To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

quagmire - Nie Maj 30, 2010 17:54

babyduck, Ty chyba żartujesz. Negra nie może mieć już roku :shock:
Anonymous - Nie Maj 30, 2010 18:50

wszystkiego naj dla negry. fajnie, że próbujecie wszystkiego, naprawdę ci się chce mieć psa, że tak to ujmę, podziwiam :) i zazdraszczam mozliwości jakie daje warszawa, o.
PALATINA - Nie Maj 30, 2010 20:31

Ależ ten czas leci!!! :shock:

Najlepszego dla Negrusi!

A my wróciliśmy z urlopiku.
Mazury są totalnie do dupy! No może nie totalnie, ale jedna noc spędziliśmy w samochodzie, bo jechaliśmy od Pisza do Rucianego (okrężna bardzo drogą)... i wszędzie, gdzie pytaliśmy o nocleg, nie chcieli nas z psami! :?
Kurcze no... nawet gdy zrobiła się 21" nikt nas nie wpuścił, bo MAMY PSY!
W Rucianym już nie było problemu. Znaleźliśmy super fajną miejscówkę - świetnie wyposażony domek, psy mile widziane (choć płatne dodatkowo 5 zeta).
Potem obraliśmy kierunek morze! I trafiliśmy do Białogóry. Po przejściach okołoPISZowych nie chciałam ryzykować, a Białogóra słynie (na wielu psich forach) z przychylności dla psiaków. Tak też było. Znaleźliśmy śliczny, przytulny pokoik z osobnym wejściem. Psy mile widziane i beż żadnych dodatkowych opłat. :)

Zaraz wrzucę jakies psie foty urlopowe. :)

babyduck - Nie Maj 30, 2010 20:49

agu, w Warszawie można dużo, to fakt, ale mając kasę. Ja na agility wyłuskałam cudem. Jeden dzień pasterstwa kosztował 120 zł nie licząc dojazdu pod Płock. No i jeśli chciałabym dalej się w pasienie bawić, to bez kasy i samochodu mogę sobie tylko pomarzyć. :(
PALATINA - Nie Maj 30, 2010 21:07

Moje urlopowe suczki :)

Skansen w Nowogrodzie

Białogóra

babyduck - Nie Maj 30, 2010 21:10

Jakie fajne skansenowe burki! http://www.fotosik.pl/pok...e8341ffb51.html
:serducho: A mokre pony to nie pony :lol:

Anonymous - Nie Maj 30, 2010 21:26

śliczne są, za rzadko wrzucasz zdjęcia. masz więcej mokrych?

baby, no to faktycznie nieciekawie z tą kasą, spodziewałam się miesięcznych opłat około 200zł..

sachma - Nie Maj 30, 2010 21:29

agu napisał/a:
baby, no to faktycznie nieciekawie z tą kasą, spodziewałam się miesięcznych opłat około 200zł..

tyle to u nas jest za agility..

PALATINA - Nie Maj 30, 2010 21:38

agu napisał/a:
śliczne są, za rzadko wrzucasz zdjęcia. masz więcej mokrych?

W tym roku mało zdjęć robiłam.

Mokra Czata:

Jagna jako pies tarzaniowo-plażowy :P

babyduck - Nie Maj 30, 2010 21:39

agu, przykłady:
przedszkole - 200 zł za 8 godzin (miesiąc)
PT - od 500 - 750 zł za trzy miesiące
agility - 400 zł za 20 godzin
pasterstwo - 650 zł za obóz 5-dniowy

http://www.fotosik.pl/pok...2ac965f27a.html - słodkie :mrgreen:

PALATINA - Nie Maj 30, 2010 21:47

Mokre...

Na wietrze (silnym i nieprzyjemnym :? )...

Jagna jako Mazurski Pies Pomostowy :]

Lama - Nie Maj 30, 2010 21:52

babyduck napisał/a:
przedszkole - 200 zł za 8 godzin (miesiąc)
PT - od 500 - 750 zł za trzy miesiące
agility - 400 zł za 20 godzin
pasterstwo - 650 zł za obóz 5-dniowy

To wychodzi na to, że dziecko wcale nie jest takie drogie w utrzymaniu.;]

Anonymous - Pon Maj 31, 2010 08:29

ja za przedszkole płacę 200zł za miesiąc, na dodatkowe zajęcia jeszcze nie chodzi, ale za siostrę np płacą rodzice 80zł za tańce i 100 za naukę gry na gitarze, za miesiąc. no i dużo mniej kasy wydaję na jedzenie dla dziecka, niż na jedzenie dla dwóch kotów. czyli serio utrzymanie dzieciaka wychodzi taniej, niż psa, którego chce się trenować. hyh.
agacia - Pon Maj 31, 2010 08:44

Ja jak chodziłam z Lucy na agility płaciłam 80zł za miesiąc za treningi 2 razy w tygodniu. Czasowo wychodziło różnie, zależnie od pogody i chęci psów i ludzi, ale około 2-3 h. Niestety Lucy agility się nie spodobało :(
Tess - Pon Maj 31, 2010 11:05

agu, wydaje mi się, że nie do końca, bo jednak dziecku kupuje się ciągle ciuchy bo wyrasta, różne zabawki, rzeczy itd. Zresztą, dyskutować nie będę, bo dziecka nie mam. :D

A jeśli chodzi o agility, to aż takiej masakry generalnie nie ma. Babyduck jest na kursie, kursy są niestety dużo droższe. :C Potem jest już ok i kosztuje to naprawdę niewiele (mówię o samych treningach, zawody czy cuś to niestety zupełnie inna historia).