To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Fea - Wto Sty 26, 2010 15:03

Nie, ale jeśli ktoś z was chce przeczytać coś naprawdę dobrego z kotem w roli głównej, to polecam Brzezińską. http://www.fahrenheit.net.pl/archiwum/f22/17.html
Anonymous - Wto Sty 26, 2010 15:27

Bernadeta napisał/a:
w telewizorze,był program przyrodniczy,ale miał minę gdy okazało się,że to tak jak z rybkami w akwarium - ściana ,nie da się złapać.

O taaa :) Nasz Lucek uwielbia ogladac programy przyrodnicze. Jego ulubione to Planeta Ziemia i Park Yellowstone :P Poluje wtedy na ptaki, gania za wilkami :lol:

L. - Wto Sty 26, 2010 15:37

Feliks jak był młodszy to siadał na tv i podczas meczu piłki nożnej polował na ową piłkę :rotfl:
Anonymous - Wto Sty 26, 2010 15:50

L. napisał/a:
Feliks jak był młodszy to siadał na tv i podczas meczu piłki nożnej polował na ową piłkę

:lol: I to jest w kotach najfajniejsze :serducho:

Ja postanowilam, ze po kastracji nie zmienie karmy, ale zmienie sposob zywienia: pierwszy posilek miedzy 8-10, drugi 15-16, i trzeci 20-22 po jednej garsci karmy. Orjen jest bardzo kaloryczny, wiec chyba tyle starczy?? Przydalby mi sie taki kubeczek do odmierzania, ale nigdzie nie moge dostac do Orjena... I raz na tydzien bede zamieniala jeden posilek na pol puszki.

Juz widze cierpienie Lucyfera, bo on nawet po narkozie po 3h wstal i od razu do michy pobiegł :roll: , a ponoc mogl zwracac i nie miec apetytu.

No i oczywiscie duzo ruchu, jak bedzie cieplej to moze spacery :)

satanka666 - Wto Sty 26, 2010 15:54

a ja chcę drugiego kotaaaaaaaaaaaaa ;(
nie chcę chcieeeeć.

tamiska napisał/a:
Przydalby mi sie taki kubeczek do odmierzania,

w zoologicznych popatrz. jak ładnie poprosisz to ci dadzą za darmo.
koniecznie do Orjena musisz mieć, co to za różnica?

Devona - Wto Sty 26, 2010 16:02

satanka666 napisał/a:
koniecznie do Orjena musisz mieć, co to za różnica?
Jest różnica, bo te kubeczki odmierzają konkretną ilość karmy w gramach, jeśli są przystosowane do krokietów danej firmy ;) .
Anonymous - Wto Sty 26, 2010 16:02

Fea napisał/a:

ja też, mazok, gdzie te wasze można pooglądać? one zdrowe do domu wychodzą, czy trzeba dodatkową kasę w leczenie ładować?

satanka666 - Wto Sty 26, 2010 16:04

Devona, aaa, chyba, że tak. nie pomyślałam o tym :)
Devona - Wto Sty 26, 2010 16:07

agu napisał/a:
Fea napisał/a:

ja też, mazok
A ja bym chciała trzeciego, to chyba tak wciąga, jak szczury :P .Jestem jednak realistą i na razie nowych lokatorów nie będzie, poza tym "w kolejce" czeka jeszcze pies ;) .

satanka666 napisał/a:
Devona, aaa, chyba, że tak. nie pomyślałam o tym :)
;)

Tamisko, może zamiast szukać kubeczka warto zainwestować w wagę kuchenną? Moją kosztowała 55 zł i kupiłam ją przez Allegro od firmy z Wrocławia ;) . Dostałam gratis kubek termiczny :P .

Anonymous - Wto Sty 26, 2010 16:10

yy, jak taki kubek wygląda?
Oli - Wto Sty 26, 2010 16:14

agu napisał/a:
yy, jak taki kubek wygląda?
kubek termiczny? to taki mały termos. http://images.google.pl/i...ved=0CCYQsAQwAw
Anonymous - Wto Sty 26, 2010 16:22

nie, ten kubek na karmę, termiczny to wiem, mam dziecko, wszystko dla dziecka jest termiczne ;p
Oli - Wto Sty 26, 2010 16:26

m. in. tak wyglądają takie miarki http://www.karusek.com.pl...k_saszetka4.jpg
Anonymous - Wto Sty 26, 2010 16:28

Devona napisał/a:
Tamisko, może zamiast szukać kubeczka warto zainwestować w wagę kuchenną? Moją kosztowała 55 zł i kupiłam ją przez Allegro od firmy z Wrocławia . Dostałam gratis kubek termiczny .

Szkoda mi troche kasy na odmierzanie karmy, a do innych rzeczy nie wykorzystuje. :)

Wymyslilam, ze pojade do babci i sama sobie kubek na wadze kuchennej wyskaluje :) i bedzie jak ze sklepu :D

Te miarki sa fajne, ale do RC jest, do Acany tez mozna znalezc ,ale do psiej :/ a do Orjena nie bardzo...

quagmire - Wto Sty 26, 2010 16:32

Ale możesz spokojnie zajrzeć do jakiegoś większego zoologicznego i powinnaś dostać. W Kakadu stoją przy karmach i można wziąć.
Możesz wziąć dowolny, a później sobie wyskalujesz u babci odpowiednio do swojej karmy :wink: