Archiwum - Pajączki ^_^
Lucyferek_wro - Wto Paź 07, 2008 23:09
na wrzuta.pl jest jak patsznik je dorosla mysz... Juz jestem spokojna
Anonymous - Wto Paź 07, 2008 23:10
Off-Topic: | Był kiedyś taki filmik (chyba na joe monster), że nie należy wierzyć we wszystko co jest w sieci |
Lucyferek_wro - Wto Paź 07, 2008 23:21
nie naprawde sa... jak ptasznik je dorosla mysz... na youtube wpisz sobie myszki i bedzie PTASZNIKI vs MYSZKI wlos jezy sie na glowie
Anonymous - Wto Paź 07, 2008 23:23
Lucyferek_wro, nie mówię, że nie ma takich filmików, tylko, że nie należy wierzyć we wszystko co znajdziesz na youtubie
Anonymous - Wto Paź 07, 2008 23:25
http://allegro.pl/item451...samica_l12.html
przepiekny!
mi sie chce grammostolki
http://allegro.pl/item450...jak_gratis.html
musze z tata pogadac, bo mama sie nie zgadza
a tak to nawet nie mam jak robakow kupic, bo Puszek nei nadaza z jedzeniem i zdychaja.
i jeszcze poczytalam o modliszkach....
Oli - Śro Paź 08, 2008 00:43
katasza napisał/a: | mi sie chce grammostolki | boję się pająków, ale ten jest boski!
yoshi - Śro Paź 08, 2008 13:34
sa ptaszniki ktore spokojnie zjedza dorosla mysz... chocby pewne ze wzgladu na swoja wielkosc dwa przyklady T. Blondi, czy popularna L. parahybana, ktora w brazyli (gdzie wysteuje), nazywaja jest kuraczkojadem bo poluje na mlode kurczaczki
Anonymous - Śro Paź 08, 2008 17:11
no tego, ze nie dadza rady nei powiedzialam, ale nie znaczy ze powinno sie tak robic
Olimpia, no nie? ;d boska jest!
a ma ktos z was phormictopus auratus?
Grucha - Śro Paź 08, 2008 17:56
co do podawania myszy i takich tam widzi misie pająkom przytoczę słowa osoby która hoduje pająki około 8 lat, więc ma sporo doświadczenia..
Cytat: |
myszy to bardzo dobre jedzonko dla dorosłych pająków:
Bzdura.Po pierwsze to nie jest naturalny,typowy pokarm ptaszników,po drugie skład enzymów trawiennych nie jest tak w pełni rozwinięty aby wszystkie białka kręgowców był w stanie skarmić,stad te długie okresy trawienia myszy/osesków a nie z wielkości upolowanej ofiary.
Całe wapno z gryzonia odkłada się w pająku i działa niekorzystnie na gospodarkę organizmu. Chodzi o to ze po takiej dawce uderzeniowej wapnia i fosforu zostaje zachwiana cala gospodarka wapniowo fosforowa.
Podstawa ich diety są owady
Nie tylko owady.Przede wszystkim bezkręgowce. |
Także pajączek może zdechnąć po podaniu mu takiej myszki...
A fotki oczywiście że mam
zapraszam na mój
fotoblog
yoshi - Śro Paź 08, 2008 20:48
co mimo wszytsko nie zmienia faktu ze dorosly pajak jest w stanie zjesc mysz
ja na szczescie nie karmie pajakow gryzoniami i nie zamierzam
Grucha - Pią Paź 10, 2008 14:29
Trzeba na prawdę mieć nie po kolei żeby dawać pająkowi mysz tylko dlatego ze chce się popatrzyć jak on się męczy.. a za kilka dni zdechnie..
Ja też ani myślę karmić swoje kudłacze myszami
Anonymous - Pią Paź 10, 2008 18:50
a ja spędziłam godzinę na biurku bo taki wielki mi po domu latał
Mangusta - Sob Paź 11, 2008 17:17
Grucha ma rację, podawanie mysich noworodków (nie dorosłych myszy, które równie dobrze mogą nam zabić pająka) jest wskazane tylko dla samic po kokonie. obecnie nie czeka mnie żaden kokon w ciągu najbliższych kilku lat w ogóle chyba już zrezygnuję z pająków, samce dożyją u mnie końca, samice dostaną wypasione terraria i będą robiły za ozdóbki. jeśli irminia się okaże samicą to może ją rozmnożę, może się skuszę na jakąś 100% samicę psalmo pulcher, albo jakąś avicularię, nic poza tym. za mało z nimi zachodu, lubię jak coś wchodzi ze mną w interakcje a japąki są w jakby kompletnie innym świecie...
Grucha - Sob Paź 11, 2008 22:31
Nom.. ani tego dotknąć ani pogłaskać bo zaraz da dyla albo dziabnie, ale to że one są niebezpieczne i takie tam chyba najbardziej kręci w ich hodowaniu no i jeszcze ten wygląd niektóre pajączki na prawdę piękne są
yoshi - Nie Paź 12, 2008 00:41
tak... wyglad! Ich roznorodnosc, niesamowitosc barw i kolorow, jest tak wciagajaca i budzaca podziw ze ciezko przejsc obok tego obojetnie...
nawet moja rodzinka... ktora patrzy sie na mnie dziwnym i niepewnym wzrokiem gdy mowie o pajaczkach, po pewnym czasie zaczela hmmm, w jakis minimalny sposob doceniac ich piekno tzn. sa w stanie sie ze mna zgodzic ze ptaszniki potrafia byc ciekawe i ze ich paleta kolorystyczna intrygujaca
w sumie pajaki sa nudnawe... ciagle schowane... ale terraria potrafia byc ladna ozdoba pokoju
ja wlasnie ciagle rozwazam czy kupic se nowe gatunki pajakow, czy zdecydowac sie moze znow na jakiegos gekona, albo wymazonego scynka b... czy moze jednak wrescie zdecydowac sie na jakiegos weza... nie mam tyle kasy zeby zdecydowac sie na a,b i c... plus taki ze jeszcze mam na to miesiac, wiec moze sie zdecyduje wrescie
|
|
|