rozpłynęłam...
słodkie, gdybym nie była w fazie rozpłynięcia, to bym powiedziała, że do zarzygania;) miód na moje serce, taki parszywy dzień:D
jesteś super matką - karmicielką;)

siemka - Wto Lis 15, 2011 22:08

Najmniejszy 22 gramy, największy 28. Teraz już ładnie zaczęły przybierać (duży od wczoraj nabrał aż gram! ), więc wydaje mi się że wybitnie dążą do dobicia do normy, bo jedzą więcej niż przewiduje zasada 5% x m.c. :)

Bel, żadne nie są zaklepane, bo nie byłam pewna czy przeżyją.
Wydaje mi się że trójka ma różowe albo czerwone oczy ( nie wiem jak to rozróżnić), a ten maluch ma rubinowe.

Bel - Wto Lis 15, 2011 23:38

a mogę poprosić o jakieś jego fotki? i tak żeby można je było powiększyć? :oops: