Archiwum - Psiaki IX
LunacyFringe - Czw Wrz 02, 2010 15:09
Wybieram się
sachma - Czw Wrz 02, 2010 17:37
http://www.liveleak.com/i...=bb4_1283184704
Bel - Czw Wrz 02, 2010 17:44
sachma, tak widziałam to.Najchętniej bym tę... wrzuciła do rzeki tak jak ona te biedne szczeniaki... aż się wczoraj popłakałam.. mam nadzieję,że internauci zrobią to samo co tu w Polsce z tym gościem co kota męczył..
sachma - Czw Wrz 02, 2010 18:12
ja nie płakałam, ale nadal jestem w szoku.. to młoda osoba.. i widać było przyjemność.. jak nasrane trzeba mieć w głowie żeby coś takiego robić? też byłam małolatą, ale w życiu nie przyszło mi do głowy żeby zabić zwierze, a co dopiero szczeniaka w taki sposób..
EpKee - Czw Wrz 02, 2010 18:55
http://demotywatory.pl/20...zeniaki-do-wody
http://www.tumblr.com/tagged/Katja+Puschnik
Bel - Czw Wrz 02, 2010 19:15
i prawidłowo.
sachma - Czw Wrz 02, 2010 21:15
mam psa który szybciej reaguje "a mama mówiła ze nie wolno" niż na "fe" czy "zostaw"
Ęngel - Czw Wrz 02, 2010 21:16
sachma, mój pies ma podobnie
sachma - Czw Wrz 02, 2010 21:44
od jakiego wieku pies przestaje być juniorem? bo są karmy dla szczeniąt i juniorów oraz dla psów dorosłych.. i nie wiem na ile mam kupić tego juniora, coby nie zostać z połową paczki.. do roku? czy do półtora?
agacia - Czw Wrz 02, 2010 22:52
Myślę, że to zależy od rasy. Małe psy szybciej dojrzewają. Ja moją Lucy(10kg) na adulta przerzuciłam mniej więcej po roku.
Sysa - Pią Wrz 03, 2010 00:16
sachma, małe rasy są na juniorze do pierwszego roku, średnie i duże mniej więcej do drugiego. To powinno być napisane na karmie jaką podajesz Lenny'emu (mam nadzieję, ze dobrze odmieniłam ).
Sorgen - Pią Wrz 03, 2010 01:49
Kup mu juniora jeśli mu służy i nie martw się jeśli zostanie Ci pół paczki gdy pies skończy np. rok. To nie jest jakaś magiczna granica po której karma dla juniorów mu zaszkodzi. Moja sucz teoretycznie powinna do 2 roku życia jeść karmę dla juniorów ale gdy miała rok przeszłam na adulta na próbę (bo ciut tańszy) zjadła ponad 30 kg karmy dla dorosłych i nic jej nie było wszystkie wyniki super. Teraz problemu z doborem karmy nie mam bo bullwa jest na BARFie. Rozrasta się ślicznie w klacie, sierść super, stawy ok, nerki, serce i cała reszta też więc nie przykładałabym takiej dużej wagi do tego czy karma jest junior czy nie. Zwłaszcza w małych rasach jak Twój pies.
babyduck - Pią Wrz 03, 2010 11:09
Negra znowu przechodzi urojoną ciążę Znowu adoptowała mojego ciapa, kopie nory w dywanie, skamle, dyszy, łasi się i liże po cyckach. A cycki ma tak wielkie, że można całą listwę mlekową złapać w dłoń.
Za tydzień wystawa. Mam zamiar sucz porządnie wymęczyć, żeby wybić jej z głowy ciążę, ale nie wiem, czy dojdzie do siebie przed wystawą
L. - Pią Wrz 03, 2010 11:51
babyduck, a nie chcesz jest sterylizować?
Sysa - Pią Wrz 03, 2010 12:03
Sorgen, ale problemy zdrowotne spowodowane nieodpowiednią karmą mogą wyjść po latach. Mogą wyjść tuż przed śmiercią.
Wszystko zależy od podawanej karmy, ale trzeba brać pod uwagę, że junior różni się składem od adulta chociażby zawartością białka. Szczeniak dużej rasy zwłaszcza mógłby rozwijać się nieprawidłowo, gdyby miał mniej materiałów budulcowych niż potrzeba.
Czasem, może często, takie odstępstwa nie są złe, ale ja bym na pewno nie uogólniała, bo można mieć zdrowie czyjegoś psa na sumieniu.
Choć uważam, ze lepiej dłużej podawać juniora niż zacząć wcześniej podawać adulta. Zwłaszcza ze względu na cenę.
|
|
|