To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XII

Anonymous - Pią Paź 21, 2011 16:48

Vaco napisał/a:
rudziak, LunacyFringe, też uwielbiam border collie u mnie w mieście są tylko dwa.... ale jakie cudowne Jeden jest niebieski marmurkowy. Nie ma niestety żadnego toru agility, może po drugiej stronie granicy, w co bardzo wątpię. Jedyne co dobre dla psiarzy to to, że jest wydzielona strefa na plaży gdzie zwierzaki mogą się wybawić.

Ja ostatnio pierwszy raz u mnie na osiedlu widziałam bordera i mialam ochote podbiec, chwycic za smycz i uciekac!

Eruntale napisał/a:
Rany, nie sądziłam że Papillony mogą startować w agility z powodzeniem! Grupa 9 robi się coraz ciekawsza =]
http://upload.wikimedia.o...gility_jump.jpg

babyduck napisał/a:
Papillony mi się coraz bardziej podobają.

fascynacje papillonami też przechodzilam :mrgreen: nawet rozglądałam się po czeskich i ruskich hodowlach :wink: zwłaszcza po tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=njm31DBQRqY i tym od ok 0:30 http://www.youtube.com/watch?v=VpphC5Y4K-4

Anonymous - Pią Paź 21, 2011 17:40

Eruntale, motylki są cu-do-wne w agility, zobacz: http://www.youtube.com/watch?v=U-KnKbNMY0M Ja umarłam z zachwytu.
Eruntale - Pią Paź 21, 2011 17:56

Ależ to są urocze psiaki, jakie żywiołowe :zakochany: Ciekawe czy nie-nakręcone też tak dużo szczekają :D Kto by się spodziwał po takiej kruszynie szybkości i wytrzymałości, naprawdę w skokach wydają się szybować nad przeszkodami.
Chyba muszę dodać kolejną rasę do rozważań i spotkania na żywo :oops: A wstyd się przyznać, zazwyczaj psy rozważałam powyżej kolana, a teraz schodzę coraz niżej i lżej, z corgi do papilona ;) )

Martuha - Pią Paź 21, 2011 18:06

Dla mnie te psy mają duże ADHD :lol:
Ninek - Pią Paź 21, 2011 18:27

"długośc kufy mierzona od stopu do czubka nosa" że od czego? xD
Tak mam Foxowy pysk zmierzyć. Domyślam sie, że chodzi o obwód pod samymi oczami?

Sysa - Pią Paź 21, 2011 18:40

Chodzi o długość pyska od punktu między wewnętrznymi kącikami oczu do czubka nosa.
babyduck - Sob Paź 22, 2011 23:08

Negra rozbiła bank - przed chwilą wyciągnęła z transportera szczurze poidło i przyniosła mi pod nogi. Bida miała pusta miskę i chciało jej się pić :lol:
LunacyFringe - Sob Paź 22, 2011 23:37

Czy ktoś moze poradzic jak rozmawiac z zagranicznymi hodowlami aby rozmowy ( maile) byly owocne? Ma ktoś jakies doswiadczenia? Konkretnie chodzi mi o hodowle niemiecką, a niestety moi znajomi maja zle doswiadczenia z niemieckimi hodowlami - hodowcy totalnie olewaja Polaków . Ktos ma jakies bardziej optymistyczne doswiadczenia?
Sysa - Nie Paź 23, 2011 00:15

LunacyFringe, ja pisałam jak i do polskich. Kim jestem, co robię, gdzie mieszkam, co lubię, doświadczenia, zainteresowania, przekonania, ale też po co mi akurat taki pies i dlaczego z tej hodowli.
Hodowczyni uznała, że jestem dobrym domem, mam zarezerwowanego szczeniaka i może kiedyś do mnie trafi wymarzony. ;)
Tyle, że ja drugą granicę dorwałam. :P

Myślę, że trzeba próbować, bo często to olewanie polaków to zwykłe plotki.

Ninek - Nie Paź 23, 2011 12:32

Myśle, że to olewanie ma dużo wspólnego z tym, że wielu ludzi nie pisze tak, jak powinno.
Znam np ludzi, którzy pisali właśnie do Niemiec w sprawie psa. Praktycznie pierwszym pytaniem było ile taki pies kosztuje (ok, dobre pytanie, ale nie wstępie) i kiedy mają jakiś miot (jak sie interesuje kupnem psa, to raczej powinno sie to wcześniej sprawdzić, itp)

Anonymous - Nie Paź 23, 2011 15:16

się pochwalę naszymi podwórkowymi pimpkami ;)
toto małe wredne to Ursus, toto miśkowate duże to Loki (który miał być małym pieskiem;)

Martini - Nie Paź 23, 2011 15:20

mataforgana, :serducho: uwielbiam psie spojrzenia:)
babyduck - Nie Paź 23, 2011 15:32

ale futra :serducho:
Nakasha - Nie Paź 23, 2011 15:43

Loki jest piękny! :serducho:
LunacyFringe - Nie Paź 23, 2011 17:51

Ninek, no na pewno, ale np moja trenerka obi , ma na prawdę dobre wyniki w sportach , jezdzi po calym swiecie na seminaria, zawody itd i na pewno nie zadawala durnych pytan na wstepie ;) , a niestety odpisali jej dopiero jak znajoma z Niemiec ja zarekomendowala... Na pewno to nie reguła wiadomo, ale chyba jest cieżko .