Archiwum - Psiaki X
Ninek - Pią Lut 11, 2011 21:10
Mokka jutro idzie do nowego domu...
Dzisiaj byłyśmy na wizycie przedadopcyjnej.
O tyle dobrze, że mieszkanie co prawda małe, ale jeszcze nie do końca urządzone, na razie mało rzeczy, które mogłaby zniszczyć, czy zrobić sobie o nie krzywde.
Kobitka fajna, stwierdziła, że będzie z małą spała. Kluska sie strasznie do niej garnęła, wylizała całą twarz, itp. Syn... ciężko powiedzieć. 15 latek, albo nieśmiały albo mrukowaty. Chciał labradora, więc zawiedziony.
Ciężko będzie. Boje sie jej reakcji, jak ją tam zostawimy.
Dzisiaj biegała, bawiła sie, ale cały czas nas pilnowała, jak tylko wstawałyśmy była obok.
Za bardzo przeżywam...
AngelsDream - Sob Lut 12, 2011 16:41
Choć czasem patrzy na człowieka tak, że mrozi krew w żyłach...
Kocham jego oczy.
babyduck - Sob Lut 12, 2011 17:39
Muszę przyznać, że na tym zdjęciu wyszedł dość wilczo
sachma - Sob Lut 12, 2011 22:40
jak trzeba być zakręconym żeby chwilę przed porównaniem o rasę wyjść zapalić i psa odsikać? i jak trzeba być zmęczonym żeby 5min przed finałem, spakować się i pojechać do domu? jedna z najgorszych wystaw w moim życiu.. i dalej nie mogę przeboleć tego BOBa...
a tak w kwestii sędziowania to dziś trafiliśmy na sędzinę, która puszczała z ringu psy z niczym - nawet kiedy były same nie dostawały ani medalu, ani lokaty ani tym bardziej cwc.. a psa mi zmacała tak że w pierwszej chwili myślałam że Lenny się jej odgryzie za to ciąganie za uszy i robienie z jego pyszczka charciej głowy - wszystko wszystkim, ale jak oglądała głowę to Lenny oczu nie mógł otworzyć - a nie trwało to chwili
ale mimo to ocena doskonała, zwycięzca młodzieży złoty medal (znów sam Sysa )
Sysa - Nie Lut 13, 2011 00:15
sachma, jak mi wyjaśniłyście z Baby to już rozumiem i się nie czepiam. Poza tym dla mnie Lenny to jest cudo czy wygrywa jeden czy przegrywa z miliardem!
Chciałam to napisać wcześniej, ale temat zamknięto i nie mogłam odpokutować.
Wielkie brawa!
Ja w kwestii psowej dzisiaj wyszlam z siebie do klientów z pseudoyorkiem i pseudohodowli. Ten biedny pies dostawał zawału w sklepie, płakać mi się chciało na jego widok, 12-miesięczny zasliniony roztrzęsiony psiak i państwo cieszący się z psa, z uśmiechem stwierdzający, że jest z pseudo, chyba był źle socjalizowany i trzymany cały czas w klatce. No zagotowało się we mnie, wiec syknęłam tylko: "Super, że na jego miejsce będzie więcej cierpiących psów" i odeszłam... Miłośnicy zwierząt...
zuuzuushii - Pon Lut 14, 2011 19:46
Propo Yorka...
Mam chyba problem...
Moja ciocia marzy o takim psie, od paru lat słyszę tylko ja chcę szczotkę, ja chce szczotkę...
Na ostatnim obiedzie rodzinnym zdałam sobie sprawę z tego, ze chyba są oni coraz bliżej kupienia takiego psa...
Niestety to są raczej ludzie którzy na pewno nie kupią z prawdziwej hodowli bo to za drogie. Więc co im pozostaje?
Jeżeli czegoś nie wymyślę to niestety to się pewnie tak skończy albo kupią w zoologiku
Macie jakieś pomysły? Pliss *__*
Coś mi się obiło o uszy, że są strony gdzie można adoptować psa w typie jakiejś konkretnej rasy ale nie wiem co i jak.
AngelsDream - Pon Lut 14, 2011 19:48
zuuzuushii, szukać małego psa z dłuższym włosem do adopcji, wybierając dobre DT?
babyduck - Pon Lut 14, 2011 19:50
http://www.doadopcji.pl/o...am-psa-yorki/0/
zuuzuushii - Pon Lut 14, 2011 19:54
babyduck, dzięki
AngelsDream, porozmawiam z nią (spytam się czego konkretnie oczekuje)i dam znać
Ninek - Pon Lut 14, 2011 19:54
zuuzuushii, wpisujesz adopcja/adopcje york i masz sto różnych stron
AngelsDream - Pon Lut 14, 2011 19:56
zuuzuushii, właśnie. Może nie tyle chodzi o yorka, co o niewielkiego psa i uda się coś znaleźć do adopcji, w odpowiednim wieku itd.
zuuzuushii - Pon Lut 14, 2011 19:59
taaa
Tylko mi chodziło o stronę godna zaufania.
już widzę, że trzeba będzie się nieźle namęczyć żeby znaleźć coś poważnego.
Piszą oddam a potem cena do uzgodnienia i że są bez rodowodu po rodowodowych rodzicach... to wygląda mi np. na celowe rozmnożenie w celach zarobkowych...
a takie oferty to i oni sami mogą sobie znaleźć...
AngelsDream - Pon Lut 14, 2011 20:02
zuuzuushii, prawda. Dlatego kryteria warto znać najpierw.
Sysa - Pon Lut 14, 2011 20:55
zuuzuushii, yorka rodowodowego można kupić w cenie z pseudo. Wiem, bo sprawdzałam na allegro z ciekawości.
Biała - Pon Lut 14, 2011 21:20
Mam mało inteligentneego psa
Kość lezy caaaały bozy dzień! Aby pies się zajął i nie szwendał....
ale nie pies nie kuma sam ze to do gryzienia,...dopiero jak mama o 21 pokazała ze to am, to co innego pies ma zajęcie
|
|
|