Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Natalia - Nie Gru 21, 2008 16:46
Słuchajcie, czy terrarium o wymiarach 48 x 38 x 35 będzie się nadawać dla dwóch samiczek gekona lamparciego (być może dla 3 miesięcznych)? Znalazłam takie z Krakowa, urządzone całkowicie, pod gruboogonowe, krótko używane: z OSB, szyba z przodu. I taanie jest . Gostkowi zależy na pilnej sprzedaży, a szerokość jest wymarzona, bo akurat moja szafka ma szerokość 38,5.
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 18:02
da radę, w schronie mamy podobne dla całego haremu - 3 lamparcie samice classic i spasiony do niemożliwości samiec hypo. fajne kurczaki
Natalia - Nie Gru 21, 2008 20:03
Oczywiście, jak dorosną to kupię szklane i duuuże .
Chyba kupię to terrarium - niech mama wie że nie żartuję z gekonami .
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 20:48
Dzień Dobry, jestem Czesio! formalnie... Czesław!
nezu - Nie Gru 21, 2008 21:01
Mazoku, nowy nabytek?
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 21:03
nie, to Migota tylko strasznie śmiesznie wyszła
jeśli teraz jakoś niedaleko będzie jakiś nowy nabytek, to zapewne adoptuję któregoś schroniskowego boasa
nezu - Nie Gru 21, 2008 21:04
Mazoku, uf, bo już myślałam, żeś na serio zwariowała.
Migota po wylince?... Te łuski jej tak lśnią...
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 21:08
aha, wczoraj liniała, niesamowicie nabrała kontrastu, jak inny wąż
yoshi - Nie Gru 21, 2008 22:21
Mazoku a np. jakie warunki trzeba spelniac zeby moc zaadoptowac jakiegos gada? Pytam sie tak z ciekawosci.
Migota slicznie sie blyszy, widac tą tencze na zdjeciu odbijajaca sie od jej lusek
Ja czekam na wylinke mahonia, powinna byc juz w tym tyg, bardzo zbladl, i oczka tez metne sie zrobily, smiesznie wyglada taki jasny
Natalia widze wiec ze zrezygnowałas z gruboogonowych, jednak lamparcie... hmm powodzenia w hodowli i duzo radosci
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 22:31
yoshi napisał/a: | Mazoku a np. jakie warunki trzeba spelniac zeby moc zaadoptowac jakiegos gada? | póki co nie ma takiej możliwości, jest tylko nieoficjalna dla samych wolontariuszy w przyszłości jak już będą odpowiednie regulacje prawne, szef będzie stawiał bardzo ostre warunki - nie będzie można takiego zwierzaka sprzedać (niektóre są sporo warte, np. ta para boasów, jeśli przeżyją), trzeba będzie przejść egzamin z teorii a w mieszkaniu przyszłego właściciela będą wizyty kontrolne.
nie wiem jak z młodziakami urodzonymi w schronie, ale one raczej będą na sprzedaż niż do adopcji.
yoshi - Nie Gru 21, 2008 22:35
To dobrze. Bardzo mi sie to podoba, cala instytucja i zamysl, trzymam kciuki za jak najlepsze funkcjonowanie i dzialalnosc. I mam nadzieje ze bedzie do was trafiac jak najmniej zwierzakow
H. - Nie Gru 21, 2008 22:40
Mazoku, o właśnie, bardzo fajne zdjęcie Migoty : )
Natalia - Nie Gru 21, 2008 22:53
yoshi, gruboogonowe czy lamparcie... mi to z jednej strony obojętne, ale niestety gruboogonowe w Krakowie ciężko zdobyć...
Dzięki .
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 23:09
no przyznam że szef miał genialny pomysł
niestety zwierząt ciągle przybywa, po świętach zapewne kolejna fala, no i na wiosnę napłyną do nas setki żółwi wodno-lądowych gadziarnia istnieje dopiero od dwóch miesięcy a już mamy ich 6 z różnych źródeł.
yoshi - Pon Gru 22, 2008 09:54
Natalia napisał/a: | yoshi, gruboogonowe czy lamparcie... mi to z jednej strony obojętne, ale niestety gruboogonowe w Krakowie ciężko zdobyć...
Dzięki . |
niestety wiem... ale strasznie przytlaczaja mnie te wszedobylskie lamparty Tyle ciekawych zwierzat jest przycimione przez te lamparty, ktore moim zdaniem w cale jakies super ciekawe nie sa
Ja wlasnie wyznaczylam sobie na cel sprowadzenie jaszczurek prawdopodobnie niedodostania w polsce, nigdzie nie moge do nich dotrzec, znalazlam jednego kolesia ktory ma je do sprzedania w czechach, tylko jakos nie chce odpisac na mojego drugiego maila
W ogole hehe ciesze sie, czuje że moja terrarystyka dojrzewa... nie chce szybko jak najwiecej... tzn. chce jak najwiecej i jak najszybciej ale to nie jest priorytetem, np. chce boa constrictora, rozgladalam sie za jakimis mlodzikami zwyklami zeby szybko moc sobie kupic... a teraz nie... chce odlozyc sobie kase i kupic cos naprawde ciekawego, jakas ladna odmiane barwna... no to sobie troche poczekam hehehe
|
|
|