Archiwum - Myszki
Anonymous - Sob Lip 19, 2008 18:16
wuwuna napisał/a: | A jedną jeśli można zamówić to wspólną.Bardzo bym je chciała zobaczyć razem |
Ciężka sprawa ,małe nie cierpią ustawiać się do zdjęcia,a co dopiero do zbiorowego.Wygląda to jak polowanie chociaż i tak jest ciut lepiej niż było.
Co więcej nawet lepiej niż z moimi niezapomnianymi szczurkami ,bo one panicznie bały się odgłosu pstrykania i lampy błyskowej i zaraz był strach i foch
Poruszanie się myszek przypomina przelot odrzutowca,a najczęściej jak wyściubia nos,albo wychodzi to tylko jedna badać teren.Jak są na kanapie to każda w innym rogu.Jest jeszcze inny problem myszki są małe i żeby dokładnie je obejrzeć muszę zastosować funkcję" napraw" i po prostu wyciąć tło,żeby myszak był wyraźny,wtedy też widać jedną pojedyńczą myszkę.
Postaram się zrobić stadne ale nie obiecuję.
Grupowo tylko śpią,ale albo w domku czy rurze papierowej,a tam potrzebna by była ukryta kamera ,albo na hamaku,a Duna bardzo utrudnia dostęp.
Na początku udało mi się zrobić o dziwo grupowe /jest na forum/ gdy zaskoczyłam je we śnie i po wyjęciu ich razem z domkiem,otworzyłam go.Zdjęcia były piękne,ale myszki takie przestraszone,że było mi ich żal i nie powtarzam już tego eksperymentu.
Z jednego jestem super zadowolona,że jak chcą wrócić do klatki wspinają się na moje ramię i z ramienia zsuwają się do Duny.Jedna Africa tylko ma ciężką pupcię ,zupełnie jak moja szczurzyca Fiki za TM.
Africa po prostu chwytana jest w rękę,pozostałe bardzo tego nie lubią.
wuwuna - Nie Lip 20, 2008 00:27
Bernadeta, a gdybys je wsadziła do jakiegos pojemnika i dała im papu.Czy one nie jedza po za diuną.
A jak problem to jakie kolwiek,bo uwierz na prawdę się za nimi stęskniłam(znaczy za ich widokiem)
idaa - Nie Lip 20, 2008 00:43
Tak, tak, ja też proszę o fotki. Proszę, proszę, proszę
Anonymous - Nie Lip 20, 2008 02:35
wuwuna napisał/a: | Czy one nie jedza po za diuną. |
Nie poza duną nie podaję jedzenia,ale nawet gdyby jadły to i tak najczęściej nie przebywa w misce więcej niż góra dwie na jeden raz.Nawt przy liściu sałaty,czy prosie senegalskim są dwie albo jedna,chwyta kawałek biegnie w kącik,wtedy podbiega następna.
Gdy śpią w domku tylko jedną widać,wystawia łepek na zewnątrz tak jakby pilnowała.Czasem też cztery śpią w domku,a jedna na hamaczku jak strażnik.Niesamowite,że myszki chociaż rasowe pewnych instynktów typowych dla myszek nie straciły.
Jakie piękne gniazda potrafią zbudować z chusteczek i papieru który mają z rolek po papierowych ręcznikach,to są arcydzieła.Rolkę wygryzają od jej wnętrza zawsze w środku i mają przez to dodatkowy otwór na świat,który zasłaniają trocinami i wykukują przez niego lub wystawiają kawałek nosa.
Ze ścinków papieru w ten sposób uzyskanego budują właśnie te gniazda,które podnosząc domek do mycia wyrzucam.
Zdjęcia oczywiście z przyjemnością im porobię i wkleję na forum,cieszę się,że myszki podobają się Wam.
A może ktoś jeszcze ma zdjęcia myszek rasowych czy innych i wpada tutaj na forum.
[ Dodano: Nie Lip 20, 2008 08:14 ]
Będą zdjęcia,wystarczyło po prostu otworzyć dunę a także wejść z kamerą do pudełka kartonowego,które stało na stole gdy czyściłam dunę.
Widać,że myszki uwielbiają swój dom,bogdy zostawiłam je same w otwartej dunie,nie wyszły nigdzie wyglądały na świat poza duną ale nie opuściły jej.Wspaniałe zwierzęta wciąż mnie zadziwiają.
