Archiwum - Psiaki XIV
Nakasha - Wto Lip 24, 2012 18:50
Ebia, nie bardzo rozumiem.... Twój pies ma 8 lat, a od 4 nie mieszka z Tobą? I jak przyjeżdżasz do rodziców, to macie z nim problemy?
Dzisiaj Nemo skończył rok!
babyduck - Wto Lip 24, 2012 19:52
Nakasha, wytarmoś
Biała - Wto Lip 24, 2012 21:30
Nakasha, jak to szybko zleciało
agacia - Wto Lip 24, 2012 21:34
Wszystkiego najlepszego dla Nemo
Ebia - Śro Lip 25, 2012 20:33
Nakasha problemy z Rockim są cały czas. Nie tylko, jak mnie nie ma. Chodzi o to, że jak jestem w domu na dłużej - teraz na dwa miesiące, to bardziej to widzę. Ogólnie to zawsze był trudny psiak. Nie to, co Kajtuś z Pucusiem, które chcą witać się ze wszystkimi i najlepiej wylizać cały świat
===========================================
Podawaliście może kiedyś swoim psom Enflocynę? Ja mam Rockiemu wstrzykiwać do pyska 5ml, ale to jest okropne w smaku. Szkoda mi go męczyć.. Ale rozrobionego w jedzeniu nie tknie.. Macie jakiś sposób na załagodzenie smaku leków?
L. - Śro Lip 25, 2012 20:47
Ogoniasta, ojejku! jak ona cudnie biegnie z tym wózeczkiem pewnie w końcu może się wybiegać, co? pamiętam jak ją widziałam to energia ją roznosiła teraz ma gdzie to spożytkować.
aż mi się cieplej i radośniej na serduchu zrobiło jak ten filmik zobaczyłam
PALATINA - Pią Lip 27, 2012 12:39
Mam karmowe pytanie.
Daję swoim sukom Pronature Lamb&Rice (choć dziś zamówiłam na próbę kurczakowego Adulta, ze względu na duży krokiet i niższą cenę).
Od paru miesięcy (nie pamiętam od ilu) worki zmieniły się z 15 kg na 13 kg.
15stek nigdzie nie mogłam już dostać. A tu dziś widzę, że jeden sprzedawca na allegro je ma.
Zapytałam, czy może mi podać ich datę ważności (skoro nie ma ich od jakiegoś czasu, to może są stare?). Powiedział, że nie może, bo są w magazynie w innym miejscu, ale na pewno są ważne jeszcze z rok.
Myślicie, żeby zaryzykować i kupić? Cena jest jak za 13stkę.
Kuszące, ale się boję. W sumie moje suki i tak by go zjadły w miesiąc, więc ważne żeby tylko nie był przeterminowany. Z drugiej strony po aferze z Krakvetem - nie wiem, gdzie przez tyle czasu worki już niedostępne mogły sobie leżeć i się starzeć.
Nakasha - Pią Lip 27, 2012 12:47
O co chodzi z Krakvetem?
PALATINA, jeśli wycofano worki 15 kg kilka miesięcy temu - nawet rok temu - to jest szansa, że w jakichś firmach ciągle leżą na magazynie i nie są przeterminowane. Poza tym zawsze możesz naciskać, aby kto sprawdził datę ważności - i tak będzie musiał do tego magazynu jechać, aby zamówione worki wysłać.
Ninek - Pią Lip 27, 2012 12:54
PALATINA, zamawiasz płatne przy odbiorze i przy kurierze sprawdzasz date ważności, to chyba najlepsza opcja.
PALATINA - Pią Lip 27, 2012 13:05
Może i racja z tym sprawdzeniem.
Tylko teraz i tak nie mam kasy (muszę wypłątę dostać), bo zamówiłam juz kurczakową karmę.
A z Krakvetem była straszna afera, mocno uciszana przez sklep.
Pojawił się blog, na którym były pracownik opisywał skandaliczne warunki pracy i takież same warunki przechowywania karm w prowizorycznym magazynie (bo stary się zrobił za mały).
Przejściowy magazyn to była szklarnia. Były zdjęcia. Karmy porozsypywane tuż obok odpływu kanalizacji itd.
Blog był kasowany i przez jakiś czas pojawiał się co chwila na innych stronach, skąd go tez usuwano.
Pojawiła się też oficjalna wypowiedź Krakvetu, że to pomówienie, że magazyn jest tymczasowy i wcale tak nie wygląda, że karmy wcale nie są przechowywane latem w 40-50'C itd..
Odważnego byłego pracownika chyba znów uciszono.
Tygrys - Pią Lip 27, 2012 17:26
PALATINA, no i tym opisem ostatecznie żegnam się z KrakVetem. ZA KAŻDYM zamówieniem brakuje albo puszek, które ja chciałam albo suchej dla kota, a jestem właśnie w trakcie zmiany karmy na dorosłą i nie mogę mieć jakichś czasowych zamienników, bo mu żołądek zwariuje...
agacia - Pią Lip 27, 2012 19:37
Ja znów powróciłam do sklepu e-karma, bo u nich jest nataniej Nutra Nuggets z jagnięciną i nie narzekam. Kiedys juz tam zamawiałam, ale zrezygnowałam jak ciagle podnosili ceny karmy, którą zamawiałam wtedy, ale juz tej karmy nie mają, a NN ma skład bardzo podobny albo taki sam.
Kiedys też kupowałam w Krakvecie i też zawsze czegos brakowało do mojego zamówienia
A tu pozdrowienia od Runy
yoshi - Pią Lip 27, 2012 23:19
http://i.imgur.com/Pf8bN.jpg proszę o to print screen bloga o krakvecie
Ja też od dawna tam nie zamawiam też ze względu na to że ciągle czegoś brakowało.
Obecnie zamawiam w zooplusie, swieciekarm lub ekozwierzaku
Zorka dzisiaj pozbyła się szwów Z czego bardzo się ciesze W między czasie trzeba było podawać jej antybiotyki i smarować ranę bo pojawiła się ropa... W każdym razie wszystko co najgorsze już za nami Teraz tylko brzuch zarośnie jej sierścią i już nikt nie będzie pamiętał o sterylizacji
Oli - Sob Lip 28, 2012 03:00
a ja z Krakvetem miałam może raz problem, że czegoś nie było, tak zawsze wszystko jest, chociaż fakt, że ja tam tylko dwa rodzaje karm zamawiam.
ostatnio zamawiałam karmę tutaj www.karmazdostawa.pl - dla Warszawy fajna sprawa, kurier bardzo miły (własny sklepu), umówił się dzień przed na dostawę o konkretnej godzinie, wszystko było i ogólnie polecam.
Ebia - Sob Lip 28, 2012 18:57
A ja ponowię pytanie o podawanie niedobrego antybiotyku w płynie. Mam z tym codziennie problem Już próbowałam mu rozrobić z rzeczami, które lubi, ale nawet się nie zbliża do tego. Ta Enflocyna jest okropna - jak wstrzykuję mu do pyszczka, to pies się ślini, wręcz pieni..
Inne leki normalnie podaję psom w mięsie i nie ma problemu. O ten antybiotyk w tabletkach też już pytałam weta, ale nie mają. Macie jakiś pomysł, jak to podać, żeby chociaż trochę załagodzić smak i ulżyć psu
|
|
|