Archiwum - Chomiczki
Bel - Pią Gru 30, 2011 15:49
Ninek, hehehe nimniejszym gratuluję babciu
Anonymous - Pią Gru 30, 2011 15:54
no to ładnie
ale maluchy na pewno będą prześliczne i szybko znajdą nowe domy.
Ninek - Pią Gru 30, 2011 15:55
Jak na razie sie nie ciesze.
Naczytałam sie o kanibaliźmie u chomic i jestem przerażona.
A tak wygląda klucha:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Anonymous - Pią Gru 30, 2011 16:01
Oj faktycznie boczki jej trochę wystają.
Ninek - Pią Gru 30, 2011 16:04
Dziewczyny z chomiczego jednogłośnie stwierdziły, że to ciąża.
Bel - Pią Gru 30, 2011 17:58
może z głodu spuchła
a tak serio : w razie czego może mogę być dt w razie potrzeby
Ninek - Pią Gru 30, 2011 18:04
| Bel napisał/a: | a tak serio : w razie czego może mogę być dt w razie potrzeby |
Dzięki Maluchy szybko trzeba rozdzielać, więc kto wie, może sie przyda
A głodze ją tak, że to faktycznie może być opuchlizna głodowa xD
Pije bardzo dużo i od 3 dni non stop śpi. Wapienko obgryza nałogowo wręcz (Tymek nie rusza prawie w ogóle).
Masakra, w ogóle sie nie nastawiałam na maluchy. Pare dni temu luby sie śmiał, że może ona w ciąży (bo sporo je od początku) ale wtedy z tego zlaliśmy. I jeszcze mówiłam, że nigdy w życiu bo chomice to okropne matki!
Bel - Pią Gru 30, 2011 18:09
Ninek, nie panikuj. Nie są aż tak okropnymi matkami-chomikożercami skoro pojawiają się na tym świecie co i rusz nowe chomy
Ninek - Pią Gru 30, 2011 18:11
Już nie panikuje Panikowałam dwie godziny temu xD
Już jej nawet klatke przemeblowałam. I serek dostała
Bel - Pią Gru 30, 2011 18:12
Ninek, może sinlac jej daj
Ninek - Pią Gru 30, 2011 18:18
Rozumiem, że to dozwolone u chomików? Bo ja sie marnie orientuje jak na razie xD
Na razie wiem, że może gotowanego kurczaka, jajko, ser biały, jogurt.
Bel - Pią Gru 30, 2011 18:26
Ninek, jak najbardziej można Amelka dosyć często sinlac podjada
Anonymous - Sob Gru 31, 2011 13:49
Ninek widziałam zdjęcia na chomiczym forum, brzusio jest pokazny. Nie będę mogła oglądać zdjęć maluchów bo na bank się zakocham
Przy następnym urządzaniu klatki muszę sprawic małemu wielką piaskowince bo uwielbia kąpiele
Lavi - Sob Gru 31, 2011 14:12
Ninek, szybko znajdziesz domki dla takich mamusiowych piękności. Sama miałam brac chomiczka w takim stylu ale niestety z adopcją nie wyszło. Trzymam kciuki za jak najlepsze domki i brak mamuśki-kanibalki ;DD
Ninek - Sob Gru 31, 2011 14:30
| Lavi napisał/a: | | Sama miałam brac chomiczka w takim stylu ale niestety z adopcją nie wyszło. |
Jak raz nie wyszło, to może wyjść za drugim razem ;>
Dzisiaj jest jeszcze większa
A w nocy zrobiła niezłą rozróbe, na chomiczym opisywałam.
"Całą noc nie spałam przez tą cholere. Wyjątkowo sie tłukła dzisiaj. Najpierw o 2 wstawałam (a położyłam sie po północy) poprawić przykrycie pudła, bo próbowała wyjść. Później o 4 znowu a w międzyczasie obgryzała wapno, czym paskudnie hałasowała. O 5 znalazłam ją za grzejnikiem :blink: Nie pytajcie mnie, jak sie tam znalazła. Tzn jak wyszła, bo nie wiem. Za grzejnik każdy gryzoń mi włazi, Tymek też. Spałam sobie grzecznie a że łóżko dotyka mi grzejnika, to prawie zawału dostałam, przez to chrobotanie mi nad głową...
Wywlekłam ją i całkowicie zmieniłam nakrycie pudła (tym razem była to prętowa góra klatki, leżąca bokiem na pudle). Więc od 5 do teraz słyszałam już tylko szczękanie zębów na prętach."
|
|
|