To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Śro Lip 16, 2008 18:39

Też zapachu się obawiałam,a jednak niepotrzebnie.
Zapach mysi jest dla mojego nosa przyjemniejszy niż szczurzy.Mogę wypowiedzieć się tylko w branży samiczej,bo mam myszki - samiczki i miałam szczurki - samiczki.
Zapach nie jest taki ostry,a sprzątam u 5 myszek co 4 dni i tak samo sprzątałam u 3 szczurków.
Co do kupek, u szczurków sprzątałam je zaraz jak narobiły,u myszek nie,bo są maleńkie i ukryte najczęściej w trocinach,nie śmierdzą.Myślę też,że zależy to od ich odżywiania. Kupki mojej szczurci Mimi nie zależnie od tego co jadła :sirwwt: śmierdziały wyjątkowo paskudnie. :roll:

devilline - Śro Lip 16, 2008 22:01

Mohanah napisał/a:
Po za tym chyba nie ma za bardzo porównania bo weźmy np 2 myszki a 2 szczury i chociażby z racji wielkosci szczury brudzą dużo wiecej, a co za tym idzie bardziej śmierdzi.

Swego czasu miałam 2 szczury i jedną mysz (na przechowaniu) i śmierdziała dla mnie dużo bardziej niż dwa szczury w klatce przed myciem.

idaa - Śro Lip 16, 2008 22:33

Tu nie chodzi o mnie. Mi zapach żadnych zwierząt nie przeszkadza :P , Gdybym tylko mogła...... Już od razu bym mycholki zamawiała :( . Podejrzewam, że z kolejną klatką po prostu wyrzucono by mnie z domu :lol:
pituophis - Czw Lip 17, 2008 14:00

Ja mam chyba cos z glowa, bo mi sie swiezy zapach mysiego moczu PODOBA :oops: :mrgreen: .

Skoro jednak moja konscy znajomi uwazaja, ze stajnia ladnie pachnie, no to chyba nie ma sie czego wstydzic.

Layla - Czw Lip 17, 2008 15:45

Off-Topic:
pituophis napisał/a:
stajnia ladnie pachnie

Stajnia pachnie bosko, uwielbiam zapach! :serduszka:

LunacyFringe - Czw Lip 17, 2008 17:44

Off-Topic:
Ja też :oops:

idaa - Czw Lip 17, 2008 21:03

Off-Topic:
Stajnia, jak stajnia. Ale zapach końskiego potu. Nic dodać, nic ująć :lol:

nutaka - Czw Lip 17, 2008 21:18

Off-Topic:
o mamo :shock:

idaa - Pią Lip 18, 2008 15:34

A wracając do....myszek.
Żeby nie było, że gadam tak tylko. Mam już mysią rodzinkę. Dwie panie i jednego pana :wink: , tak na dobry początek :lol:

Mangalarga - Pią Lip 18, 2008 15:36

idaa, lepiej je rozdziel żeby sie nie mnożyły :hahaha:
nutaka - Pią Lip 18, 2008 15:38

idaa, jej podziel się! :serducho:
idaa - Pią Lip 18, 2008 16:01

No, te się raczej nie rozmnożą :lol: . Obejrzyjcie fotkę dwa posty wyżej. Jak grzecznie sobie siedzą i nie w głowie im figle :lol: .
Od czegoś w końcu trzeba zacząć. A takie myszki są mało kłopotliwe :lol:

AngelsDream - Pią Lip 18, 2008 16:02

idaa, to taka wersja dla leniwych? :lol:
idaa - Pią Lip 18, 2008 16:05

Off-Topic:
Taaaaaaaak. I można je wszędzie ze sobą zabrać :lol:

wuwuna - Sob Lip 19, 2008 17:49

Bernadeta, stęskniłam się za Twoimi mycholami daj jakieś fotki. :-P

A jedną jeśli można zamówić to wspólną.Bardzo bym je chciała zobaczyć razem :mrgreen: