To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - Ogólne fretten.nl

Ninek - Nie Gru 30, 2012 20:50

Na tamtej stronie prawie nic nie ma. Tarasy w dwóch kolorach i dwa sputniki, nic więcej.
kinia87 - Nie Gru 30, 2012 21:06

Jest sporo taniej. Poza tym, kto zamawia inne rzeczy niz sputniki, pochylnie i tarasy? Zawsze głownie to idzie na zamowienia...poza tym maja tam spory wybor, bez przesady. Mi tam kolor rozowy czy czerwony odpowiada ;) no i cena mega konkurencyjna.
wuwuna - Nie Gru 30, 2012 21:18

Ja też się piszę.
Ninek - Nie Gru 30, 2012 21:33

kinia87 napisał/a:
Jest sporo taniej. Poza tym, kto zamawia inne rzeczy niz sputniki, pochylnie i tarasy?

Ale mają tylko dwie wersje kolorystyczne. Gdyby był mi obojętny kolor, to bym kupiła w PL i nie bawiła sie w szukanie po zagranicznych stronach.

Emi2410 - Nie Gru 30, 2012 23:49

Racja, weszłam teraz, ale wybór mały, wolę poczekać na zamówienie tutaj.
Emi2410 - Śro Sty 02, 2013 18:26

Jakby ktoś chciał sam sputnik, to tu można wybrać dowolny kolor, wysyłka do PL chyba 17 funtów. ;) http://www.ratrations.com/sputnik-xl-p-992.html
Ja raczej tam będę zamawiać, więc jesli ktoś byłby chętny, to proszę o PW. :)

Ninek - Śro Sty 02, 2013 22:49

Emi2410, ja chce tylko sputniki, więc z tej strony również może być :) Kolorów chyba nawet więcej niż na fretten.
mmarcioszka - Śro Sty 02, 2013 23:37

Emi2410, może załóż nowy temat z zamówieniem z tego sklepu - wszystko będzie porządniej, a nie wszystko w jednym miejscu,. Może więcej osób zauważy i zajrzy do tego sklepu ;) Kiedy mniej więcej chcesz składać zamówienie?
Emi2410 - Czw Sty 03, 2013 16:01

Ok, założę temat. :) Chcemy zebrać jak najwięcej osób, na drugim forum też się zgłosiły chętne dziewczyny, więc może jakoś luty/marzec.
Mika29 - Czw Sty 03, 2013 16:18

Emi2410, na tamtej stronie na ma tarasów? :(
Emi2410 - Czw Sty 03, 2013 16:31

Niestety nie ma. :cry: Tarasiki różowe, fioletowe lub pomarańczowe bym chciała, ale to najwcześniej koło wakacji, więc wtedy na pewno będę tu pisać. ;)
japro - Pon Lut 25, 2013 16:07
Temat postu: Ogólne fretten.nl
Witam wszystkich
Od pewnego czasu wraz z użytkownikiem Wilczek777 zastanawiamy się nad zakupem (dość sporym) ze strony Fretten.NL.

Wiem, że parę miesięcy temu ktoś z forum zamawiał tarasy z tej strony. My mamy raczej ochotę na zakup większy niż tylko same tarasy a mianowicie chcemy kupić tam nie tylko gadżety(tarasy, miski, domki) niedostępne w naszym kraju ale także jedzenie które jest dostępne tylko i wyłącznie tam (najbliżej ^^ )
Pomysł stworzenia takiego wydarzenia wziął się po pierwsze z kosztów jakie należy ponieść aby paczka w ogóle dotarła do nas (kosz kuriera/poczty z Niderlandów do Polski) ale także oszczędności jakie można uzyskać przy zamawianiu dużych worków (15kg) z jedzeniem zamiast małych (800g-2.5kg).
Przejdźmy może do szczegółów oferty jaką daje nam ten sklep i korzyści jakie możemy uzyskać przy dużym zamówieniu.
My z wilkiem mamy zamiar (wstępnie - bo musimy zobaczyć jak to będzie wyglądać i jakie będzie zainteresowanie) zamówić następujące rzeczy:
1) Supreme Science - Selective Rat

Jedzenie dla szczurów oparte na diecie wyłącznie wegetariańskiej. O niskiej zawartości tłuszczów a jednak nadal trzymające bardzo wysoką jakość i wartość składników odżywczych dla naszych podopiecznych.
W tym wypadku kosztów nie da się zminimalizować bo produkt jest sprzedawany tylko i wyłącznie w małych paczkach 2kg.
Link do produktu:
Link do produktu

