Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2
Hooda - Pią Gru 26, 2014 23:22
Nowy wystrój, nowy wystrój
Szczurówka - Pią Gru 26, 2014 23:37
Hooda, ślicznie Powiedz mi, czemu mają służyć te duże piłki w klatce? nie zjadają tego? i gdzie je kupujesz? Już sobie wyobrażam jak szczury grają w piłkę w klatce
Gamabunta - Pią Gru 26, 2014 23:38
Hooda, a przygarniesz mnie do tej klatki ? Cudo. Tylko ciekawam jeszcze jak wygląda po kilku dniach użytkowania przez szczury.
Hooda - Pią Gru 26, 2014 23:47
Póki co nie zjadają Ale to bajery bardziej dla mnie coby nacieszyć oko, haha
Ale! Czasami przenoszą je w pysku i zanoszą do koszyków, nie wiem po co A kupowałam je w hurtowni papierniczej, był tam dział z zabawkami dla dzieci
Po kilku dniach? Ło matko, bez odkurzacza się nie obejdzie Wystarczy, że się nażrą (teraz waśnie leżą z miną "mogłem tyle nie jeść" a dookoła pełno "odpadów" z karmy ).
agutka84 - Sob Gru 27, 2014 11:20
Limomanka- widzę że zjadło mi mój wpis.. dzięki za podpowiedzi, szukałam ale póki co tarasy są tylko dla fretek a to nieco za duże;)
Piłeczki dla kotów czasem też kupuję ,najlepiej oklejone materiałem, ogoniaste biegają z nimi ,obdzierają ze szmatki a czasem kulają.
limomanka - Sob Gru 27, 2014 15:29
agutka84, nie zjadło, a przeniesiono do tematu o półkach. Tarasy, o których pisałam (a które też mam w swojej klatce) są jednego wymiaru.
Zresztą jest cały wątek na ich temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=8942
jokada - Sob Gru 27, 2014 16:31
Chwalę się bo mam czym
63x46 cm i wys 133 cm
i 9 przeróżnych hamaków w środku
Mieszka tu 6-7 ogonów
limomanka - Sob Gru 27, 2014 20:33
jokada, robi wrażenie
monijjca - Pią Sty 09, 2015 00:38
Półki drewniane oczywiście za jakiś czas do wyrzucenia...Ale na 2 tygodnie dopóki nie zakupie plastikowych to starczą. Myśle jeszcze o rurach pcv, żeby porobić jakieś tunele... No i myśle nad jeszcze jednym sputnikiem
klatka 120x50x80
limomanka - Pią Sty 09, 2015 13:20
monijjca, a ten taras na dole - gdzie dorwałaś? Wygląda mi na skombinowany domowym sposobem albo podziurawiony ferplast
Zresztą cała klatka dobrze urządzona.
Powiedz tylko, po co pannom papier toaletowy? Do budowy gniazda/zabawy?
jokada - Pią Sty 09, 2015 14:54
limomanka, mi on wygląda na całkiem nowy, w którym sie po prostu pręty odbijają
monijjca - Pią Sty 09, 2015 23:30
Tak on jest nowy
Papier toaletowy od zawsze był ulubioną szczurzą zabawką w moim domu. Rozwijanie go sprawia wiele przyjemności No i gniazdka w całej klatce są budowane
limomanka - Pon Sty 12, 2015 15:14
jokada napisał/a: | limomanka, mi on wygląda na całkiem nowy, w którym sie po prostu pręty odbijają |
Aaaaaa
metalowa - Pon Sty 26, 2015 20:32
Na razie moi chłopcy mieszkają tak:
Jeśli się uda posprzedawać rzeczy po chomiku zarobię jakieś 30 złotych i postanowiłam, że kupię im za to jakąś zabawkę. Myślałam o sputniku albo drabince, jak myślicie, co lepsze? Może jakieś inne pomysły?
Ogółem jak znajdę trochę czasu i kasy na materiał zacznę im ręcznie szyć więcej tuneli, domków materiałowych itp.
jokada - Pon Sty 26, 2015 20:50
metalowa, jeszcze trochę wyposazenia by się przydalo. Małym kosztem mozna kupic kolorowe koszyczki w supermarkecie, czy tez nawet durszlak, miskę zamiast sputnika
|
|
|