To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

angelus - Nie Maj 03, 2009 19:43

tamiska, ta klatka jest REWELACYJNA! też chciałam taką kupić ale w zoologu kosztowała ponad 1000 zł. :(
Koronkowa chusteczka jest świetna, nie ma to jak luksus :wink:

Anonymous - Nie Maj 03, 2009 19:49

Cytat:
Koronkowa chusteczka jest świetna, nie ma to jak luksus :wink:

Moja babcia sama szydelkiem zrobila :D Stary tam sie czesto wyleguje :D Jutro ide do lumpeksu kupic jakies szmatki na hamaczki itd :D Łiii bardzo sie ciesze :D

angelus - Nie Maj 03, 2009 20:00

tamiska napisał/a:
Moja babcia sama szydelkiem zrobila

Moje nie mają takiego szczęścia, zostaje im tylko moje nieudolne szycie :P , ale jak na razie gryzą wszytsko równo więc chyba im nie przeszkadza za bardzo.
Ale mimo wszytsko luksus to luksus :D

maris - Śro Maj 06, 2009 18:59

To ja też się pochwalę nową wolierą:) Wymiary 72cm x 56cm x 146cm. Odstępy między prętami 1,2cm.

Charlie i Claire w górnym hamaku:)

I jeszcze całość (przed zawieszeniem 3-go hamaka):

Niamey - Śro Maj 06, 2009 19:39

łaa, ale willa :D
nutaka - Śro Maj 06, 2009 21:26

świetnie!
mikaja887 - Wto Maj 12, 2009 20:39

a to moja klatka - to znaczy moich dwóch panienek :D

http://images6.fotosik.pl/469/630cfb0ea1ba6ade.jpg

http://images6.fotosik.pl/469/21eebc9113c61be2.jpg

http://images6.fotosik.pl/469/286e857f629f3871.jpg

http://images6.fotosik.pl...cc76c7cdmed.jpg

jakiekolwiek rady i sugestie mile widziane :)

karola - Wto Maj 12, 2009 20:51

mikaja887, ładnie :D
Sznurek jak lina dla akrobaty w cyrku :mrgreen:
Tylko czy te półeczki nie są drewniane? Zabezpieczyłaś je jakoś?- bo szczury to paskudztwa sikające na złość po półkach :lol: Więc za jakiś czas mogą zacząć nieprzyjemnie pachnieć...

Niamey - Wto Maj 12, 2009 21:12

Ja bym może jeszcze jakiś domek dodała na górnej półce i drugie poidełko na wszelki wypadek. A poza tym fajna ta klatka :)
mikaja887 - Wto Maj 12, 2009 21:13

półeczki są drewniane... zastanawiałam się nad zabezpieczeniem, ale na razie finansów brak nad zakupem czegokolwiek co by mi to zabezpieczyło :/
pozatym albo mam jakies nadzwyczajne tge dziewczyny albo dobrze ułożone, bo one właściwie sikają w sumie tylko w hamaczku (tam maja husteczki papierowe, wiec hamak nie przesiąka) albo na dole na granulacie... Nie zauważyłam bynajmniej do tej pory aby siuśkały na półeczki :D
miały jeszcze zjeżdżalnie ale ewidentnie im ona przeszkadza a jesli nie to na pewno z niej nie korzystały więc wyciągnęłam :)

edit/
drugie poidełko będzie... tylko z racji mojej głupoty nie mam nawet złotówki przy sobie, dobrze że żarełko zakupiłam im prędzej
a co do domku, to czekam aż dziewczyny w końcu przestaną sie tak namiętnie tłuc, bo to w sumie dopiero tydzień jak mieszkają razem :D

mikaja887 - Wto Maj 12, 2009 21:38

leeeeee.... to ja spokojnie odloze sobie pieniazki na nowsze i lepsze wyposazenie dla moich kobietek :)
zastanawialam sie czy jakis bajerow im tam jeszcze nie powkladac... ale jak patrze na ta klatke, to mimo ze predzej wydawala mi sie ogromna, to teraz mam wrazenie ze jest w niej za malo miejsca hehe

Niamey - Wto Maj 12, 2009 22:11

Cytat:
to teraz mam wrazenie ze jest w niej za malo miejsca hehe
Jak na dwie panienki to ja mam wieelgachną klatkę, a i tak wydaje mi się jakaś maława... :mrgreen:
mikaja887 - Śro Maj 13, 2009 07:34

moja klatka na te dwie panny ma takie wymiary: dlugość 70 , szerokość 40 i wysokość 63 (+kuweta 16).... na początku wydawała mi się olbrzymia na dwa ciury.... a teraz miejsca mi w niej brakuje...
zastanawialam się nad digging box-em w klatce... no ale musialaby byc wieksza klatak hehe
dojdą jeszcze rury i oczywiście co mi wpadnie w ręce to najpierw oglądam 15 razy i sie zastanawiam "a moze cos z tego zrobie moich dziewczynom"....
hamaczek jeszcze jeden? albo cos?
czy to co jest w zupełności wystarczy?????

Anonymous - Czw Maj 21, 2009 15:41

po 1. to trzeba zrobic cos z tymi polkami, bo beda smierdzialy strasznie ;)
po 2. to hamaki! hamaki! i jeszcze raz hamaki! no i jakis koszyczek, badz rura pcv, tak jak mowia dziewczyny ;)

Dzis do stadka dolaczyla stara, zakurzona rura pcv przytargana z piwnicy. Narazie zero zaintersowania i podejrzewam, ze bede musiala powiekszyc te otwory, bo spaslaka ciezko bedzie przejsc.
W kuwecie jest domek i mala rura, aktualnie w myciu ;)

Anouk - Czw Maj 21, 2009 17:06

katasza, fajnie urządzona :) Jednak hamaki, to ulubione meble stworów, przynajmniej moich :twisted: Cały czas tam śpią. Zdjęcie swojej klatki dam, jak przyjdą z internetu mebelki, bo na razie nie jest zbyt fajnie. Dwie półeczki, warstwowy miękki hamak, jedzenie i picie.