Archiwum - Pajączki ^_^
Mangusta - Nie Gru 14, 2008 17:51
smutna wiadomość Irminia podczas ostatniej wylinki straciła oba kły, niestety jest mała szansa na jej przeżycie... ostatnio udało jej się zdziamać mącznikowego chrząszcza ale to chyba jedyny jej posiłek jaki widziałam, jeśli nie ostatni.
Grucha - Nie Gru 14, 2008 19:50
Zrób miazgę z mączników i wsadź do terra może będzie jeść.
yoshi - Pon Gru 15, 2008 00:30
bardzo wspolczuje... nie jest to wesola sprawa
ale zeby nie bylo tak calkiem pesymistycznie to pochwale sie moim malym dzieciuszkiem
Heteroscodra maculata
zawsze mi sie marzyl ten piekny pajak
dostalam tez od znajomych dwa Pandinus imperator'y
i jako odpowiedzialny terrarysta, ktorym staram sie byc, popodpisywalam pojemniczki, aby nikogo nie kusilo pod moja nieobecnosc sobie ogladac, sciagajac wieczka
Grucha - Pon Gru 15, 2008 05:23
łoo maculatka też chce
Mangusta - Pon Gru 15, 2008 11:58
ta, tyle że maculatki są mocno jadowite o ile pamiętam życzę powodzenia w hodowli i spokojnego osobnika bo
Cytat: | agresywny, szybki, dobrze skacze, jad niebezpieczny dla człowieka, w skład jadu wchodzą neurotoksyny | ugryzienie chyba nie byłoby najfajniejsze
yoshi - Pon Gru 15, 2008 12:12
naleze do osob, ktore wiedza co biora do domu bralam tego ptasznika z calkowita swiadomoscia jego potencjalu
Mangusta - Pon Gru 15, 2008 12:41
yoshi napisał/a: | naleze do osob, ktore wiedza co biora do domu | dobrze, bo to wciąż rzadkość niestety jak w tą sobotę będę w schronie to porobię trochę fot, mamy kilka podziemnych pająków, cambridgei i nhandu.
Keira - Pon Gru 15, 2008 14:44
Wow ale super, nie tylko ja mam na tym forum pająki
yoshi - Pon Gru 15, 2008 17:43
z podziemnych przymierzam sie do Haplopelmy jakiejs, niemozliwoscia jest dla mnie, przejsc kolo nich obojetnie pewnie skonczy sie na lividum najlatwiej dostac mysle tez Ephebopus murinus tyle ze narazie nie za bardzo mam kasy zeby na jendego maluszka wydac ok 50zl, dlatego wlasnie, chyba w niedalekiej przyszlosci mam nadzieje upolowac lividium, Pterinochilus murinus ale usambra i jeszcze ktoregos z Psalmopoeus'ow takie swiateczne plany
Anonymous - Wto Gru 16, 2008 21:30
a ja juz bym chciala, zeby moje niemowlatki byly duzziiiee.
a nie takie wypiertki ...
Keira, czekamy w takim razie na zdjecia ;p
Mangusta - Wto Gru 16, 2008 22:30
katasza napisał/a: | ja juz bym chciala, zeby moje niemowlatki byly duzziiiee.
a nie takie wypiertki ... | tucz i czekaj obecnie mój największy pająk ma 17cm z nogami, myślę że niewiele gatunków może to przebić... co najwyżej samice tego samego gatunku i blondyny. widziałam ostatnio dorosłego samca nhandu, maleństwo miał nie więcej jak 13cm z nóżkami. ogólnie czekam na swoją pierwszą dorosłą samicę, niedługo cambryśki będą miały wylinki i chyba widzę że mi się samiczka i samczyk szykuje...
Grucha - Śro Gru 17, 2008 00:44
a ja w piątek bd mia kędziorka i murinusa
trochę się obawiam tego murina.. już mi raz agresorek zwiał..
Mangusta - Śro Gru 17, 2008 11:15
Grucha, Ty się murina boisz? mi szef obiecał dać grzechotnika na urodziny (nie żebym się nie cieszyła )
yoshi - Śro Gru 24, 2008 15:18
mój cambri po wylince wczoraj wylinial dzisaj narescie przenioslam go do terrarium, juz koniec sloika hehe
Mangusta - Śro Gru 24, 2008 15:27
grzeczny był? u mnie przenoszenie brysiek to kataklizm... za to wczoraj przeniosłam irminię do docelówki i nie było najmniejszych problemów...
|
|
|