Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
gratis - Śro Lis 04, 2009 21:47
tee, fajna.. co to za klatka? (w sensie jakiej firmy? Samoróbka? )
edit: zauważyłam, że ferplast, chyba? Ale w sumie dlaczego nie ma powlekanych prętów?
Anonymous - Śro Lis 04, 2009 21:48
Biała superk klatka , ja bym dodała jeszcze jeden hamaczek
Biała - Śro Lis 04, 2009 22:00
gratis, to casita80 ferplast (kuweta i góra) połączona z klatką o wymiarach furreta plus.
Hera, Musze coś pokombinować
kami-chan - Czw Lis 05, 2009 21:13
A co powiecie na tą klatke? Co prawda jeszcze nie zamieszkana. Ma być tylko tymczasowa klatką :p
nutaka - Pią Lis 06, 2009 19:34
dla maluszkow fajnie
a ze nie kazdy zaglada do mojego tematu to moje szczury mieszkają tak juz ok 3 msc. poprzednia klatka byla za wysoka i korzystały tylko z góry więc zagospodarowałam im górę szafy i są bardzo zadowolone. Dodam, ze wnętrze kartonu jest wyposazone w hamak, tunel i koszyk, na zdjęciu nie widac także rur.
scorpio80 - Pią Lis 06, 2009 21:12
dzis zaczełam urządzać rezydencję moich dziewczyn.. będą 4 dupcie
wielkość klatki : wys x szer x dł. - 78cm x 48cm x 78 cm to rozmiar z kuwetą
w rezydencji znajdą sie mebelki taka skromna narazie wersja w nich hamaczek (bordowy ) własnej roboty
dream* - Sob Lis 07, 2009 23:41
80x40x100 / 220zł
+ wielkosc i orientacja pionowa przy stosunkowo małej kuwecie
+ klatka jest składana
+ otwierana od góry
- jest mało stabilna chyba ze zamocuje sie sporo polek
czarnaeve - Pon Lis 09, 2009 16:20
No to ja tez sie pochwale swoja klatka
Na razie jeszcze dosc skromnie urzadzona ale zamierzam jeszcze dodac kilka elementow Jak np. jakis konar do gryzienia...
Pod tym duzym hamakiem aktualnie znajduje sie jeszcze jeden mniejszy.. taki narozny
Edit: Chcialam jeszcze dodac ze polka w klatce jest wlasnej roboty Te ktore byly zalaczone do klatki dlugo nie wytrzymaly (tak,tak siuski ). Polke wykonalam z panelu -takich jak sie kladzie na podloge... siuski przynajmniej tak nie wsiakaja i w miare estetycznie wyglada
quagmire - Pon Lis 09, 2009 16:37
Rurę możesz też im dodać, żeby mieli się gdzie schować
czarnaeve - Pon Lis 09, 2009 17:59
quagmire, pomysle o tym.. narazie raz na jakis czas dostaja takie tekturowe po recznikach papierowych
Ele - Wto Lis 10, 2009 16:32
Tak sobie patrze na te klateczki i muszę z doświadczenia " świnkowego" przyznać, że szczurasy potrzebują chyba więcej przestrzeni w klatce niż świnki morskie.
Aha i co mnie niesamowicie cieszy w końcu nie produkują klatek z malowanymi prętami. Nie wiem jak szczury, ale świnki cholernie obgryzały pręty, a wiadomo taką odchodzącą farbę z prętów pewnie i połykały. Przyznam, że producenci zrobili postęp.
No i włościa waszych szczurków są przecudne i wykonane ze smakiem ( w sensie wystroju), zastanawiam się czy można by było wstawić do klatki jakąś grubszą gałąź, po której szczurki by sobie łaziły czy raczej byłoby to tylko niepotrzebne zawalanie miejsca.
Invisible - Wto Lis 10, 2009 18:18
Ele, Szczury gryzą pręty gdy mają za mało czasu na wybiegu, zbyt tycią klatkę, lub po prostu im się nudzi:).
Cytat: | zastanawiam się czy można by było wstawić do klatki jakąś grubszą gałąź, po której szczurki by sobie łaziły czy raczej byłoby to tylko niepotrzebne zawalanie miejsca. |
Jeżeli szczurki by po nich łaziły to czemu nie? Jeśli by olewali to na to konto lepiej hamaczek wstawić . Tylko trzeba wyparzyć we wrzątku lub w piekarniku.
A o to moja klatka, zaraz po dzisiejszym sprzątaniu, tak czysto jest bo dziewczyny jeszcze w niej nie były...
nutaka - Wto Lis 10, 2009 20:14
czarnaeve, puuusto w Twojej klatce. Miałam taką samą, jest duza i naprawde mozna ją fajnie urządzic ; )
czarnaeve - Wto Lis 10, 2009 21:39
nutaka, tak jak juz wczesniej pisalam jeszcze w trakcie rozbudowy - ze tak powiem Ale chcialam sie i tak wstepnie pochwalic, mam juz kilka pomyslow na jej dalsze urzadzenie i na pewno dojdzie jeszcze kilka rzeczy choc przyznam szczerze ze chcialam zostawic im takze troche wolnej przestrzeni do latania/wspinania sie bo bardzo lubia A co do tych dalszych planow - jak zrealizuje to na pewno tez pokaze
Nik - Sob Lis 14, 2009 22:09
Trochę offtopic: Hejo! Macie wszyscy tak ciekawe i różnorodne klatki, że po prostu Z-O-N-K ! Wille z basenami . Sama się sobie dziwię, bo czytałam i oglądałam bez przerwy od strony 1, do 64 . Hehe i to przez 3 dni . A tak ogólnie to BAAARDZO podobają mi się patenty i projekty i modyfikacje i przeróbki i pomysły i pracowitość Sz.P. Asaurusa (myślę, że nie tylko mi )! Piszę z apelem do tych, którzy zajrzeli do tego tematu: Jeśli chcesz urządzić willę dla pupila, przeszukaj temat w poszukiwaniu Asaurusowych postów. Są ciekawe, a przy tym to istne skarbnice wiedzy .
PS Panie Asaurusie,
|
|
|