To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Anonymous - Pon Maj 31, 2010 12:17

tess, ja moje dziecko ubieram w ciucholandach, a drapak dla kotów był droższy niż jej łóżeczko, więc wiesz ;p no, ale nie ma co porównywać, są ludzie, którzy szkolą psy, wydają na nie masę kasy, a są tacy, którzy mają szczęśliwego dobrze ułożonego burka, a na utrzymanie wydają grosze. tak z ciekawości ile kosztują zawody agility? pomijając jakieś noclegi i ceny dojazdu.
babyduck - Pon Maj 31, 2010 12:23

Kto ile wydaje na psa czy dziecko to tak indywidualna sprawa, że porównywanie jest zupełnie bezcelowe. Ja do swojej listy powinnam jeszcze dodać wystawy raz w miesiącu - min. 100 zł.
Ale nie narzekam, to są rzeczy, które chcę, a nie muszę robić. Satysfakcja moja i szczęście psicy są potem nie do ocenienia.

Tess - Pon Maj 31, 2010 12:32

Same zawody w Polsce od 60 do 100 zł za dwa dni. To nie jest dramat, ale doliczając nocleg, dojazd, żarcie itd to wychodzi czasem strasznie dużo. :/
Np w ostatni weekend były zawody pod Warszawą, organizowane przez mój klub. To dla mnie bardzo tanio wyszło, bo zgłoszenie 80, spałam w domu, za dojazd nie płaciłam, a i pizzę dostaliśmy w oba dni, bo pomagaliśmy cały dzień.
Zawody za granicą to już w ogóle bardzo różnie, zależy od ich wagi, miejsca itd. Np mistrzostwa europy w tym roku kosztują 30 euro, a puchar ras 45 euro. Wtedy nocleg, dojazd itd to już w ogóle sumy ogromne. Poza tym przelewy zagraniczne są strasznie drogie i za samo zgłoszenie wychodzi dużo więcej niż cena... :roll:
Stosunkowo tanie są zawody w czechach, często w przeliczeniu zgłoszenie jest tańsz niż w polsce, poza tym zazwyczaj można płacić u nich na miejscu, jak jest się zza granicy, więc za przelew się nie płaci.

A jeśli chodzi o treningi, wychodzi ok 50 zł miesięcznie, z tym że u nas treningi są praktycznie codziennie, poza tym składka jest stała, niezależnie z iloma psami trenujesz.

Zawody obi są sporo tańsze, to przeciętnie 40 zł za zgłoszenie, plus jest taki, że zazwyczaj są jednodniowe, więc nie ma noclegu, żarcie można z domu wziąć, tyle co dojazd.
Za to za treningi płacę 70zł za godzinę, ale chodzę mniej więcej raz na miesiąc, i tak mam tyle pracy, że ledwo mogę zdążyć, jedna taka lekcja daje mi więcej niż samodzielnie trenowanie tygodniami. Przeciętna stawka za obi to 50zł za godzinę, ale ja trenuję z osobą powiedzmy naprawdę profesjonalną, ostatnio np zajęła trzecie miejsce na mistrzostwach świata belgów, ze swoją malinką, ludzie z całej polski do niej przyjeżdżają, więc że jest drożej nie dziwi. 8)

[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 13:34 ]
babyduck, ja podobnie. To jest moja pasja, jestem kompletnie zakręcona na psim punkcie. Wolę zawody, treningi niż kupowanie ciuchów, książek czy czegokolwiek. I wiążę swoją przyszłość z tym, szczególnie z obi i mam nadzieję, że mi się to powiedzie. :D

quagmire - Pon Maj 31, 2010 13:18

PALATINA, one są po prostu cudowne. I chyba podobały im się wakacje, co? :wink:
sachma - Pon Maj 31, 2010 15:07

a ja muszę jechać do tego Sopotu i wyrobić Lennemu rodowód.. i zapisać się do ZKwP.. no i ćwiczymy i ćwiczymy tą stójkę.. mam nadzieje że się nie skompromitujemy na wystawie :P

[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 17:42 ]
wiecie czy gdzieś jest do pobrania deklaracja członkowska zkwp?

PALATINA - Pon Maj 31, 2010 18:41

quagmire napisał/a:

PALATINA, one są po prostu cudowne.

