Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Layla - Wto Maj 20, 2008 06:34
idaa napisał/a: | używam ściółki ANIMAX. |
Ja też, jest bardzo dobra!!
Anonymous - Wto Maj 20, 2008 10:28
Hmm, cena jak za Pinio.. A gdzie to kupujecie?
Layla - Wto Maj 20, 2008 10:30
Viss, ja w zoologu koło siebie Raz kupiłam bo nie mieli Pinia akurat i się przekonałam.
Anonymous - Wto Maj 20, 2008 10:53
To jest to: http://www.karusek.com.pl...232&action=prod ?
Layla - Wto Maj 20, 2008 11:24
Viss, tak
Guślarka - Wto Maj 20, 2008 13:36
Uzywałam kiedys Animaxa, jakość porównywalna z Cat's Dream Ale u mnie w mieście Animax był w tej samej cenie co Cat's Dream, a było go mniej w opakowaniu. Więc się przestawiłam.
idaa - Wto Maj 20, 2008 14:09
No właśnie jakość porównywalna z cat`s. Tylko cat`s jest u mnie nieporównywalnie droższy. Ale ponieważ faktycznie Animax jest lepszy od innych ściółek dostępnych u mnie (nie pyli się i zwykle kołeczki nie są pokruszone), rozchodzi się z szybkością błyskawicy i czasem mam kłopot z kupieniem go.
Anonymous - Wto Maj 27, 2008 15:36
a co zrobic jak jeden z moich szczurow sadze ze od tych wlasnie pylacych drewnianych sciolek ciagle kicha i wydaje mi sie ze ma problemy z oddychaniem i katar czy mozna uzyc jako sciolki tych takich chlonnych kamyczkow dla kotow?
Natalia - Wto Maj 27, 2008 15:39
A jaką masz ściółkę? Jeśli np. Pigwę, to ona mocno pyli, zamień na Cat's Dream bądź Pinio, one nie pylą.
Możesz użyć żwirku dla kota (bentonitowego).
Layla - Wto Maj 27, 2008 16:20
Natalia, Pinio też pyli, choć mniej niż pigwa. Wszystkie drewaniane zawsze troszkę pylą. Do bentonitowych się zraziłam, wszystko wyglądało jak ubłocone. Samce lały i rozmazywały błotko nogami po piętrach I to niedługo po zmianie.
Natalia - Wto Maj 27, 2008 17:34
U mnie bentonitowe się sprawdzają, używam aktualnie Benka i nie ma żadnego błota .
Layla - Wto Maj 27, 2008 17:42
Może tylko moje fleje tak mają
Mangalarga - Wto Maj 27, 2008 19:53
Ja też zraziłam sie do bentonitowych. Tam, gdzie sikały, robiła się skorupa, którą ciężko było usunąć.
Używam żwirku drewnianego "firmy" Carrefour, jest identyczny jak Pinio (kiedyś wymieszałam resztki jednego i drugiego i nie dało się odróżnić), a za ta sama cenę mam 2l więcej.
strup - Wto Maj 27, 2008 20:51
tamiska, Moja Mela ma uczulenie na trociny, siano, itp., stosuję żwirek dla kota i jest ok.
Anonymous - Czw Maj 29, 2008 10:52
dzieki ja uzywalam pinio benka itp wszystkie pyla a moj maly szczurzasty ciagle kicha i widze ze im sie ten pyl w futerku osadza i sie drapia kiedys mi powiedziala babka w zoologu ze zwirek sie nie nadaje bo szczury go zjedza ale nie sadze ze sa one jak np chomik glupie i bezmyslne
|
|
|