To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Bel - Śro Sie 08, 2012 10:54

katasza, na pewno chcesz takiego psa? :D http://www.milanos.pl/vid...iacego-psa.html
http://www.youtube.com/watch?v=uRQvRBogWIw

sachma - Śro Sie 08, 2012 16:13

jak głośno :shock:
Nakasha - Śro Sie 08, 2012 16:31

Od 2 dni Nala nie je i jest osowiała. Zrobiliśmy jej badania krwi, są w normie, babeszjozy nie ma. Macie jakiś pomysł, co jej może być?....

Dostała antybiotyk, przeciwbólowy i przeciwzapalny.

sachma - Śro Sie 08, 2012 16:55

jakieś reakcje bólowe?

Lenny znów zjadł szaszłyk.. bo po co obgryzać mięso z drewnianego szpikulca, jak można zjeść ze szpikulcem!? :| ciekawe czy i tym razem będzie miał farta i wydali szpikulec bez pomocy z zewnątrz. :roll: na razie czuje się dobrze, po za tym że chodzi przy ziemi bo go ochrzaniłam - może gdybym była to by tego nie zjadł, ale była tylko mama, która zamiast warknąć na niego żeby zostawił, zaczęła go gonić, zanim weszłam do kuchni pies już przełykał ostatni kęs... :|

Oli - Śro Sie 08, 2012 17:07

Nakasha, badanie moczu ;)
Nakasha - Śro Sie 08, 2012 17:45

Nie, nie wymiotuje, nie ma biegunki, nie ma temperatury, po prostu jest osowiała, dużo śpi i nie je.

Oli, na pewno zrobimy.

sachma - Śro Sie 08, 2012 17:59

Nakasha, a upał? gorąco u was? może po prostu źle to znosi...
babyduck - Śro Sie 08, 2012 18:23

Może zbliża się jej cieczka?
Nakasha - Śro Sie 08, 2012 18:33

Jest kastrowana.

Może... upał był okropny, teraz jest już lepiej. Nala lepiej się poczuła po tolfedynie.

Sorgen - Śro Sie 08, 2012 19:02

O właśnie Palatina mi przypomniała o bostonie. Gdybym miała mieć małego, psa z krótkim ryjem to byłby to boston lub rassmo. Wydają mi się najzdrowsze z tych małych mutantów :lol:
A jeśli chodzi o wybór między buldożkiem a mopsem, mops spokojniejszy i bardziej uległy, buldożek bardziej zadziorny i z charakterem choć na moje oko chyba zdrowszy.

Ninek - Śro Sie 08, 2012 19:04

Bostony mi sie strasznie nie podobają wizualnie. Niby podobne do BF, ale jednak zupełnie inne. Koleżanka ma dwa takie brzydale :P
szczurowata - Śro Sie 08, 2012 20:54

Martuha, nie jestem na bieżąco z tematem, ale przeczytałam Twoje posty.. :cry:
Co z psiakiem, jak czuje się mąż?

katasza - Śro Sie 08, 2012 21:08

Bel, pewne ze chce :p

Mi se bostony nie podobaja, w bf podoba mi sie to ze sa male, ale maja posture duzego napakowanego psa.
A rassmo kibucuje, ale nie podobaja mi sie, psa o takim wygladzie moglabym znalezc w schronisku.

Jednak chyba buldog bedzie. Dzisiaj wyglaskalam mopsa, ale czytalam opinie osob majacych i mopsy i bf i pisali ze mopsy chca dorownac bf w zabawie ale nie moga bo sie mecza szybko...

Bede szukac nie pomarszczonego i bez bialych znaczen. W hodowili Ilare bulchimo sa i mopsy i bf to pogadam z babka we wrzesniu jak to wyglada z chorowitoscia. No i zobacze czy bede w stanie okielznac bf

majlena - Czw Sie 09, 2012 01:29

zawsze mi się podobały duże psy. małe są fajne, ale u innych. z małych psów sama mogłabym mieć chyba tylko mopsa. urocze są te małe krępe ciałka z pomarszczoną mordką i świńskim ogonem :) sąsiadka ma starego mopsa i nadal jest piękny.
Ninek - Czw Sie 09, 2012 10:25

Nie wyobrażam sobie posiadania dużego psa w mieszkaniu. Już trzy małe w 140m2 mi śmierdzą, a co dopiero duży w np 60m2 :P

Ciągle sie utwierdzam w przekonaniu, że ONa będe mogła mieć tylko podwórkowego. Mam KOSZMARNĄ alergie na nie. Chwila w jednym pomieszczeniu z ONkiem i kicham raz po raz, z nosa mi sie leje, oczy pieką - masakra.