Archiwum - Psiaki vol. II
agacia - Pon Kwi 14, 2008 00:18
Ja w sumie nie pamietam dokladnie,ale zarowno Azja jak i Lucy szybko sie nauczyly, ze w domu sie nie zalatwia. Zastanawiam sie tylko czy w przypadku nauki Lucyny miala jakis wplyw obecnosc doroslej Azji. No i z Lucy mielismy o tyle latwiej,ze pierwsze 3 miesiace zycia prawie caly dzien siedziala na dworze,a w domu byla praktycznie tylko na noc i jak brzydka pogoda byla.
AngelsDream - Pon Kwi 14, 2008 00:22
Olimpia, smaki już są - tylko ja nie dam rady wstać w nocy na już. Po prostu bym się zabiła. Wychodzi na spacer minimum 3 razy dziennie, przy czym poranny i najpóźniejszy trwają 30 minut i więcej. A środkowy godzinę i więcej. W zależności, jaki jest plan dnia. Baaj już łapał o co biega, ale pochorował się po odrobaczaniu i zaliczyliśmy regres.
Właśnie z Miśkiem wrócili - kolejna kupa i siku zrobione tam, gdzie trzeba
agacia - Pon Kwi 14, 2008 00:36
Moim zdaniem szczeniak powinien wiecej razy wychodzic niz 3 dziennie,chocby na samo siku przed dom i z czasem zwiekszac mu czas miedzy spacerami. Ja ze swoimi chodzilam zaraz jak sie obudzily (nie liczac nocy) tylko na siku przed dom,a takie konkretne spacery to mialy 3. Z Lucy mielismy latwiej,bo mozna bylo ja wyniesc do ogrodka jak tylko sie zauwazylo,ze szuka miejsca,zeby nasikac,a z Azja niestety mielismy 7 pieter do pokonania
Pacyfka - Pon Kwi 14, 2008 07:48
| agacia napisał/a: | To zza kratek to najprawdziwszy wilk. Spacerowalismy z psami nad Odra za plotem zoo |
A my z Aspaharianem wczoraj specjalnie do zoo poszliśmy z myślą o wilkach. Zostawiliśmy sobie ja na samiutki koniec i co..? Wybieg w remoncie i wilków oglądać nie można To się nazywa pech Więc będzie trzeba iść nad odrę
AngelsDream, 3 razy dla malucha, też mi się wydaje bardzo mało. My biegaliśmy z naszym Willim na siku po każdym jego obudzeniu się i nauczył się szybciutko
Lama - Pon Kwi 14, 2008 08:40
| AngelsDream napisał/a: | | A z czystej ciekawości - ile zajęło waszym psiakom nauczenie się czystości? |
Jakieś 2-3 dni, a szczenior miał wtedy nieco ponad 6 tygodni. Wychodziłam z moją Brukselką średnio co 3 godziny między 5 a 23. Później zmniejszaliśmy odstęp spacerkowy, bo bardzo szybko nauczyła się wołać nas na siku.
3 razy dziennie to zdecydowanie za mało dla szczeniaka - moim zdaniem to minimum dla dorosłego psa... Teraz moja Bruxa wychodzi 3 razy dziennie na długie spacery (po 45-60 minut) i zawsze biorę ją ze sobą na siku przy okazji wyrzucania śmieci czy wyskoczenia po chleb.
AngelsDream - Pon Kwi 14, 2008 09:36
Minimum 3 razy. Zresztą o pełnych spacerach to można mówić od wczoraj w sumie. Więc tak naprawdę zobaczymy, jak teraz będzie nam szło. Wcześniej patrzyliśmy na to, jak mały reaguje, jaka jest pogoda, etc. Nie lubię kwarantanny, ale nie uważam, żeby była do końca bezzasadna, a i tak mocno dogięliśmy z wyprowadzaniem go.
PALATINA - Pon Kwi 14, 2008 10:38
Moje suki ostatnią kupkę w domu zrobiły w okolicach 5-6 miesiąca życia (ostatnie siku dużo wcześniej, ale nie pamiętam kiedy).
Nie mówię, że do tego czasu się załatwiały w domu, ale że to był ostatni raz, kiedy im się zdarzyło.
Z Jagną wychodziłam na spacery kilkanaście razy dziennie (bo wtedy akurat miałam dużo czasu. Powtarzałam rok i chodziłam na zajęcia tylko 2 razy w tygodniu).
Z Czatą mniej, ale zanim wyszłam z domu na uczelnię to już były 2 spacery zaliczone. Pierwszy ok 4-5 rano, jak się szczyl obudził i drugi tuż przed moim wyjściem z domu.
polna - Pon Kwi 14, 2008 11:46
PALATINA, słysząłaś coś moze o tej klinice http://www.jaggy.cz/cz/text.php?id=s_403f6b2725393
Asaurus - Pon Kwi 14, 2008 13:22
Nieee, Baaj wcale nie śpi w łóżku... ani tymbardziej na poduszkach
Ćlam, mniam, ćlam... smaczne macki
"No przecież grzecznie siedzę w klatce, przestańcie robić te zdjęcia bo umrę tu z głodu."
AngelsDream - Pon Kwi 14, 2008 13:25
Asaurus, a kto mówi, że nie śpi? Ja tylko twierdziłam, że schodzi Poza tym to akurat moja wina. Misiek wrzucił Baaja na łóżko, żeby mnie obudził, a ja psa dogniotłam do poduszki i stwierdziłam, że nie wstajemy
babyduck - Pon Kwi 14, 2008 13:43
http://i238.photobucket.c...i/080414_03.jpg obłędne zdjęcie, obłędne uszyska
Mała Mi - Pon Kwi 14, 2008 15:03
http://i238.photobucket.c...i/080414_11.jpg - widzę, że kury z "kopytami" pożera Łasuch:P no ładnie
PALATINA - Pon Kwi 14, 2008 15:45
Niestety, ale stronka wygląda ciekawie.
Wybieracie się?
pituophis - Pon Kwi 14, 2008 18:43
Ale Baaj urosl! Zaczyna sie wyciagac, juz nie kulka.
Naciol - Pon Kwi 14, 2008 18:47
AngelsDream, u mnie wyjście na szybkie siku było zaraz po przebudzeniu, jedzeniu i zabawie. Wtedy psica najczęściej sikała.
Nauczyła się szybko, nie pamiętam już ile
|
|
|