To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Revo - Pon Gru 17, 2012 18:54

babyduck jedno z niewielu zdjęć w miarę "w całości" bo trudno uchwycić całą Coffi ze względu na jej niekończącą się energię :P

Sorgen - Pon Gru 17, 2012 19:02

To hovawart jest tak? :D Znałam jedną sukę howa bliżej i mnie urzekła całkowicie. Inne psy tej rasy też bardzo pozytywne wrażenie robiły :mrgreen:
Revo - Pon Gru 17, 2012 19:06

Jestem pod wrażeniem :shock: , mało kto kojarzy psy tej rasy. Hovciaki to cudowne psy są, ale trzeba przyznać, że charakterek też mają :P
sachma - Pon Gru 17, 2012 19:16

usz, mnie też niebawem czeka zakup klatki dla psów... straszne to, ale nie ogarniam ich czasem... a sprzątanie to makabra... podłogę mogę umyć tylko jak Seba jest w domu, bo on psy do siebie woła i pilnuje żeby mi się pod nogami nie kręciły, a zamykanie ich w innym pokoju włącza dwie hieny... Odie nadal strasznie niszczy i jakoś sobie nie wyobrażam żeby przed każdym wyjściem sprzątać wszystkie zabawki dziecka, czy chować kocyki itd... łatwiej będzie psy nauczyć zostawania w klatkach... po nowym roku chyba będziemy kupować, żebym miała czas na nauczenie psów zostawania w nich..
u nas będzie potrzebne dwie po 90cm długości i około 60cm wysokości. (Chłopaki mają koło 42cm w kłębie i około 40cm od kłębu do ogona ;) )

dotsa - Pon Gru 17, 2012 19:46

A oto moje pannice:
LINA:

i COSTA:

Revo - Pon Gru 17, 2012 19:49

Śliczne! :serducho:
Lina jakie spojrzenie niewiniątka ;p

Sorgen - Pon Gru 17, 2012 20:54

Revo mnie się już po pierwsej focie zdawało że to hovek :mrgreen: Weź napisz coś więcej o niej, z jakiej hodowli, jakie ma podejście do innych psów, obcych ludzi, nowych rzeczy? Czy ma jakieś zapędy do pilnowania domu szczególne? Interesuje mnie mocno ta rasa w kontekście kolejnego mojego psa :)
babyduck - Pon Gru 17, 2012 21:01

Sorgen napisał/a:
mnie się już po pierwszej focie zdawało że to hovek
Mnie też, bo kiedyś rozważałam rasę. :mrgreen: Śliczna :serducho:
Nakasha - Pon Gru 17, 2012 21:11

Ja też kiedyś myślałam o tej rasie. :) (cóż, nie da się ukryć, kocham niemieckie psy) Właśnie, napisz coś o niej. :)

A Lina wygląda jak totalne niewiniątko. :D

Znalazłam klatki o długości maksymalnie 120 cm. :shock: Takie będą ledwo wystarczać... wydaje mi się, że nie mam jakoś szczególnie dużych psów... :roll: czemu nie ma klatek chociaż 140 cm? :(

sachma - Pon Gru 17, 2012 21:12

Nakasha, bo zakładają że pies ma się po prostu do tej klatki wcisnąć i nie koniecznie ma mu być wygodnie ;)
Nakasha - Pon Gru 17, 2012 21:14

sachma, chyba. :( W tej klatce Nemo i Nala się położą, ale nie wyciągną się na całą swoją długość, a Nala lubi tak spać... Dla owczarków niemieckich i malamutów to jeszcze, na styk, ujdzie, ale nie wyobrażam sobie w niej doga niemieckiego czy chociaż angielskiego mastifa...
katasza - Pon Gru 17, 2012 21:15

A nie da sie jakos dwie klatki tak polaczyc zeby zrobic jedna dluzsza?
katasza - Pon Gru 17, 2012 23:48

JEEEEEEEEEEE!
Napisalam do rodzicow i zgodzili sie na psa. Pod warunkiem ze te szczury ktore mam beda ostatnie.
Teraz moze uda mi sie go przemycic na swieta, ale mama marudzi, ze tyle ludzi i zwierzat. Sama to wiem dlatego szukam dt, bo nie wiem jak on zareaguje, ale skoro juz wiedza to kamien spadl mi z serca. Wogole nie spodziewalam sie ze tak latwo mi to pojdzie.

Mam to szczescie, ze moja mama toleruje wszystkie zwierzeta, ale psy to sa jedyne ktore naprawde lubi.

Revo - Wto Gru 18, 2012 00:10

Jejku, jacy tutaj na forum są komunikatywni ludzie :shock: Po różnego rodzaju 'psich' forach miałam już dość negatywne zdanie,a tu proszę, taka miła niespodzianka :)

Coffi mam z podpoznańskiej hodowli "Takinena". Pierwsze co przychodzi mi na myśl to konsekwencja. Głównie i przede wszystkim bo bez tego hovek potrafi w przeuroczy sposób wejść na głowę :roll: Niestety mój nochal nie jest najlepszym przykładem rasowego hovawarta, ponieważ na samym początku przez pewną szkółkę strasznie zniszczono jej psychikę i praktycznie socjalizacja półrocznego psa musiała zacząć się od nowa :(
Jeśli mimo tego mam opisać zachowania Coffci to nie ma problemu, tylko chciałam zwrócić uwagę na to, że nie wszystkie są typowe dla rasy, bo mała ma niestety troszkę problemów :(

katasza - Wto Gru 18, 2012 04:09

Jezu, jestem nienormalna. Jak powiedzialam rodzicom i zobaczylam ze sami sie ucieszyli z psa to nie moge zasnac. Non stop o nim mysle.
Jade dzisiaj z chlopem do poznania, do ikei po zabaweczki i kocyki i musze kupic jakas tania narazie obrozke i smycz.
Nawet wymyslilam sobie ze bedzie granatowa, bo pasuje mi do plaszcza :lol:

Powiedzcie ze to normalne :P