2) Supreme Reggie Rat Original
Bardzo ciekawa i niedostępna na naszym rynku karma. Nie będę się rozpisywał o jej właściwościach/składzie bo wszystko jest zamieszczone w linku poniżej.
W tym wypadku istnieje możliwość dość sporego zaoszczędzenia przy zakupie "hurtowym" a mianowicie kupnie worka 15kg zamiast małych paczek 2.5kgowych
Szybka lekcja matematyki: (przy kursie Euro 4.10)
15kg = w przybliżeniu 195 złotych | 2.5kg = w przybliżeniu 45 złotych
2.5kg(z dużego worka) kosztuje nas ~33 złote | 6 worków o masie łącznej 15kg (6x 2.5kg)kosztuje nas ~270 złotych
więc jeśli kupimy z kimś na spółę (nawet w parę osób) worek 15 kg to na KAŻDEJ pojedynczej porcji o masie 2.5kg zaoszczędzamy ok 13 złotych (co na całym worku daje nam już nie bagatelną kwotę ~75 złotych)

Link do produktu

3) Savic Sputnik XL
Plusem jest dostępność dużej ilości kolorów : )

Link do produktu

4) Savic rody igloo - domki których u nas nie widzieliśmy: )

Link do produktu

5) Tarasy Ferplastu

Link do szarych tarasów

Jest to ogólny i bardzo wstępny plan naszego działania. Teraz pojawia się pytanie kto byłby zainteresowany zakupem na tej stronie?!
Kwestia transportu:
W zależności od kosztów (waga, dystans itp) będą one się różnić (co jest chyba logiczne;D)
ale:
Jeśli udałoby się uzbierać stosunkowo duże zamówienie będziemy pertraktować ze sklepem koszty wysyłki do Polski do jednego z miast: Kołobrzeg/Szczecin/Być może Poznań (o ile zaistniała by duża grupa osób chętnych z tego miasta:)) Następnie towar zostanie przez nas podzielony na paczki docelowe i wysłany pocztą polską/kurierem/przesyłką konduktorską (co kto woli) do miast docelowych) koszty takiego Transportu nie są nam jeszcze bliżej znane bo wszystko zależy od tego co utargujemy od sklepu.

Proszę o wypowiedzi tylko i wyłącznie merytoryczne w tym temacie, o pominięcie jakże zbędnych dywagacji na temat tego, że jedna rzecz jest dostępna na stronie yyy.xxx.com a druga na xxx.yyy.com.
Nasze zamówienie idzie tylko i wyłącznie z tej strony i szukamy osób które chcą też coś zamówić z ww. strony.

Dodam na koniec, że jeśli ktoś obawia się o swoje pieniądze (jako, że mój staż na forum jest ultra krótki) to możemy stworzyć "fikcyjną" umowę przez allegro czy też możecie prowadzić rozmowy z użytkownikiem Wilczek777 (dużo dłuższy staż na forum niż ja - ale w takim wypadku będziecie gadać z moją narzeczoną więc jak chcecie^^)

Fell free to discuss!

Przepraszam pozostałych ale limit miejsc w tej partii towaru wstępnie został wyczerpany i zatem zapraszam na kolejne zakupy za około 9-12 miesięcy : ) Nadal jednak polecam badać wątek bo zawsze istnieje możliwość, że się ktoś wykruszy, zmieni zdanie etc.

DLA OSÓB NA LIŚĆIE:

W tej chwili czekamy na:
1) Sprecyzowanie zamówienia przez pszczółkę (co do ilości paczek supreme science) ☐
2) Dopełnienie zamówienia przez Devonę,
3) Sprecyzowanie zamówienie przez Izabelę (4 czy 5 paczek),
4) Sprecyzowanie zamówienia przez Vaco
5) Potwierdzenie przez rodzinę zgody na otrzymanie OGROMNEJ paczki

Czekamy na ukończenie powyższych kroków i przystępuje do następnych procedur zamówienia (zbieranie funduszy, adresów wysyłkowych, potwierdzenie dostępności wszystkich towarów w sklepie)

EDIT:
Tutaj zamieszczam link z dokładną listą zamawianych produktów, ich wagą, ceną, ceną łączną i ceną w PLN.
Proszę o sprawdzenie każdy swojego zamówienia abym nie popełnił żadnej gafy przy składaniu zamówienia do sklepu.

Tabela szczegółowa

Nadal czekamy na Pszczółkę i Vaco :)

Karena - Pon Lut 25, 2013 16:09

japro, Scaliłam z istniejącym już tematem.
japro - Pon Lut 25, 2013 16:11

Ok jeśli uważasz to za słuszne to ok, ale wg. mnie temat mój ma tylko po części wspólne źródło z tym w którym teraz się znajduje:).
Ale as you wish! mam tylko nadzieję, że sam pomysł nie przepadnie czeluściach tego tematu.

pszczoła - Pon Lut 25, 2013 16:51

bym była chętna na kilka paczek tego:
japro napisał/a:
1) Supreme Science - Selective Rat

ehh, a Reggie Rat nie jest granulatem? :(