Archiwum - Psiaki XVI
Devona - Nie Mar 10, 2013 17:15
Bel, moja wetka twierdzi, że pasy do zębów dla zwierząt to taki dodatek, jeśli płytka nazębna "lubi" się osadzać, to najważniejsze jest mechaniczne usuwanie poprzez szczotkowanie. Ja co prawda zmieniłam po prostu dietę kotu z podobnymi problemami i capi nieco mniej, ale u niego mycie zębów na razie nie wchodzi w grę, bo dwie osoby do tego nie wystarczą (gryzie i drapie na oślep), a trzecią parą rąk nie dysponujemy . Kup więc taką, która będzie psu smakować . My mamy jakąś taką z wyciągiem z drzewa herbacianego dla psów i ten drugi kot, który lubi mycie zębów (ale go akurat nie potrzebuje), z przyjemnością wystawia paszczę do szczotkowania .
Nakasha - Nie Mar 10, 2013 18:03
Szura, a jaka to rasa? Są śliczne.
katasza - Nie Mar 10, 2013 18:17
Szura, bierzesz niebieska sukcze?
Szura - Nie Mar 10, 2013 18:36
Na razie nie mam pojęcia, co biorę. Choć chciałabym niebieską sunię, ale jeszcze jest ważne co inni chcą, no i temperament szczeniąt.
katasza - Nie Mar 10, 2013 18:58
Aaaa beda kolejne zdjecia szczeniora na forum Trzymam kciuki zeby byla niebieska suczka dla ciebie z dobrym charakterkiem
Szura - Nie Mar 10, 2013 19:07
katasza, dzięki.
Nakasha, bedlington terrier.
PALATINA - Nie Mar 10, 2013 21:28
Moje baby na dzisiejszym spacerze.
Czata w nowej fryzurce. Już się trochę przyzwyczaiłam i mnie nie razi jej widok.
mmarcioszka - Nie Mar 10, 2013 21:37
Jakie śliczne, współczuje mycia podłogi po spacerze
PALATINA - Nie Mar 10, 2013 21:41
mmarcioszka,
Dziś na szczęście byliśmy na działce u moich rodziców.
Domek i podłoga z gresu, do przejechania mopem, jak się psy rozpuściły.
W W-wie mamy gorzej.
mmarcioszka - Nie Mar 10, 2013 21:51
PALATINA, to dobrze, że gres - u nas też tylko do wytarcia, ale jak paskud zwieje przed wytarciem i wysuszeniem na górę(drewniana podłoga), to można sobie od razu strzelić w łeb, a jednak sierść ma krótszą niż Twoje suki
PALATINA - Nie Mar 10, 2013 21:58
U nas w mieszkaniu jest mozaika, w dodatku taka ze zdartym doszczętnie lakierem (przez piasek z psów).
Po spacerach jest strasznie (mokra robi się czarna).
W przyszłości też jakieś płytki sobie sprawimy.
Wiosno wracaj!!!
mmarcioszka - Nie Mar 10, 2013 22:06
Tak, wiosna zdecydowanie potrzebna... Uwielbiam śnieg i zimę, ale Czarek jest nie do op anowania przez moją siostrę na spacerach, więc wychodzę z nim praktycznie tylko ja.Nie mam już zwyczajnie siły po trzech co najmniej półtoragodzinnych biegach przez zaspy
Bel - Pon Mar 11, 2013 08:35
Devona, tu nie chodzi o kamień na zębach bo mimo iż Pestka ma 5lat to kamienia praktycznie nie ma. Chodzi o psujący się ząb- jedynkę i gnijące żarcie między dziąsłem a zębem
Boże Alpha nauczyła się upierdliwego aportowania.. od 5 nad ranem ciska w nas szczurem z ikei i mało ją obchodzi, że śpimy... najpierw próbuje wsadzic go w rękę, jak nikt nie reaguje kładzie go na brzuchu i sama kładzie pysk a jak i to nie skutkuje to dostajemy zaślinionym ścierwem w ryj i słyszymy jak zaczyna śpiewac.... z dwojga złego cieszę się, że śpię od ściany
katasza - Pon Mar 11, 2013 13:33
Jak dobrze ze moj pies dopoki ja spie zachowuje sie cichutko
Oli - Pon Mar 11, 2013 13:38
Bel, a reagujecie jakoś na te jej zaczepki?
|
|
|