To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2

Hooda - Pią Gru 26, 2014 23:22

Nowy wystrój, nowy wystrój ;]

Szczurówka - Pią Gru 26, 2014 23:37

Hooda, ślicznie :D Powiedz mi, czemu mają służyć te duże piłki w klatce? nie zjadają tego? i gdzie je kupujesz? :P Już sobie wyobrażam jak szczury grają w piłkę w klatce :mrgreen:
Gamabunta - Pią Gru 26, 2014 23:38

Hooda, a przygarniesz mnie do tej klatki :mrgreen: ? Cudo. Tylko ciekawam jeszcze jak wygląda po kilku dniach użytkowania przez szczury. :lol:
Hooda - Pią Gru 26, 2014 23:47

Póki co nie zjadają :D Ale to bajery bardziej dla mnie coby nacieszyć oko, haha :lol:
Ale! Czasami przenoszą je w pysku i zanoszą do koszyków, nie wiem po co :roll: A kupowałam je w hurtowni papierniczej, był tam dział z zabawkami dla dzieci :twisted:

Po kilku dniach? Ło matko, bez odkurzacza się nie obejdzie :) Wystarczy, że się nażrą (teraz waśnie leżą z miną "mogłem tyle nie jeść" a dookoła pełno "odpadów" z karmy :lol1: ).

agutka84 - Sob Gru 27, 2014 11:20

Limomanka- widzę że zjadło mi mój wpis.. dzięki za podpowiedzi, szukałam ale póki co tarasy są tylko dla fretek a to nieco za duże;)
Piłeczki dla kotów czasem też kupuję ,najlepiej oklejone materiałem, ogoniaste biegają z nimi ,obdzierają ze szmatki a czasem kulają.

limomanka - Sob Gru 27, 2014 15:29

agutka84, nie zjadło, a przeniesiono do tematu o półkach. Tarasy, o których pisałam (a które też mam w swojej klatce) są jednego wymiaru.
Zresztą jest cały wątek na ich temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=8942 ;)

jokada - Sob Gru 27, 2014 16:31

Chwalę się bo mam czym :D

63x46 cm i wys 133 cm :)

i 9 przeróżnych hamaków w środku :D

Mieszka tu 6-7 ogonów :)

limomanka - Sob Gru 27, 2014 20:33

jokada, robi wrażenie :D
monijjca - Pią Sty 09, 2015 00:38

Półki drewniane oczywiście za jakiś czas do wyrzucenia...Ale na 2 tygodnie dopóki nie zakupie plastikowych to starczą. Myśle jeszcze o rurach pcv, żeby porobić jakieś tunele... No i myśle nad jeszcze jednym sputnikiem :mrgreen:

klatka 120x50x80 :jesterjump:

limomanka - Pią Sty 09, 2015 13:20

monijjca, a ten taras na dole - gdzie dorwałaś? Wygląda mi na skombinowany domowym sposobem albo podziurawiony ferplast :)
Zresztą cała klatka dobrze urządzona.
Powiedz tylko, po co pannom papier toaletowy? Do budowy gniazda/zabawy?

jokada - Pią Sty 09, 2015 14:54

limomanka, mi on wygląda na całkiem nowy, w którym sie po prostu pręty odbijają ;)
monijjca - Pią Sty 09, 2015 23:30

Tak on jest nowy :lol: :lol:
Papier toaletowy od zawsze był ulubioną szczurzą zabawką w moim domu. Rozwijanie go sprawia wiele przyjemności :mrgreen: No i gniazdka w całej klatce są budowane :wink:

limomanka - Pon Sty 12, 2015 15:14

jokada napisał/a:
limomanka, mi on wygląda na całkiem nowy, w którym sie po prostu pręty odbijają ;)

Aaaaaa :doh:

metalowa - Pon Sty 26, 2015 20:32

Na razie moi chłopcy mieszkają tak:

Jeśli się uda posprzedawać rzeczy po chomiku zarobię jakieś 30 złotych i postanowiłam, że kupię im za to jakąś zabawkę. Myślałam o sputniku albo drabince, jak myślicie, co lepsze? Może jakieś inne pomysły?
Ogółem jak znajdę trochę czasu i kasy na materiał zacznę im ręcznie szyć więcej tuneli, domków materiałowych itp. :)

jokada - Pon Sty 26, 2015 20:50

metalowa, jeszcze trochę wyposazenia by się przydalo. Małym kosztem mozna kupic kolorowe koszyczki w supermarkecie, czy tez nawet durszlak, miskę zamiast sputnika ;-)