Archiwum - Psiaki vol. II
AngelsDream - Sob Kwi 12, 2008 23:26
| polna napisał/a: | | Gdyby to wszystko było takie proste... |
Nie jest. Ze zwierzakami już tak jest.
PALATINA - Sob Kwi 12, 2008 23:35
polna,
Asaurus - Sob Kwi 12, 2008 23:50
Właśnie byłem z małym na wieczornym spacerze. Zauważyłem że okoliczne, szwendające się luzem burki podbiegają do Baaja na odległość 2m po czym jak widzą do czego podbiegły to robią w tył zwrot i jeszcze szybciej znikają. Dzisiaj wystraszył coś przypominającego ozika a nawet na niego nie skakał, tylko się spojrzał a tamten uciekł z przerażeniem w oczach. Może te psy wyczuwają że Baaj jest teraz wiecznie głodny, próbuje wciągnąć dosłownie wszystko i w każdych ilościach. Dzisiaj była kolejna batalia o nie wchodzenie na blat w kuchni gdzie stoi psie żarcie, no i już biega po szczycie klatki i oparciu kanapy nie wspominając już o kablu od netu który musiałem wcisnąć głębiej pod dywan i pcv i przybić tackerem do podłogi aby wredny szkodnik go nie wyrywał. Heh, zaczynamy wreszcie odczuwać że mamy wilczaka w domu
agacia - Nie Kwi 13, 2008 20:47
Z dzisiejszego spaceru
AngelsDream - Nie Kwi 13, 2008 21:01
agacia, a toto zza kratek, to kto?
agacia - Nie Kwi 13, 2008 21:05
To zza kratek to najprawdziwszy wilk. Spacerowalismy z psami nad Odra za plotem zoo Oczywiscie wilki sa za podwojnym plotem,ale przez jeden dalo sie przelozyc rece, wiec zdjecia wyszly jako tako. A wilczek podszedl z zupelnym spokojem popatrzec na moje psiaki
AngelsDream - Nie Kwi 13, 2008 21:08
agacia, A jak psia reakcja na wilka?
Naciol - Nie Kwi 13, 2008 21:11
Ależ wilku śliczny
agacia - Nie Kwi 13, 2008 21:12
Azja najpierw wgapiala sie o tak a pozniej zaczela sobie cos tam gadac pod nosem auu auu auu ,bo ona raczej nie szczeka tylko wyje,ale to nie bylo takie przeciagle wycie tylko takie krotkie. A Lucy cos tam piszczec zaczela a pozniej sobie poszla.
AngelsDream - Nie Kwi 13, 2008 21:22
Wiem to głupie, ale się zastanawiam się co Baajoza by zrobił
agacia - Nie Kwi 13, 2008 21:26
A ja nie uwazam,ze to glupie,tylko ciekawe. Azja np. z daleka rozpoznaje psy swojej rasy i zupelnie inaczej reaguje na nie niz na inne psy.
AngelsDream - Nie Kwi 13, 2008 21:36
agacia, wilczaki są dla BB super! Ale wilki to może być inna bajka.
agacia - Nie Kwi 13, 2008 21:39
To zapraszam do Wroclawia za plot zoo
AngelsDream - Nie Kwi 13, 2008 23:59
agacia,
A z czystej ciekawości - ile zajęło waszym psiakom nauczenie się czystości?
Baaj na razie idzie pół na pół. Ładnie załatwia się na zewnątrz - nie mamy z tym kłopotu [może to kwestia długich spacerów - nie wiem], ale jeszcze nie jest w stanie wytrzymać i jak chce, to musi i już.
Oli - Pon Kwi 14, 2008 00:06
Angels, a ile razy dziennie z nim wychodzicie? Możliwe, że znacie już tą zasadę, ale szczeniaka łapie się i migiem biegnie na spacer po każdym jego obudzeniu. U mnie skutkowało to u wszystkich szczeniaków jakie były - połapanie sie w tym zajmowało im jakieś 2 tygodnie max (w dzień na ogół już po kilku dniach dawały znać, tylko wtedy trzeba było już, natychmiast wychodzić) zarówno w dzień jak i w nocy. Poza tym u mnie działała (zwłaszcza na roczną Korę, która dzięki półrocznemu przesiadywaniu w schronisku na betonie tylko na chodnikach załatwiała swoje potrzeby) "nadmierna" pochwała. Chodzi o to żeby oprócz nagrody w postaci głosu/pogłaskania zastosować jeszcze smakołyk - po prostu wszystkie możliwe pochwały na raz.
|
|
|