Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
EL - Sob Sty 24, 2009 15:38
mam pytanie czy ktoś dawał swoim szczurkom vitakraft grignote rolls i czy chętnie jadły?
http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_5436.jpg
Lotya - Sob Sty 24, 2009 17:32
EL, moje tego nie tknęły. nawet do pyska wziąć nie chciały.
Ja daje szyszakom koktajl z VitaPolu (do kupienia w wiaderku 1,9kg).
To pierwsza karma, którą chętnie zjadają. Dawałam im różne, z tych droższych i polecanych przez was, ale połowa w misce zostawała. Dodaje do mieszanki kaszy gryczanej, słonecznika, płatków owsianych, ziółek HP itp.
Po wsypaniu do miseczki wyciągam większe kawałki kolorowego syfu (który z resztą moje dziewczyny kochają).
Skład wg opakowania:
52% ziarno i prod zbożowe
20% granulat
14% warzywa
8% nasiona i owoce oleiste
6% prod. piekarnicze
Skład na oko: pestki z dyni, słonecznik, prasowany groszek i coś jeszcze, pszenica preparowana (to kochają!), kukurydza, kółeczka, ale niejaskrawe (zielone i beżowe), suszona marchewka i coś jeszcze,
Trochę: orzeszków ziemnych, chlebka świętojańskiego, owsa, pszenicy, prosa,
Więcej w tej chwili nie widzę.
Anonymous - Sob Sty 24, 2009 18:15
tyle, ze te tanie karmy mimo ze skladu nie maja najgorszego, to sa kiepskiej jakosci, zle sa ususzone, czesto wilgotne.
Lotya - Nie Sty 25, 2009 21:37
Dlatego ja ZAWSZE po kupieniu nowego opakowania karmy przesypuję ją do przeźroczystego pojemnika, wącham, grzebie w niej, oglądam i (nie śmiać się:) próbuję, tzn jem orzechy, słonecznik i suszone owoce. jeżeli coś mi nie pasi to wyrzucam.
irmina85 - Pon Sty 26, 2009 00:04
moje jedzą karmę Prestige, bo taką nam dali w zoologicznym mówiąc że ją tam jadły i nie ma żadnego problemu, zjadają wszystko łącznie z granulatem
póki co jedzą pierwszą paczkę więc jak na razie nie miałam żadnych problemów z świeżością tej karmy...
baradwys - Pią Sty 30, 2009 16:40
u mnie tylko Czu jadła Prestige, reszta to co zrobiłam... bo ja wolę sama mieszać chyba że mój tata się awanturował że MUSI kupić im coś:P więc kupił co było a i tak mieszałam
teraz chcę się przenieść na poleconą przez Devonę a tak poza tym to domowe zdrowe jedzonko
Layla - Nie Lut 01, 2009 17:35
Polecam Witte Molen dla gryzoni! Nabyłam w planecie zoo, bo moje szczury wzgardziły Hamster i Rat Crispy. Witte Molen znika w całości.
Devona - Nie Lut 01, 2009 17:43
Layla, Witte Molen to jedyna karma typowo zbożowa, która u mnie była zjadana, może nie w całości, ale większość znikała. Kluchom trochę się chyba przejadła Rattima, bo jedzą ją cały czas, więc też zastanawiam się nad tą karmą. Czas przejrzeć stronę Planety Zoo .
EL - Wto Lut 24, 2009 23:07
Dzisiaj kupiłam liście krzewów owocowych z firmy VitaHerbs dla szczurków czy ktoś się już spotkał z tą firmą i jej produktami?
baradwys - Śro Lut 25, 2009 12:20
Devona powiem że księżniczkom też się przejadła dziś dostały prestige i jakoś nie narzekają wyjadły wszystko o mało miski nie pochłonęły
za to chłopcy nie narzekają został więcej dla nich
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 15:31
ja nie moge wtrafic w gust chlopakow... Dosc dobrze schodzi premium rat menu (niestety jest drogie i malo tego), W Naturze szczura gardza wszelkimi chrupkami i wysypuja z miski.
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 17:52
Probowalas Timy Rattimy? Ja zamawiam nidlugo. Podobno to magiczna karma ;p
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 18:14
katasza, musze sprobowac... Poszukam w zoologu, a akurat mi sie konczy
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 19:15
ale to jest chyba niemiecka karma, widzialam ja tylko w www.zooplus.pl
Anonymous - Śro Lut 25, 2009 19:16
Ja już mam Timmę . W misce zostają tylko łupinki
|
|
|