To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Ninek - Sob Gru 15, 2012 20:36

Może ktoś mógłby polecić suchą karme dla wrażliwego psa?
Szukam czegoś dla Foxa, na 'za jakiś czas', tzn jak sie wyprowadze z domu. Teraz wszystkie kundle jedzą gotowane żarcie, ryż z łopatką i warzywami. To jedyne co do tej pory Fox akceptuje. Próbowaliśmy wielu opcji, włącznie z żarciem typu pedigree, z Puriną dog chow i weterynaryjną dla psów z wrażliwym układem pokarmowym. Na wszystkim to samo - koszmarne gazy i biegunka.
Na pewno nie będe miała kasy na nic jakiegoś super, coś ze średniej półki najlepiej.
Chciałabym go przestawić na barfa, ale nie będe miała gdzie trzymać zapasu mrożonek (żeby kupować hurtowo w rzeźni), a kupowanie w masarni wychodzi jednak drogo...

katasza - Sob Gru 15, 2012 21:19

Podobno husse z jagniecina dobrze sie spisuje przy wrazliwych psach.
babyduck - Sob Gru 15, 2012 22:10

Może ta? http://www.telekarma.pl/p...price.15.kg.htm
Ninek - Sob Gru 15, 2012 22:14

Hmm, wg wzoru producenta, pies w przedziale wagowym Foxa powinien jeść 13g-10gxkg
Wychodzi 42g na jego mase (14kg). To możliwe, żeby pies sie tym najadł? Sprawdziłam objętościowo na kocich chrupkach i to przeraźliwie mała ilość nawet jak na raz, a to dawka dobowa (Fox je dwa razy dziennie).

babyduck, na razie zbieram wszelkie propozycje i będe sprawdzała najwyżej na małych porcjach, o ile jest opcja kupienia mniejszej ilości.

Dimishka - Sob Gru 15, 2012 22:20

Ale jak 42g Ci wyszło, bo nie mogę do tego dojść, wychodzi od 140-182g na dobe?
Ninek - Sob Gru 15, 2012 22:22

Dimishka, hahaha, sprytnie mi wyszło, bo o przecinku zapomniałam :lol:
Szura - Sob Gru 15, 2012 22:24

Specjalnie dla Viss. :mrgreen:

Bel - Sob Gru 15, 2012 22:44

katasza napisał/a:
Velvet
jakoś kompletnie nie pasuje mi do takiego poczochrańca w kolorze słomy ale najważniejsze, żeby tobie pasowało ;) btw. w housie widziałam sweterki z buldożkami francuskimi :P
PALATINA - Sob Gru 15, 2012 23:04

Mi się tylko ze srajtaśmą kojarzy. :P
Nakasha - Nie Gru 16, 2012 10:58

Fajne macie kudłacze. :DD Chociaż mi psy zywym_trudniej podobają się z postury i ogólnego wyglądu najbardziej. :D
zywym_trudniej - Nie Gru 16, 2012 11:10

Nakasha, dziękuję, ja również lubię psy o takiej właśnie wielkości i posturze dlatego te dwie suczki mnie urzekły. A Mała (ta z łaciatym nosem) to bardziej cielak niż krowa, z charakteru wieczny szczeniak. Kola to z tego co czytam z charakteru prawie owczarek szkocki. Ale bardzo mi to odpowiada :)
katasza - Nie Gru 16, 2012 14:17

Ale marudzicie ;p
Mi sie kojarzy z Blue Velvet, czyli jednym z moich ulubionych filmow :serducho: \

a kudlacz juz jutro ide do dt :mrgreen: mam nadzieje ze da nam sie wykapac bo dziewczyna ma narazie wspollokatorke i nie wiem jak ona zniesie jego boski zapaszek i obsrany tylek :P

http://schronisko.avx.pl/...item/1542-doris
Jakby ktos chcial suke w typie zywym trudniej :mrgreen:

Ninek - Pon Gru 17, 2012 10:15

Jak 'na odległość' wybrać rozmiar klatki da psa? Nie mam niestety nikogo, u kogo mogłabym Foxa przymierzyć z klatką.
Po przeprowadzce niestety będzie sie musiał nauczyć, że jak wszyscy są w pracy, to on musi siedzieć w klatce. Mam nadzieje, że to pomoże w nauce niesikania gdzie popadnie, jak sie zestresuje. Bo wynajmowanego mieszkania nie dam mu zasikiwać...

Nakasha - Pon Gru 17, 2012 10:37

Ninek, mierzysz długość i wysokość psa i kupujesz klatkę. Ja jestem za opcją, że klatka musi być trochę większa, niż długość psa, ale są też opinie, że powinna być mniej - więcej taka sama.
sachma - Pon Gru 17, 2012 10:46

Ja mierzyłam Lennego z głową i dodawałam kilka cm, żeby mógł normalnie w klatce stanąć i mierzyłam jego długość w momencie kiedy leżał z wyciągniętymi łapami - klatka była w sam raz, teraz trochę mi urósł, ale kolejną też tak kupię, strasznie mi szkoda tych psów, które siedzą po 8h w klatkach w których nawet wygodnie się położyć nie mogą bo są małe..