To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

Natalia - Nie Gru 21, 2008 16:46

Słuchajcie, czy terrarium o wymiarach 48 x 38 x 35 będzie się nadawać dla dwóch samiczek gekona lamparciego (być może dla 3 miesięcznych)? Znalazłam takie z Krakowa, urządzone całkowicie, pod gruboogonowe, krótko używane: z OSB, szyba z przodu. I taanie jest ;) . Gostkowi zależy na pilnej sprzedaży, a szerokość jest wymarzona, bo akurat moja szafka ma szerokość 38,5.
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 18:02

da radę, w schronie mamy podobne dla całego haremu - 3 lamparcie samice classic i spasiony do niemożliwości samiec hypo. fajne kurczaki :mrgreen:
Natalia - Nie Gru 21, 2008 20:03

Oczywiście, jak dorosną to kupię szklane i duuuże :) .

Chyba kupię to terrarium - niech mama wie że nie żartuję z gekonami :D .

Mangusta - Nie Gru 21, 2008 20:48

Dzień Dobry, jestem Czesio! formalnie... Czesław!

nezu - Nie Gru 21, 2008 21:01

Mazoku, nowy nabytek?
Mangusta - Nie Gru 21, 2008 21:03

nie, to Migota tylko strasznie śmiesznie wyszła :D

jeśli teraz jakoś niedaleko będzie jakiś nowy nabytek, to zapewne adoptuję któregoś schroniskowego boasa ;)

nezu - Nie Gru 21, 2008 21:04

Mazoku, uf, bo już myślałam, żeś na serio zwariowała. ;)
Migota po wylince?... Te łuski jej tak lśnią...

Mangusta - Nie Gru 21, 2008 21:08

aha, wczoraj liniała, niesamowicie nabrała kontrastu, jak inny wąż :)
yoshi - Nie Gru 21, 2008 22:21

Mazoku a np. jakie warunki trzeba spelniac zeby moc zaadoptowac jakiegos gada? Pytam sie tak z ciekawosci.

Migota slicznie sie blyszy, widac tą tencze na zdjeciu odbijajaca sie od jej lusek :)

Ja czekam na wylinke mahonia, powinna byc juz w tym tyg, bardzo zbladl, i oczka tez metne sie zrobily, smiesznie wyglada taki jasny :)

Natalia widze wiec ze zrezygnowałas z gruboogonowych, jednak lamparcie... hmm powodzenia w hodowli i duzo radosci :wink:

Mangusta - Nie Gru 21, 2008 22:31

yoshi napisał/a:
Mazoku a np. jakie warunki trzeba spelniac zeby moc zaadoptowac jakiegos gada?
póki co nie ma takiej możliwości, jest tylko nieoficjalna dla samych wolontariuszy ;) w przyszłości jak już będą odpowiednie regulacje prawne, szef będzie stawiał bardzo ostre warunki - nie będzie można takiego zwierzaka sprzedać (niektóre są sporo warte, np. ta para boasów, jeśli przeżyją), trzeba będzie przejść egzamin z teorii a w mieszkaniu przyszłego właściciela będą wizyty kontrolne.

nie wiem jak z młodziakami urodzonymi w schronie, ale one raczej będą na sprzedaż niż do adopcji.

yoshi - Nie Gru 21, 2008 22:35

To dobrze. Bardzo mi sie to podoba, cala instytucja i zamysl, trzymam kciuki za jak najlepsze funkcjonowanie i dzialalnosc. I mam nadzieje ze bedzie do was trafiac jak najmniej zwierzakow ;)
H. - Nie Gru 21, 2008 22:40

Mazoku, o właśnie, bardzo fajne zdjęcie Migoty : )
Natalia - Nie Gru 21, 2008 22:53

yoshi, gruboogonowe czy lamparcie... mi to z jednej strony obojętne, ale niestety gruboogonowe w Krakowie ciężko zdobyć...
Dzięki ;) .

Mangusta - Nie Gru 21, 2008 23:09

no przyznam że szef miał genialny pomysł ;)

niestety zwierząt ciągle przybywa, po świętach zapewne kolejna fala, no i na wiosnę napłyną do nas setki żółwi wodno-lądowych :roll: gadziarnia istnieje dopiero od dwóch miesięcy a już mamy ich 6 z różnych źródeł.

yoshi - Pon Gru 22, 2008 09:54

Natalia napisał/a:
yoshi, gruboogonowe czy lamparcie... mi to z jednej strony obojętne, ale niestety gruboogonowe w Krakowie ciężko zdobyć...
Dzięki ;) .

niestety wiem... ale strasznie przytlaczaja mnie te wszedobylskie lamparty :roll: Tyle ciekawych zwierzat jest przycimione przez te lamparty, ktore moim zdaniem w cale jakies super ciekawe nie sa :roll:

Ja wlasnie wyznaczylam sobie na cel sprowadzenie jaszczurek prawdopodobnie niedodostania w polsce, nigdzie nie moge do nich dotrzec, znalazlam jednego kolesia ktory ma je do sprzedania w czechach, tylko jakos nie chce odpisac na mojego drugiego maila ;( ;( ;( ;(

W ogole hehe ciesze sie, czuje że moja terrarystyka dojrzewa... nie chce szybko jak najwiecej... tzn. chce jak najwiecej i jak najszybciej :D ale to nie jest priorytetem, np. chce boa constrictora, rozgladalam sie za jakimis mlodzikami zwyklami zeby szybko moc sobie kupic... a teraz nie... chce odlozyc sobie kase i kupic cos naprawde ciekawego, jakas ladna odmiane barwna... no to sobie troche poczekam hehehe