To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

sachma - Wto Lut 08, 2011 20:38

kolejna porcja zdjęć :)

nezu - Wto Lut 08, 2011 21:02

http://s995.photobucket.c...w¤t=6.jpg

Mistrzowskie!! :mrgreen:

Sysa - Śro Lut 09, 2011 09:08

Lenny w locie wymiata! :lol:
sheila. - Śro Lut 09, 2011 09:54

Jaką karmę najbardziej polecacie dla psów ? (labrador)
no i .... purina to dobra karma ?
a ZDJĘCIA CUDOWNE! :serducho:

jeszcze jedno pytanie, po co pudelek ma `kaganiec`? :wink:

AngelsDream - Śro Lut 09, 2011 09:58

sheila. napisał/a:
i .... purina to dobra karma ?

Pro Plan nawet tak, chociaż ja wolę dawać psom inne karmy.

sheila. - Śro Lut 09, 2011 10:02

A jakie np ? ;)
babyduck - Śro Lut 09, 2011 10:11

sheila., to nie kaganiec, tylko kantarek.
AngelsDream - Śro Lut 09, 2011 10:12

sheila., Bozitę w wersji podstawowej i wyższej, Fitmin jest niczego sobie w przypadku naszych psów, Nutra Nuggets nie była zła, ale wybór karmy to tak naprawdę trochę loteria.
quagmire - Śro Lut 09, 2011 10:40

http://i995.photobucket.c...za%200602/6.jpg
Lenny na tej focie wygląda jak konik i jeszcze ten kantarek :mrgreen:

falka - Śro Lut 09, 2011 10:50

AngelsDream napisał/a:
loteria

dokładnie!
sheila., musisz niestety na swoim psiaku testować, u mojego labka polecane karmy się nie sprawdziły - Arion, Brit Care, Acana. Najlepiej na razie przyswaja Purinę Pro Plan Lamb&Rice, a kupiłam ją całkiem przez przypadek, bo mi się skończyła a w zoologu nic innego nie było. Szukaj dla dużych ras, po kupach będziesz widziała czy karma jest dobrze trawiona przez psiaka.

Tess - Śro Lut 09, 2011 10:59

falka, polecane jak polecane, ja bym żadną z nich psa nie nakarmiła, wśród znajkomych też chwalenia nie słyszałam. :P
Ale każdy mówi co innego, dlatego najlepiej samemu przetestować i wybrać. Przeanalizować składy, zastanowić się, jaka specyfika karmy będzie najlepsza itd.

Oli - Śro Lut 09, 2011 11:11

Tess napisał/a:
falka, polecane jak polecane, ja bym żadną z nich psa nie nakarmiła, wśród znajkomych też chwalenia nie słyszałam. :P
a ja Acanę polecam, bo Korze bardzo służy/ła i smakuje. Brit Care jadł Duszek i gdyby nie fakt, że ma inne schorzenie (jadł "jelitową" na zmniejszenie wchłaniania amoniaku z jelit) to byłabym zadowolona. Wszystko tak naprawdę zależy od psa, a nie od karmy. Kora np. Hill'sa nie lubi, Duszek uwielbia, oba psiaki nie przepadają za Royalem, Purinę Pro Plan średnio itd.
Tess - Śro Lut 09, 2011 11:14

Oli, dlatego mówię, że każdy poleca co innego, bo każdy wybiera dla swojego psa. ;) Wiadomo, że są karmy, których się NIE poleca, ale z każdą lepszą jest różnie, zawsze znajdzie się ktoś, kto taką zjedzie. ;)
sachma - Śro Lut 09, 2011 11:20

na Lennego najlepiej działa ProPlan - Bozita w wersji podstawowej i wyższej się nie sprawdziła, Royal Canin też bardzo ładnie przyswajał - niby karmy syf, ale po Hillsie (wytrzymaliśmy na nim i tylko nim tydzień...) nie było kolorowo.. chociaż w sumie było bo biegunka zabarwiała dom :P Ja patrzę na skład - zauważyłam że moje dziecie dostaje dużo białka bokiem (ciastka, mięsko surowe - dostaje skrzydła żeby zęby lepiej wyczyścić itd) i karma która ma dużo białka wywołuje świąd.. na razie byliśmy zadowoleni z ProPlanu rybnego, teraz mamy jagnięcinę i też jest super - kupy zwarte, bąków brak (no chyba że Lenny zwinie coś ze stołu :P wtedy różnie bywa ;) ) wypróżnia się dwa razy dziennie (na bozicie potrafił i 6 razy dziennie o.O i śmierdziało na kilometr - co w nocy było fajne bo kupy się po zapachu znajdowało :lol: )
Musisz kupić małe paczki i testować - sprawdzić po czym sierść lepiej wygląda, po czym kupy są mniejsze i ładniejsze.. inaczej się niestety nie da..

Pudel ma kantarek bo uczymy się chodzenia przy nodze a nie ciągania mnie we wszystkie strony - od kilku miesięcy mamy problem z zapachami które sprawiają że Lenny ciągnie jak lokomotywa - kilka dni w kantarku sprawiły że nawet na zwykłej obroży jak pociągnie to odruchowo odwraca głowę w moją stronę i luzuje smycz - pilnuje się przez minutę dwie, żeby nie ciągnąć a później znów coś zwęszy i ciągnie - pocieszające jest to że coraz dłużej pamięta że nie wolno ciągnąć - kantarek bierzemy zawsze, ale nie zawsze jest na nim prowadzony ;)

sheila. - Śro Lut 09, 2011 11:25

babyduck napisał/a:
sheila., to nie kaganiec, tylko kantarek.

nie wiedziałam jak to nazwac :P
Dzięki za odpowiedzi
Na razie mamy Purine Friskies (coś takiego) i powiem wam , że Daila ją uwielbia :D
Je wszystko :P