Archiwum - Psiaki XX
jokada - Śro Lut 18, 2015 16:59
tylko klatka powoli wprowadzana... i umiejętnie
bo jeśli pies i okno pokonał, to bedzie próbował i z klatki wyjść, a to się może skończyć poważnym pokiereszowaniem łap i pyska
znam jedną taką, co miała zdarty do krwi nos i poharatane łapy
bo pręty ze zda oderwała, próbowała wyjść
szczeście że za małe było na wsadzenie w otwór głowy, bo mogło by sie skończyć tragicznie
noovaa - Śro Lut 18, 2015 18:02
Pocharatałam fretkówkę i zaczynamy dziś trening klatkowy w klatce bez drzwiczek.
wilczek777 - Śro Lut 18, 2015 19:08
noovaa jak dla mnie troszkę na głęboką wodę. Rzuć maila na pw to Ci wyślę trening klatkowy jak powinien wyglądać.
noovaa - Śro Lut 18, 2015 19:16
Czytałam o treningu klatkowym. Zdjęcie zrobiłam przy dosłownie półminutowym pobycie, nagroda i wypuściłam. Chociaż obecnie sama w niej siedziała trochę. Boi się tego domu, może akurat, ciemna buda jej spasuje.
wilczek777 - Śro Lut 18, 2015 19:30
noovaa ale jak rozumiem sama do tej nowej konstrukcji nie weszła.
noovaa - Śro Lut 18, 2015 19:36
Jak ją zwlekłam, kazałam jej usiąść i nałożyłam na nią górę, by sprawdzić czy będzie mogła w niej siedzieć. Od razu zdjęłam, nagrodziłam. Była zadowolona.
Więc wycięłam drzwiczki, umyłam, posłałam, postawiłam. Wzięłam parówę w rękę i pokazałam palcem... "Lilo, zobacz jak ładnie! A ti ti ti..." i komenda "wejdź". Weszła, zrobiłam zdjęcie, dałam smaka i wyszła. Bez najmniejszych oporów.
Później weszła na chwilę sama, znalazła tam kawałek parówki, pospała z 15 minut i poszła pod zlew do kuchni, czyli jej ulubione "najmniej niebezpieczne miejsce w domu".
Nic na siłę.
wilczek777 - Śro Lut 18, 2015 19:55
noovaa rozumiem Przy lękliwym psie ja bym była mega asekuracyjna bo dłużej się potem nawet małe błędy naprawia a to bez sensu. Skoro jest takie miejsce tam powinna być klatka Klimatycznie - zmywasz a tu pieseł z dołu zagląda.
noovaa - Śro Lut 18, 2015 20:03
nie zmieści się ... owija się dookoła rur i tak siedzi tam
Trzynastka - Śro Lut 18, 2015 22:14
Czy szczeniak musi być karmiony karmą puppy/junior? Jaka powinna być zawartość białka w karmie dla szczeniaka?
wilczek777 - Śro Lut 18, 2015 23:01
Trzynastka karmy z tą nazwą mają zazwyczaj ciut więcej białka i tym się różnią - czasem mają coś na stawy a tak to tylko nazwa. W jakim wieku szczeniak i z jaką aktywnością?
Trzynastka - Czw Lut 19, 2015 07:42
wilczek777 napisał/a: | Trzynastka karmy z tą nazwą mają zazwyczaj ciut więcej białka i tym się różnią - czasem mają coś na stawy a tak to tylko nazwa. W jakim wieku szczeniak i z jaką aktywnością? |
3 miesiące, a aktywność umiarkowana generalnie.
wilczek777 - Czw Lut 19, 2015 12:31
Trzynastka kundelek? rasowiec? Jaka półka wchodzi w grę? Zakres cenowy?
oxxy - Czw Lut 19, 2015 13:13
A ja mam pytanko - może u któregoś z Waszym psów pojawiały się z wiekiem takie bardzo ciemne pieprzyki? Po prostu "plamy". Mamy sznaucera i ostatnio został ogolony i mama zauważyła, że ma ich zdecydowanie więcej niż ostatnim razem jak go pozbawiliśmy włosów. Myślicie, że to może być rak skóry? Tfu, tfu!
Ninek - Czw Lut 19, 2015 13:40
oxxy, nasze koty miały takie plamy na starość. Wet mówił, że u zwierząt mogą się pojawiać plamy starcze jak u ludzi. Co oczywiście nie wyklucza nowotworu - po prostu nie każda zmiana musi nim być
Trzynastka - Czw Lut 19, 2015 13:48
wilczek777 napisał/a: | Trzynastka kundelek? rasowiec? Jaka półka wchodzi w grę? Zakres cenowy? |
Mieszaniec ze sznaucerem. Raczej z tej średniej półki
Generalnie zastanawiałam się nad tym, czy da się karmić dorosłego psa i szczeniaka tą samą karmą. Ułatwiło by mi to generalnie życie. Z tym, że na facebooku zlinczowali mnie za ten pomysł, bo koniecznie musi być dopisek puppy lub junior. A myślałam, że liczy się skład
I generalnie, może ktoś ma jakiś pomysł czemu on koniecznie chce się zaprzyjaźnić z kuwetą? a raczej jej zawartością.
|
|
|