Dzięki. :)

quagmire napisał/a:
I chyba podobały im się wakacje, co? :wink:

Czata była zachwycona! Jak zawsze. Ona kocha morze, więc co roku z nią jeżdżę.
Jagna była drugi raz dopiero i średnio jej sie podobało.
Za dużo fal... (nie pływała, choc w jeziorach pływa).. Słona woda... Piasek w łapkach... (w zeszłym roku miała problemy z łapkami i plażą).
Oczywiście lepsze to niż W-wa, ale gdyby miała wybierać, to wolałaby chyba cos innego... Choć może źle ją odczytuję. :roll:

babyduck - Pon Maj 31, 2010 19:33

sachma napisał/a:
wiecie czy gdzieś jest do pobrania deklaracja członkowska zkwp?
Wypełniasz na miejscu w oddziale.
sachma - Pon Maj 31, 2010 19:56

dzięki ;)

zamęczyłam swojego psa :D nie wiedziałam że to jest możliwe.. ale w 30min wykończyłam go totalnie :D najpierw latanie za piłką + komendy jak się już na piłkę nakręcił, później przeciąganie, później ganianie mnie po pokoju - stara baba a skacze po fotelach i łóżku.. dobrze że nikt nie widział :P później ringówka bieganie w koło i stanie, później znów komendy i znów ganianie z pluszakiem, aport, przeciąganie i pies padł.. nie chciał mi już piłki przynieść :D teraz śpi :D

babyduck - Pon Maj 31, 2010 20:04

sachma napisał/a:
teraz śpi
czyli można całować :D
sachma - Pon Maj 31, 2010 20:35

babyduck napisał/a:
czyli można całować :D

oj można można :) on jest słodki jak śpi, jak się do niego tule to kładzie się na plecach kładzie na mnie łapkę i dalej zasypia :) a jak śpi ze mną w łóżku to kładzie na mnie pyszczek, wtedy musze go przytulić pogłaskać dać buzi i pies kładzie się obok na pleckach i zasypia :D gdyby jeszcze nie chrapał to było by super :P

w ogóle pogadałam z Sebą, przeliczyłam finanse ... iiiii... 04.07 jedziemy na wystawę do Olsztyna! :) a 18.07 do Gdyni :D a 15.08 do Sopotu :D ach klasa baby jest super bo kosztuje tylko 40zł :P i jadąc na dwie wystawy płacę jak za jedną :P

Tess - Pon Maj 31, 2010 21:29

sachma, klasa baby jest tylko na klubówkach, więc upewnij się, czy te dwie nimi są. ;)
sachma - Pon Maj 31, 2010 21:38

Tess, sprawdzałam w zgłoszeni jest klasa baby z podaną ceną.
http://www.zkwp.pl/zg/ind...wystawy_olsztyn
Cytat:
Wystawcy krajowi (dotyczy wyłącznie psów zarejestrowanych w ZKwP)
- za pierwszego psa (z katalogiem) 80 zł
- za każdego następnego (bez katalogu) 70 zł
- za psa w klasie baby, szczeniąt 30 zł

http://www.zkwp.pl/zg/ind..._wystawy_gdynia
Cytat:
Opłaty wnoszone do dnia 2.07.2010 r.
- za pierwszego psa (z katalogiem) 80 zł
- za każdego następnego (bez katalogu) 70 zł
- za psa w klasie baby i szczeniąt 40 zł
- za psa z tytułem Int.Champ. 40 zł
- Najpiękniejsza Para Hodowlana 30 zł

http://www.zkwp.pl/zg/ind...wystawy_sopot_m
Cytat:
Wystawcy krajowi - opłaty wnoszone do 15.07.2010 r. (dotyczy wyłącznie psów zarejestrowanych w ZKwP)
- za pierwszego psa (z katalogiem) 100 zł
- za każdego następnego 80 zł
- za psa w klasie baby i szczeniąt 50 zł
- za psa z tytułem Int.Champ. 50 zł
- konkurencja "Najlepsza Para Hodowlana" 40 zł/dzień
- konkurencja "Najlepsza Grupa Hodowlana" 40 zł/dzień
- opłata za udział w konkursie Młody Prezenter 20 zł/dzień (bez katalogu)

więc zakładam że te klasy są ;)

Tess - Pon Maj 31, 2010 21:44

sachma, to albo to klubówki, albo się pozmieniało. Kiedyś było tak, że baby było tylko na klubówce, ale ja się nie orientuję w zmianach, bo wystawami się nie interesuję. ;)

[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 22:45 ]
Chociaż jak widzę, musiało się pozmieniać, bo że sopot to międzynarodówka to akurat wiem.

babyduck - Pon Maj 31, 2010 23:17

Tess, zmienił się regulamin wystaw i teraz na każdej jest klasa baby.
AngelsDream - Śro Cze 02, 2010 12:28

Został sam, został sam. Nie wiem, co mnie podkusiło wyjść jak stałam, nie zamykając drzwi na klucz, ale wytrzymał te kilka minut i był cicho, a windą trzaskałam, biegałam po schodach, etc. Przyjął to dość spokojnie, był cicho, więc niech tylko Michał idzie do pracy, wyciągnę Baaja choćby na godzinę zostawania. Z wielkimi przepaściami i załamaniami, ale wyciągnę.