To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Mangusta - Sob Lut 20, 2010 20:05

ech wiecie, to jest niby śmieszne ale ten kot którego miałam tydzień na tymczasie zamarzł na śmierć właśnie przez to że ktoś nie dopilnował drzwi...
idaa - Sob Lut 20, 2010 21:40

Dlatego wszyscy mnie odwiedzający zostali przeszkoleni i teraz krzyczą zza drzwi "dobrze zamknąłem" albo "nie mogę zamknąć" :lol: Zamek od drzwi specjalnie przerobiliśmy (to stara, kowalska jeszcze robota) i teraz ciężko się zamyka, ale kocica nie jest w stanie ich sama otworzyć.
satanka666 - Nie Lut 28, 2010 14:00

kto ma zabezpieczony balkon siatką?
potrzebne mi foty, bo nie wiem jak to zrobić i jaką siatkę kupić :roll:
:oops:

Anonymous - Nie Lut 28, 2010 17:45

wie ktos moze gdzie sprawdzic czy przy przewozie kota przez granice potrzebny jest chip i paszport? czy wystarczy ksiazeczka ze szczepieniami?
Mangusta - Nie Lut 28, 2010 17:53

a przez jaka granice? w obrebie UE nie potrzebujesz nic z tego co pamietam.
Anonymous - Nie Lut 28, 2010 18:08

niemiecka.
weterynarz mowil mi ze potrzebny jest chip, bo sprawdzaja czasami.
znajomy ze tylko szczepienia podstawowe. i juz sama nie wiem.

Mangusta - Nie Lut 28, 2010 18:41

wiesz, chip to jest w ogole podstawa, nie wiem jak mozna by go nie miec nawet. w razie zagubienia to chyba najskuteczniejszy sposob odnalezienia zwierza.
Anonymous - Nie Lut 28, 2010 18:44

zadzwon do straży granicznej i się dowiedz, najlepiej będzie.

sat, najlepsza siatka to wolierowa z tego co czytałam, ale ona jest dość droga. ktoś pisał, że tańszym zamiennikiem może być sieć rybacka, ale jakoś sobie nie wyobrażam. gdzieś na miau był temat o tym jak taką siatkę montować.

edit, o masz linki z miaukuniego forum:
http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html
http://www.czterylapki.pl...net,p1865958935

jakbyś miała to robić, to jestem chętna na zdjęcia w trakcie pracy, bo my też póki co wietrzymy tylko przy zamkniętym kocie .. ;/

Anonymous - Nie Lut 28, 2010 18:49

Mazoku napisał/a:
wiesz, chip to jest w ogole podstawa, nie wiem jak mozna by go nie miec nawet. w razie zagubienia to chyba najskuteczniejszy sposob odnalezienia zwierza.

taaa, ale nei jak sie mieszka w tak malym miescie jak ja. tu chip jest niepotrzebny, bo i tak nikt by go nie sprawdzil ;)

no chyba zadzwonie, nie pomyslalam, dzieki

satanka666 - Pon Mar 01, 2010 09:01

agu, dzięki ;)
znalazłam na allegro coś takiego jeszcze: http://www.allegro.pl/ite...y_dla_kota.html
ale nie wiem czy to nie za cienkie :roll:

btw. kot z czarnej dziury: http://www.youtube.com/watch?v=0UxlvoyhwGQ :lol1:

Anonymous - Pon Mar 01, 2010 12:25

myślałam, że on większy :shock:

a co do siatki, to nie wiem, czy by jej kot nie przegryzł. od wczoraj męczę jarka, o zrobienie takiego drapaka jak jest na tamtej stronie, bo ten nasz robi się za mały

L. - Pon Mar 01, 2010 17:39

mi się wydaje, że zacienka ta siatka.
jeżeli kot jest skoczny to nie wiem czy spełni swoje zadanie, bo widziałam, że wiele kotów lubi się wspinać po tych siatkach np. w pogoni za ptakiem.

ale ty znasz najlepiej swojego kota :wink:

satanka666 - Pon Mar 01, 2010 18:01

no właśnie nasz to taki leń :roll:
słyszałam, że jak siatka jest mało stabilna to koty niechętnie na nią wchodzą, ale na ile to prawda to nie wiem. najwyżej kupimy taką ogrodzeniową :lol:

Anonymous - Pon Mar 01, 2010 19:53

a łazi ci po firankach? jak tak, to mu niestabilność nie przeszkadza ;p
zuuzuushii - Wto Mar 02, 2010 21:49

Ja właśnie wysterylizowałam kotkę moich rodziców(akcja^^), tak mnie wrobili, że musiałam wziąć ją do siebie >< bo niby nie mają czasu jej doglądać przez najbliższe 3,4 dni.(dowiedziałam się na pół godziny przed zabiegiem, ze zamiast psa biorę kota:/ To nie najlepszy pomysł, pewnie się dodatkowo zestresuje...na pewno się zestresuje, w końcu to nie jej dom><
Jeszcze się nie obudziła bidulka moja... teraz sobie tak pomyślałam, że zapomniałam spytać się o jakieś leki przeciwbólowe dla niej na jutro... wiecie czy jakieś leki się podaje?