Archiwum - Psiaki XX
jokada - Czw Lut 19, 2015 14:11
Trzynastka napisał/a: | czemu on koniecznie chce się zaprzyjaźnić z kuwetą? a raczej jej zawartością. | bo ciekawie pachnie
moja oba psy są amatorami wyjadania zawartości kuwet
beeełllt
muszę pilnować jak jesteśmy w gościach
wilczek777 - Czw Lut 19, 2015 14:14
oxxy wątrobę warto sprawdzić.
Trzynastka jasne, że można ale nie wyjdzie to na zdrowie dorosłemu psu. Szczeniak rośnie i potrzebuje więcej białka - więcej białka niż trzeba spowoduje, że nerki dorosłego psa będą bardziej obciążone. Jeśli dorosły pies jest mega aktywny to wtedy % białka może być wyższy - jak nie to nerki musząto wszystko ogarniać i wysiadają jeśli cały czas pies je coś takiego.
Szczeniak buduje florę bakteryjną układu pokarmowego - kupy są do tego super - są preparaty które się podaje, żwacze i inne śmierdziuchy które w tym pomagają.
Trzynastka - Czw Lut 19, 2015 14:14
jokada napisał/a: | Trzynastka napisał/a: | czemu on koniecznie chce się zaprzyjaźnić z kuwetą? a raczej jej zawartością. | bo ciekawie pachnie
moja oba psy są amatorami wyjadania zawartości kuwet
beeełllt
muszę pilnować jak jesteśmy w gościach |
Mam zamykaną kuwetę. Raz go znalazłam w środku. Odpoczywał sobie
wilczek777 - Czw Lut 19, 2015 15:35
Trzynastka najlepsze perfumy Zobacz sobie Taste of Wild są dwie wersje puppy które są ok, do tego Southwest Canyon, Wetlands Canine.
Ninek - Czw Lut 19, 2015 15:42
Trzynastka, standard, nie tylko u szczeniąt Mam trzy dorosłe psy i kuwety przy nich mogą stać tylko powyżej psiego zasięgu bo wyżerają kupy.
U barfujących psów u moich znajomych tego nie ma. Wydaje mi się, że ma to duży związek z karmieniem suchym - inne pH w żołądku i pies próbuje je przywrócić do prawidłowego.
Sorgen - Czw Lut 19, 2015 16:41
Karmy typu Markus M. i Lukullus są bez podziału na wiek, różnią sie tylko dawka dla szczeniakow, obie polecam. Przy tak małym psie nie trzeba chyba cudować z karma puppy czy junior. To nie dog niemiecki żeby go pokrzywilo przez karmę dla dorosłych.
noovaa - Czw Lut 19, 2015 16:50
Ninek, Lilo jadła kupy długo. Pomogły tabletki Mikita Rumen Tabs. Mój wet mówi że czasem tak jest również przy zarobaczeniu. Nawet na suchym, po suplementacji kupy jeść przestała.
Ninek - Czw Lut 19, 2015 17:24
noovaa, po suplementacji przestają, zgadza się. Ja tylko mówię, że przy suchej karmie to standard
noovaa - Czw Lut 19, 2015 17:32
Ninek, to chyba dowód, że sucha karma im nie służy, skoro suplementują się same
Lilo na szczęście po odstawieniu tabsów, nie wróciła do kociej kuwety. Później przeszłyśmy na barf, więc nie wiem na jak długo.
wilczek777 - Czw Lut 19, 2015 19:12
Teoretycznie na dobrej suchej pies daje radę. No i nie wiem jak wsze ale zazwyczaj coś poza tym suchym się pojawia. Różne psy na różnych karmach żyją - najlepszym dowodem są psiaki które na wysokiej półce karm wyglądają jak okaz nędzy i rozpaczy a na niższych czują się lepiej.
Dlatego czytać składy, myśleć jaki pies i co z nim i TESTOWAĆ. Ja aktualnie jestem po 12kg worku Simpsons i jestem mega zadowolona teraz wchodzi 15kg Wolfsbluta (tym razem dostosowanego do tego co potrzebuje Nes). Nadal myślę nad CSJ ale kurcze boje się...
Ninek - Czw Lut 19, 2015 20:49
To kwestia pH w żołądku - nawet na najlepszej suchej to pH jest inne niż fizjologiczne i wiele psów będzie je chciało naprawić jedząc syfy - np kocie kupy czy zepsute mięso Taka natura.
Fox niestety nadal jest na chrupach i naprawdę mega marzę o tym, żeby już móc go przestawić na barf.
noovaa - Czw Lut 19, 2015 22:20
Subtelny postęp ;D
Suseł zjadła mielone mięso w moim pokoju, bez uciekania z każdym kęsem, po czym przyszła i żebrała pięknie o orzechy laskowe.
agacia - Pią Lut 20, 2015 13:31
Ja dla swoich chcę wypróbować Markusa lub Lukullusa, ale póki co mają 30kg Nutra Nuggets. Kiedyś kupiłam im Nutra Gold bezzbożową, ale tak średnio im służyła.
Sorgen - Pią Lut 20, 2015 15:23
Obie karmy sprawdzalam i bylo ok, polecam. My teraz kończymy TOTW i wskakujemy na Brit care tez z łososiem.
Delta znowu nas o siwiznę przyprawi, ma powiększone węzły chłonne i jakieś zwłóknienia listwy mlecznej i dwa male guzki na głowie i karku Do tego katar minimalny, szmery w tchawicy i lekko zmieniony oddech. Dziś poszła krew na badania, zobaczymy co wyjdzie, w pon. pewnie RTG i USG. Ehh starzeje mi się suka a dopiero 6 lat skonczyla
wilczek777 - Pią Lut 20, 2015 15:48
Sorgen bidula przecież 6 letni pies to nie pół życia i okaz zdrowia. Kciukam żeby wszystko było ok
Co do Ph w żołądku to pogadajcie z japro. Trafiłam dzisiaj na niego jak zbierał psie wymiociny na przedpokoju. Dał Nes 3 kurze łapki surowe... Pies na suchym i szok mięsny jeeeaaa. Dałby jedną i byłoby git ale nie no przecież miłość...
Świętuję - jutro i niedziela pasterstwo, za tydzień też w tym niedziela MEGA ekipą - będzie bardzo fajne
|
|
|