Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2
nimka - Czw Lip 16, 2015 21:11
Jest dobrze ja bym nic nie zmieniała.
Ewentualnie duży hamak-łapacz pod tunelem, na środku (pod przednimi drzwiczkami trochę), ale nie jest to bezwzględnie konieczne (acz pożyteczne - na wszelkie "w razie wypadku").
cane - Pią Lip 17, 2015 08:14
Czy komuś chce się pobawić w wmyślanie jak urządzić klatkę?
Jakąś tak kompletnie mi to nie wychodzi - albo jest całkowicie pusta, albo mam wrażenie że szczury mi się już nie zmieszczą .
Klatka ma wymiary 80x40x80, ot szynszylówka typowa. Ma służyć dla 2 starszych [ale całkowicie sprawnych, jeśli zignorujemy lenistwo i gruby zadek Hany ] panien i jednego dzieciaka [oczywiście 2 dzieciak w planach, tylko trochę mi się plany zmieniły i dzieciarnia będzie lekko "rozsunięta" wiekiem ].
Z wyposażenia mam 2 sputniki i kuwetę, cała reszta to materiały. Półki i koszyki bez problemu mogę dokupić, tylko... jakie? Co zrobić jak pomysłu na urządzenie szczurzej willi brak? Bo jakąś tak w tym temacie co mi się podoba jakaś klatka, to się 10 razy większa od mojej
EDIT
Tak się zastanawiam... co to za pieniek i jak można coś takiego zrobić/kupić?
http://i57.tinypic.com/2rwonio.jpg
agathe1988 - Sob Lip 18, 2015 08:45
nimka napisał/a: |
Jest dobrze ja bym nic nie zmieniała.
Ewentualnie duży hamak-łapacz pod tunelem, na środku (pod przednimi drzwiczkami trochę), ale nie jest to bezwzględnie konieczne (acz pożyteczne - na wszelkie "w razie wypadku"). |
Myślałam o tym hamaku pod drzwiczkami,ale szczurki lubią wisieć na tych prętach, a hamak mógłby im w tym przeszkadzać. Aczkolwiek rozważę to przy szyciu kolejnego zestawu
Qwizz - Wto Sie 04, 2015 11:21
Po pierwsze witam wszystkich jako że to mój pierwszy post na forum.
A oto moja klatka którą udało mi się kupić używaną ale w świetnym stanie, jest to stara wersja Ferplast ferret plus. Razem z żoną podarabialiśmy różne urozmaicenia dla naszych 2 szczurków (9tyg).
cornflakegirl - Wto Sie 04, 2015 11:50
Qwizz, dzieciaki chyba bardzo zadowolone z takiego domku:) w lewy górny róg można by im coś jeszcze upchnąć, moje dziewczyny uwielbiają siedzieć w szczytowej części klatki
Qwizz - Wto Sie 04, 2015 12:00
cornflakegirl napisał/a: | Qwizz, dzieciaki chyba bardzo zadowolone z takiego domku:) w lewy górny róg można by im coś jeszcze upchnąć, moje dziewczyny uwielbiają siedzieć w szczytowej części klatki |
Wczoraj jak je włożyliśmy do niej to wyglądały na bardzo szczęśliwe, tam w tej pustej przestrzeni będzie 'sputnik' jak tylko dojdzie.
Morgana551 - Wto Sie 04, 2015 12:23
U nas nowy design

Vaco - Wto Sie 04, 2015 13:26
Morgana551, niebiesko
Morgana551 - Wto Sie 04, 2015 14:24
Nie ma to jak przemalować pokój pod kolor klatki xD
smeg - Wto Sie 04, 2015 16:18
Qwizz, klatka super, ale uważajcie na kwiatek Po pierwsze upewnijcie się, że nie jest trujący dla szczurów, a nawet jeśli nie jest, to odsuńcie go nieco dalej - szczury potrafią wciągnąć do klatki np. firankę wiszącą niedaleko, więc z liśćmi też sobie poradzą
Qwizz - Wto Sie 04, 2015 18:46
smeg dzięki ! Kwiatek w bezpiecznej odległości teraz pozostało tylko oswoić się z domownikami nowego apartamentu
Albireo - Śro Sie 05, 2015 19:32
Morgana551, klatka ekstra U mnie panuje stale eklektyzm, bo nigdy nie chce mi się szyć całego kompletu hamaków z jednego połączenia kolorów
Aktualnie wygląda to mniej więcej tak:
agathe1988 - Śro Sie 05, 2015 19:36
Albireo, jak ładnie. ja,córka krawcowej, mam dwie lewe ręce do szycia,bo wychodzi mi uju-muju zamiast hamaczków
Morgana551 - Czw Sie 06, 2015 09:05
Albireo, ja uwielbiam szyć, a każdy element klatki musi pasować Mam chobla na tym punkcie
Albireo - Czw Sie 06, 2015 10:25
Off-Topic: | agathe1988, ja jestem wnuczką krawca
Morgana551, szacun za cierpliwość Mi zwykle szkoda materiału po dwóch hamakach. A swoją drogą, jak będziesz sprzątała, to masz zapasowe niebieskie hamaki czy zmieniasz znowu cały design na na przykład czerwony? |
|
|
|