[ Dodano: Nie Lip 20, 2008 09:36 ]
Na początek te z moją ręką,bo widać jak myszka jest mała :
[ Dodano: Nie Lip 20, 2008 09:41 ]
Przed sprzątnięciem duny,jeszcze jest myszkowy bałagan
Vittara ,słodkie spojrzenie:
CDN w tym grupowe
H. - Nie Lip 20, 2008 12:00
Bernadeta, świetne myszole Czekam na resztę zdjęć
wuwuna - Nie Lip 20, 2008 13:41
Bernadeta napisał/a: | Jakie piękne gniazda potrafią zbudować z chusteczek i papieru który mają z rolek po papierowych ręcznikach,to są arcydzieła.Rolkę wygryzają od jej wnętrza zawsze w środku i mają przez to dodatkowy otwór na świat,który zasłaniają trocinami i wykukują przez niego lub wystawiają kawałek nosa. | Rzeczywiście cudowne,małe architektki A opis rozbrajający
Bernadeta napisał/a: | Będą zdjęcia,wystarczyło po prostu otworzyć dunę a także wejść z kamerą do pudełka kartonowego,które stało na stole gdy czyściłam dunę. | No widzisz czasem aż sie prosi, aby zrobić foty
Bernadeta napisał/a: | CDN w tym grupowe | Z niecierpliwością oczekuję,dalszych super fot
Chciałabym mieć kiedyś łysolinki jestem nimi zachwycona
Anonymous - Nie Lip 20, 2008 16:04
Spacer na stole:
Grupowe :
"Stójka "
W czystej dunie,pani wysprzątała myszkowy bałagan,chusteczka widoczna na zdjęciu obecnie odpowiednio uformowana już jest w domku
A cóż słychać za duną
Ulubiona zabawka karuzela:
Mam nadzieję,że się podobają i nie przesadziłam z ilością,ale wykorzystałam moment,że dzisiaj wypadało sprzątanie. Jak ktoreś zdjęcie nie działa można zgłosić,to poprawię .
wuwuna - Nie Lip 20, 2008 20:31
http://www.fotosik.pl/sho...d93a76d41ad146c Bernadeta, dziękuję za fotki Ta jest prześłiczna.Wszystkie razem9no prawie )
a ta kuweta pomarańczowa jest super Jakie super sprzęty kolory full wypas.dzieczyny mają wesołe miasteczko
http://www.fotosik.pl/sho...a441bd169c861c4 jakie prześłiczna okrągle ucholki
http://www.fotosik.pl/sho...f2f6533cbc5219c poza modelki.jakie wygięcie
http://www.fotosik.pl/pok...1973353618.html Jaka ślicznotka
idaa - Nie Lip 20, 2008 21:58
Bernadeta kocham te Twoje myszki . Cudne są. Swoich nie mam, to chociaż na Twoje sobie popatrzę
nutaka - Nie Lip 20, 2008 22:25
Bernadeta, masz cudne myszki takie błyszczące
tylko, ze jak mam w ręku mysz to czuję jak bym trzymała glizdę
zasadzkas - Nie Lip 20, 2008 23:49
Rzeczywiście, najcudniej prezentują się całą ekipą
Anonymous - Pon Lip 21, 2008 16:09
nie czytałam całego tematu przyznam. myszy piękne czy myszki tak jak szczury potrzebują bliskości człowieka? czy są niezależne?
jakie są ich imiona?
nutaka - Pon Lip 21, 2008 16:31
aga, ich imiona^^
Velvet Vendetta Vittara Umbrella Africa
Mangalarga - Pon Lip 21, 2008 16:47
aga, myszki mogą nawiązać więź z człowiekiem, ale nie aż tak bliską jak szczury Poza tym, myszkom wystarczy przestronna czysta klatka, świeża karma i woda oraz mysie towarzystwo do szczęścia Człowiek nie jest im niezbędny, choć są dużo bardziej kontaktowe niż chomiki. Ale oczywiście to zależy też od osobnika
Anonymous - Pon Lip 21, 2008 19:45
Hura,myszki podobają się
Dodam,że pochodzą z hodowli MOHANAH -Poznań. Pozdrawiamy Hankę
Czemu zdecydowałam się na myszki już pisałam w tym temacie dodam tylko jedno w odpowiedzi,że ich niezależność,a jednocześnie kontaktowość spowodowały,że są idealnym towarzystwem dla mnie :osoby pracującej w systemie 12 godzinnym i do tego na zmiany dzienno-nocne.
Uzupełnię wypowiedź o jeszcze jeden element,myszki potrzebują w swoim myszkowym świecie zabawek tj karuzeli,drabinki,hamaczka,domku,rury po papierze toaletowym lub ręczniku papierowym itp, co komu przyjdzie do głowy,byle było bezpieczne dla myszek.
Off-Topic: | Jak nauczę moją mamę robić zdjęcia,to będą myszki na moim ramieniu,chyba,że nie nauczę. |
|
|
|