To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

sachma - Czw Sty 12, 2012 05:13

furburger, i co policja do was zawitała? czy wysłuchała faceta i się zmyła?
Nie wiem jak u was, ale u nas chłopaki by się po czołach postukali i olali sprawę sikania psa na trawnik ;)

furburger - Czw Sty 12, 2012 09:34

no właśnie ja sama nie wiem czy oni przyjechali bo zadzwonił czy to przypadek, bo czasem oni tu przyjeżdżają i sobie stoją a że byli to sobie koleś ich zaczepił, a jeżeli przyjechali przez jego telefon to musiał coś jeszcze dopowiedzieć, bo do zwykłego nasikania na drzewo by nie przyjechali :roll:
LunacyFringe - Czw Sty 12, 2012 09:44

Czasami jak nie mam czasu tak na prawdę to wychodze razem, ale staram się osobno i pracuje , nie raz po 10 h dziennie ;) Nie jest tak źle :d Szczylek na pewno będzie wychodził osobno :)Każdy pies potrzebuje czego innego, innego treningu, innego tempa itd. , nie umiem się skupić na wszystkich naraz tak jakbym chciała.
Majszczur - Czw Sty 12, 2012 09:46

furburger napisał/a:
Ninek, ale sików się nie da posprzątać :D
no mnie kiedyś jedna staruszka przydybała jak łapałam spod Grandy do pojemniczka mocz na badanie i zagadnęła, że "tyko kupki trzeba sprzatać po piesku, tylko kupki " :lol: :lol: :lol:
furburger - Czw Sty 12, 2012 10:00

Majszczur, hahahahaha! :lol: musiało to komicznie wyglądać
Nakasha - Czw Sty 12, 2012 11:19

10 stycznia znalazłam psa w lasku w Białymstoku, koło Nadleśnictwa, przy ul. Berlinga, w okolicy skrzyżowania z Maczka. Psa widziano także na Bacieczkach TBS.

Pies jest średniej wielkości, trochę powyżej kolanka. Umie chodzić na smyczy, robić "siad", wie co to klatka schodowa i winda.

Dobrze toleruje inne psy i koty.

Obecnie jest na DT u moich teściów. Szuka kochającego domku! Niestety wiek jest nieznany, ale to już dorosły, starszy pies.

I zdjęcia:

Bardzo proszę o DS, albo chociaż DT dla niego, bo w poniedziałek teściowie zawiozą go do schroniska...

Mój numer tel: 602 22 48 35

Lavi - Czw Sty 12, 2012 17:53

http://www.youtube.com/watch?v=_gePEIFgdYM świetny psiak :lol:
Ninek - Czw Sty 12, 2012 19:18

Na chomiczym dziewczyna szuka weta w Wawie do kastracji swojej suki (cocker spanielki). Możecie kogoś polecić?
Oli - Czw Sty 12, 2012 19:19

Nakasha, słodziak z psiaka, taki owczarko-bokser :-P

Lavi, super ten pies :lol:

yoshi - Sob Sty 14, 2012 19:14

Psy mi padły :D 25 kilometrów :D W śniegu, w śnieżycy. Niestety mamy rannych bo Huxley złamał sobie pazura, dzięki bogu że nie wyrwał. Toudiego niestety oddałam znajomym, bo szli z jednym psem i chyba pusto było im w rękach bo strasznie chętni byli do pomocy żebym nie musiała iść z dwoma psami. Aż miałam wyrzuty sumienia że oddałam im Toudiego bo to moje słońce najukochańsze i rzadko kiedy komu go daje, a co dopiero na tak długo :) Ale większość trasy szliśmy razem, przy sobie :) Bo strasznie do mnie ciągnął :)

Toudi oczywiście najmniejszy uczestnik wyprawy :D Dawał radę :) Ja tempo niezłe narzuciłam :) Trasę przeszliśmy w jakieś 6 godzin :D Więc jedziemy na zawody! O ile znajdziemy transport ;)

Zdjęcia z mojego aparatu, ale nie ja robiłam. Niestety Huxley jest jaki jest, więc pruliśmy do przody też głównie po to żeby uniknąć nieprzyjemności. Podzielę się kilkoma ;)

Husky oczywiście były ;) Ale tym razem w mniejszości ;)

Ogólnie było 14 ludzi i 15 psów :) Trzy kundelki, 2 labradory, 5 huskich, 3 owczarki niemieckie, sznaucer i wyżeł :)

Dzielny Toudzinek ;) jako dziadek mróz :D

Niestety ostrość była ustawiona manualna a nie automat, czego nie zauważyłam i zdjęcia nie ostre powychodziły...

Eruntale - Sob Sty 14, 2012 20:28

A tu Beksa poznaje śnieg =]
Przemęczyłam ją wieczornym spacerem- godzinę dzielnie brykała po pobliskim nieczynnym lotnisku, szukałyśmy psów z grupy yoshi ;) Ale niestety nikogo nie było, albo ja nie potrafiłam znaleźć- pewnie wszyscy odpoczywali po wycieczce =]

Yoshi, zazdroszczę :D Może w przyszłą zimę my też tak będziemy mogły... ;)

Kluska - Sob Sty 14, 2012 20:30

Jaka śliczna niunia :serducho:
Anonymous - Sob Sty 14, 2012 21:19

Beksa jest wspaniała, zawsze uważałam, ze kundle są najpiękniejsze (po jamnikach! :D ).
yoshi, zazdroszczę taki miejsc na wycieczki, musiało być pięknie.

agacia - Sob Sty 14, 2012 21:45

O jaa, ja też chce snieg, a u mnie tylko błoto do kostek ;( Mimo to jutro zaryzykuje jazde na rowerze z Runą, bo juz psisko niewybiegane :]
Oli - Sob Sty 14, 2012 22:12

a my mamy śnieg i Kora wczoraj na wieczornym spacerze szalała jak szczeniak :serducho: kocham patrzeć jak taka 13-letnia babcia w kilka sekund (i na kilka sekund :-P ) przemienia się w szczyla cieszącego się śniegiem, zimnem i zimą. :D dzisiaj dzielnie maszerowała w śniegu i wcale nie chciała szybko wracać do domu. 8)