Archiwum - Psiaki
Piotr1975 - Nie Lip 15, 2007 17:34
Malutki patyczek dla malutkiego pieska(wyłowiony przez Torke z bajorka)
devilline - Nie Lip 15, 2007 21:12
Aaaaa!
anka1136 - Pon Lip 16, 2007 18:54
moja sunia-kundlunia-babunia xD nazywa sie Sonia(nie lubie tego imienia ale to nie ja nazywalam ) ma ok. 11,5 lat. wzieta ze schroniska. no chyba tyle
kasia_123 - Pon Lip 16, 2007 19:38
anka1136, co za ślicznotka przypomina troszkę psa mojej cioci
AngelsDream - Wto Lip 17, 2007 12:33
Nie taki wilczak straszny, jak go malują
Layla - Wto Lip 17, 2007 12:43
AngelsDream, jakie to są boskie psy! Sama szlachetność normalnie
AngelsDream - Wto Lip 17, 2007 12:45
Layla, prawda?
Za to je uwielbiam. Dla właściciela [jeśli uda mu się dotrzeć do psa] zrobią wszystko. Nawet będą cierpliwe.
Layla - Wto Lip 17, 2007 12:46
Mi się one bardzo podobają, aczkolwiek moje serce kieruje się do małych świniopodobnych kanapowych buldożków
AngelsDream - Wto Lip 17, 2007 12:47
Co jeszcze można robić z psem?
Polecam. Sama planuję treningi.
kasia_123 - Wto Lip 17, 2007 13:13
ale się uśmiałam z tego tańca....genialne hehe
a do Wilczaków to <-- mówi samo za siebie ahh...są ponoć bardzo niezależne co moim zdaniem jest na jak największy plus u tych psów
Kilka lat temu byłam z moim psem w lesie i jeszcze wtedy nie wiedziałam że taka rasa psów istnieje. Szłam, szłam i nagle zza górki wychodzi takie cudo. Ja przerażona, nie wiem co robić i w którą stronę uciekać haha...a on idzie w moim kierunku. Nagle zza tej samej górki wyszedł pan, zagwizdał i piesek uciekł do swojego właściciela
Przez długi okres czasu myślałam że to gościu sobie takiego prawdziwego wilka udomowił hehe
AngelsDream - Wto Lip 17, 2007 13:16
kasia_123, współczuję przygody - można się bać...
Widzę, że cenimy u psów podobne cechy
kasia_123 - Wto Lip 17, 2007 13:29
AngelsDream napisał/a: |
Widzę, że cenimy u psów podobne cechy |
no na to wygląda
Husky to była rasa psa, która bardzo długo mi zawracała głowę...właśnie przez ich niezależność i możliwe że gdyby nie pojawiła się Salsa to namawiałabym mamę na psa tej rasy
devilline - Śro Lip 18, 2007 13:25
kasia_123, ja osobiście nie umiem się przekonać do husky w naszym klimacie...
AngelsDream, w "Moim psie" dużo piszą o psich tańcach, o tych zawodach, jak nauczyć czegoś psa itd. Świetnie to wygląda
Gdybym kiedyś miała mieć psa to dużego. Uwielbiam duże psy
AngelsDream - Śro Lip 18, 2007 13:32
devilline napisał/a: | husky w naszym klimacie... |
Mają ciężko, ale radzą sobie
Husky są jednak jak dla mnie zbyt kocie jak na psy. Wilczak jest niezależny, ale w zupełnie inny sposób. Inna sprawa, że moja rodzina ma hodowlę psów i husky i niestety zniechęciłam się do tej rasy mimowolnie, chociaż nie zwierząt wina, a ludzi.
PALATINA - Śro Lip 18, 2007 14:07
Ja się przyłapałam, że nie do końca lubie psy o szpiczastych uszach, choć wg Corena powinnam takie lubić, bo mam uszy odsłonięta i ponoć nasz wygląd się jakoś automatycznie przenosi na to, co lubimy. a może to dlatego, że ja ciągle patrzę na moje psy kłapouche i już tylko takie lubię (zawsze miałam psy o uszach albo wiszących całkiem albo półstojących). Dlatego husky i wilczaki średnio mi pasują.Ale springerek bedzie idealny również pod tym względem
P.S.
Posiadanie psów ma swoje złe strony.
Właśnie zostawiłam kupę kasy u weta. A jeszcze czeka mnie zakroplenie p/kleszczom obu psów, zaszczepienie obu p/wściekliźnie i p/zakaźnym też, bo już dawno nie były szczepione, ech... Nie mówiąc już o całej fortunie przejadanej w karmie...
Czasem żałuję, że nie mam ratlerka lub yorka - to, co moje wcinają w miesiąc takiemu by na rok starczyło (nie mówiąc już o ilości szamponu i odżywki na takiego mikrusa)
|
|
|