Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
ZET - Nie Lis 11, 2007 08:58
Benek
Używałam Cast Dream, ale moje panny kichały i drapapały się od tego pyłu.
polna - Pon Lis 19, 2007 20:41
Kupiłam cos o nazwie "Yama drzewna" podobno jakis odp. polski. Sama nie wiem czy dobre, ale tylko na jeszcze jedną wymiane starczy.
natka-100 - Pią Lis 23, 2007 21:43
Heja,
ja uzywam papierowej wysciolki dla kotow. Niezle bo nie ma kurzu. Zeby bylo szczurkom milej mieszam to z trocinami, ale zdecydowanie tej papierowej wyscioli daje wiecej.
Mysle ze jestok. nie smierdzi.
polna - Sob Gru 01, 2007 13:55
http://www.planeta-zoo.pl...roducts_id=2625
Uzywał ktos?
Przy nastepnym zamówieniu z p-z zamówie pewnie Chipsi Mais
myaku - Sob Gru 22, 2007 19:34
Ja używałam trzech; Cat's Dream, Stop-smell i Benek uniwersalny. Zostaję przy tym ostatnim, bo mam pod ręką, chociaż brudzi strasznie.
civette - Sob Gru 22, 2007 19:54
A ja nareszcie znalazłam dobrą dla mnie ściółkę... Oczywiście, dzięki forum Jest to Benek Pinio. Jest lepszy od Chipsi mais, bo: nie jest tak sypki, nie hałasuje tak bardzo, jak wysypię na półkę-koszyk, to nie wypada (moje ciury właśnie tam sikają i przez tą półkę zawsze największy smród był). Pierwszy raz chyba nie sprzątam drugi dzień (myłam klatkę w czwartek, dziś jest sobota) i nikt mi nie mówi, że śmierdzi jak się wchodzi do pokoju, a żwir zasikiwany jest już trzeci dzień
polna - Sob Gru 22, 2007 20:13
Wczoraj odebrałam Chipsi Mais citrus(miał być zwykły, ale się pomylili). Zrobiłam generalny porządek w klatce ,nasypałam ściółki i jak na razie ok.
Pachnie nawet ładnie, wrzuciłam jeszcze sianko z pokrzywą(miało być z miętą, ale tez się pomylili ) i rumiankowego dodatku z HP. Ogony zadowolone.
Ile tak mniej więcej sypac ściólki do kuwety 40x70? Sypie ok. 5l, czyli połowe opakowania, ale nie wiem czy to dobra opcja.
Anonymous - Nie Gru 23, 2007 01:44
polna napisał/a: | Ile tak mniej więcej sypac ściólki do kuwety 40x70? |
ja mam kuwete 40-80 i tez sypie 5 litrow.
helen.ch - Śro Sty 16, 2008 15:13
Kupiłam w Carrefourze drewnianą ściółkę typu Cats Dream w cenie 6,45 zł za 7 litrów, kupuję ją od dawna i do tej pory za identyczne opakowanie płaciłam prawie 9 zł.
LunacyFringe - Czw Sty 17, 2008 09:52
helen.ch napisał/a: | typu Cats Dream |
helen.ch, a jaka dokłdnie nazwa ? Albo chociaż mniej więcej wygląd ?
helen.ch - Czw Sty 17, 2008 10:28
To ich własny wyrób, marki Carrefour, zielona torba z rudym kotem. Żwirek dla kota, ekologiczny. Mi tam odpowada, przynajmniej nie kosztuje majątku.
PALATINA - Pią Sty 18, 2008 20:28
helen.ch napisał/a: | To ich własny wyrób, marki Carrefour, zielona torba z rudym kotem. Żwirek dla kota, ekologiczny. Mi tam odpowada, przynajmniej nie kosztuje majątku |
Potwierdzam. Też przetestowałam i jest bardzo oki.
landrynka - Sob Sty 19, 2008 09:14
Ja uzywam hiltona fioletowego. Do kuwety 56x72 sypię pół paczki.
ten carrefourowy zamierzam przetestować. ale to za jakiś czas. mam zapasy:D
Aide - Nie Sty 20, 2008 20:57
helen.ch, i ja popróbuję, bo do tej pory używam Cats Dream, ale chyba dziewczyny go nie lubią (z domku nawet jedną granulkę wyrzucą jak mi wpadnie). Używam też pod ściółkę, w miejsca gdzie sikają i kupają, granulatu Fresh n Easy .....Panny traktują go jak karmę, mam nadzieję, że im nie zaszkodzi
PALATINA - Nie Sty 20, 2008 22:12
Aide napisał/a: | do tej pory używam Cats Dream, ale chyba dziewczyny go nie lubią (z domku nawet jedną granulkę wyrzucą jak mi wpadnie) |
U mnie też wywalają z domków (jak im tam nasypię, to po jednej granulce wywalają, aż będzie pusto ).
|
|
|