To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Misquamacus - Śro Cze 17, 2009 22:41

Dziękuję ;)
Panny wydają się być zadowolone, chociaż straszne z nich fleje, co mi nie ułatwia utrzymania czystości w klatce ;)
W sumie te 4 rury mają od nie dawna, wcześniej była tylko jedna, ale widzę że uwielbiają się w nich rozkładać, więc niech mają (pomimo moich wiecznie podrapanych rąk od czyszczenia szmatką wnętrza rur :twisted: ) ;) Piękne hamaczki oczywiście od Nutaki.

Anonymous - Czw Cze 18, 2009 19:52

Misquamacus, Boska klatka !
mc - Pią Cze 19, 2009 12:51

Misquamacus, bardzo fajna i tak kolorystycznie zgrana ładnie.
nutaka - Pią Cze 19, 2009 20:19

Misquamacus napisał/a:
Piękne hamaczki oczywiście od Nutaki

No no ładnie się prezentują :D I zółty kolorystycznie pasuje :D

zasadzkas - Pią Cze 19, 2009 20:21

Mis, gratuluję, super ją urządziłeś :wink:
marlena91 - Sob Cze 20, 2009 10:54

ogoor Fajna klateczka
ogoor - Sob Cze 20, 2009 14:33

dziękuwa ^^
idaa - Sob Lip 04, 2009 17:01

To i ja się teraz pochwalę. Nie nową klatką, bo mam wciąż tę samą "wiewiórkę", jest gdzieś opisana mnóstwo stron temu :wink: . Wreszcie zdecydowałam się na zmianę tych malutkich, wkurzających drzwiczek. Poświęciłam na to kratkę podłogową, i tak stała bezużytecznie. Wreszcie jestem zadowolona, wszędzie bez problemu można się dostać.
Oto moje udoskonalenia...

IgIg - Sob Lip 04, 2009 20:03

idaa, bardzo fajnie zrobione te drzwiczki. Nawet nie widać że są dorabiane ;) .
Ęngel - Sob Lip 04, 2009 21:04

Ja się nie zorientowałam, ze drzwiczki są dorabiane. Znam ten problem z za małymi drzwiczkami. Przez pięterka mam nawet problem aby włożyć miseczkę z pokarmem. W mojej nowej klatce muszą być też duuuuuże drzwiczki.
gratis - Nie Lip 05, 2009 07:30

o ja O_o idaa, genialnie dorobione drzwiczki
idaa - Nie Lip 05, 2009 11:06

Dzięki gratis :oops: . Sama je zrobiłam :oops: . Tylko te blaszki na zamknięcia wygiął mąż. Drzwiczki są z kratki podłogowej, która była w komplecie do tej klatki. To dlatego nie widać różnicy. Rozstaw prętów jest ten sam. Mogły być jeszcze większe, ale bałam się, że naruszę konstrukcję klatki. Kiedyś Asaurus podawał jakieś proporcje (ile można wyciąć bez szkody dla klatki), ale ja tego nie pamiętam i nie mogłam znaleźć.
Anonymous - Nie Lip 05, 2009 11:13

idaa, jestem pod wrażeniem, świetnie. :)
adrian - Pon Lip 06, 2009 14:46

Klatka: "pod Barkiem"
Lokatorki: Sno i Kola

Wymiary: 56/44/44 (dł/szer/wys)

Anonymous - Pon Lip 06, 2009 16:09

adrian, fajnie urządzona klatka, ale wydaje się straasznie malutka! jakie ma wymiary? jeżeli twoje szczury mają docelowo mieszkać w takiej małej klatce to koniecznie bardzo często je wypuszczaj. a tak z ciekawości, nie masz problemów z czyszczeniem?