O szczurach ogólnie - Opinie nt. fuzzow. A także innych odmianach i ich hodowli
Layla - Śro Cze 24, 2015 10:38
nikoś, nie ma to najmniejszego związku z jego odmianą.
nikoś - Śro Cze 24, 2015 13:56
Tak wiem że to nie odmiany wina,ale ja już się zraziłam i fuzika już na pewno nie będę miała.Dziś znowu zniszczył nowy hamak ,ręce opadają .
smeg - Śro Cze 24, 2015 15:14
nikoś, większość szczurów niszczy hamaki, także tych ofutrzonych
nikoś - Śro Cze 24, 2015 18:15
Jako niedoświadczona jeszcze osoba ,bo od niedawna mam szczurki jestem zachowaniem fuzika przerażona tylko czekam kiedy się na mnie rzuci .Trzy moje ofutrzone szczuraski są ekstra nic nie niszczą,nic nie gryzą,a ten łysy mały łobuz nawet poidełko pożarł.
cane - Śro Cze 24, 2015 18:24
nikoś napisał/a: | ten łysy mały łobuz nawet poidełko pożarł. |
Off-Topic: | Może spróbuj więcej karmić |
smeg - Czw Cze 25, 2015 08:35
nikoś, niestety trzeba czasem sie wysilic i powymyslac zabezpieczenia Poidelko koniecznie musi byc zawieszone na zewnatrz klatki, tylko rurka do picia powinna byc wewnatrz. Mialam kiedys zdolne szczury, ktore potrafily przegryzc poidlo nawet przez prety klatki - musialam wtedy miedzy buteleczke poidla a prety wlozyc plastikowa plytke, ktora uniemozliwiala dostep do niego (ale nie blokowala mozliwosci picia). Co do hamakow - jesli szczur przegryza zawieszki, mozna je zamienic na metalowe haczyki zrobione ze spinaczy biurowych. U siebie mam hamaki z zawieszkami z polaru i metalowymi karabinczykami, ale przyczepiam je w taki sposob, zeby zawieszki byly na zewnatrz klatki, utrudnia to ich przegryzienie. Jesli szczury gryza cale hamaki, mozna to ignorowac, niech spia w podartych Czesto szczury uznaja, ze liczba wejsc w domku jest nieodpowiednia i dorabiaja sobie wlasne. Jesli hamaki sa cale w strzepach i zupelnie nie nadaja sie do uzytku, mozna calkiem z nich zrezygnowac i zostawic szczurom tylko plastikowe polki i domki, ewentualnie dac im reczniki papierowe do zrobienia gniazda.
Layla - Czw Cze 25, 2015 08:57
nikoś, mam fuzza i dwa futra, futra niszczą, łysy nie Szczury generalnie lubią niszczyć, ja np. nie daję im hamaków bo mają je przez 2 godziny, potem gryzą.
ney - Sob Cze 27, 2015 13:58
Takie łobuzy się zdarzą przy każdej odmianie… Idąc tym tokiem myślenia mogę dojść do wniosku że dumbo to wrodzone diabły - wszystkie standardy w stadzie zawsze grzeczne, a jednyny dumbo to szelma, złośnik i zakapior
Ciastkowo - Pią Lip 24, 2015 13:15
Nie wiem gdzie to napisac
Ale chcialam zapytac gdzie moge dostac fuzza <3
|
|
|