Mioty adoptowane - Rozczochrańce - 11 maluchów + mamusia (zdjęcia na stronie 6)
monika123 - Sob Mar 08, 2014 14:46
Witam, pozdrawiamy rodzeństwo i meldujemy, że dziewczyny zaliczyły dziś kontrolna wizytę u weta.Sznureczek zdrowa, osłuchowo w porządku, tylko jedno oczko jej porfiryni.Obejrzana dokładnie, na razie dostała krople do przemywania oczka.I ciągle malutka jest.Waży tylko 280 g- jak na 5 miesięcy to chyba mało?Po za tym wszystko jak w najlepszym porządku.
Luśka - ten diabeł wcielony- wszystko z nią ok, gryzie wszystko, począwszy od koszyków, hamaków skończywszy nawet na poidle w klatce.Waży 316 g.Dziewczyny były grzeczne u weta, dały się zbadać, obmacać.
Hanka_i_Medyk - Nie Mar 09, 2014 19:04
Moje pierdółki są strasznie drobne, aczkolwiek nie ważyłam. LuxTorpeda jest w tej chwili niesamowicie kudłata Mietka za to praktycznie zupełnie łysa, porośnięta tylko leciuteńkim puszkiem. Dora, jak to Dora
Torpedzie coś się stało z okiem - prawie całkowicie się odbarwiło z rubinowego. Podajemy Difadol, póki nie uda nam się umówić do okulisty. Dr Łobaczewskiej nie ma do 26.03, więc muszę poszukać, gdzie złapać dra Garncarza.
Poza tym wszystko w normie u wszystkich trzech.
monika123 - Nie Mar 09, 2014 20:25
Ja zauważyłam ,że Sznurówka tak jakby źle widziała, jak daje cos do jedzenia ona szuka chociaż daję jej prawie pod pysk.Po przemywaniu kropelkami , z oczka leci mniej porfirynki.Zobaczymy co będzie dalej.Sznurówka tez jest prawie łysa ledwo pokryta meszkiem, natomiast Luśka kudłata .Jutro jakieś zdjęcia wrzucę.
Pyl - Pon Mar 10, 2014 12:05
Dzięki za wieści
Mam nadzieję, że te oczka uda się szybko ogarnąć - mam nadzieję, że to nie będą wrastające rzęsy
Starsza Pani - Pon Mar 10, 2014 12:27
Hanka_i_Medyk napisał/a: | Moje pierdółki są strasznie drobne, aczkolwiek nie ważyłam. LuxTorpeda jest w tej chwili niesamowicie kudłata Mietka za to praktycznie zupełnie łysa, porośnięta tylko leciuteńkim puszkiem. Dora, jak to Dora
Torpedzie coś się stało z okiem - prawie całkowicie się odbarwiło z rubinowego. Podajemy Difadol, póki nie uda nam się umówić do okulisty. Dr Łobaczewskiej nie ma do 26.03, więc muszę poszukać, gdzie złapać dra Garncarza.
Poza tym wszystko w normie u wszystkich trzech. |
U dr Garncarza gryzoniami zajmuje się dr Elwira Buczek. Chodziłam do niej przez pół roku z fuzzem, któremu eksplodowała co jakiś czas gałka oczna i gdy skończyła się lista antybiotyków, które można było wpuszczać do oka (tak, to możliwe), zdecydowałam się na operację u dr Mikłusza (oni wtedy rzadko operowali gryzonie). Operacja wyszła świetnie, a ja przy następnym fuzzie z problemami ocznymi udałam się od razu na usunięcie gałki ocznej do dr Rzepki (teraz żałujemy obie, że nie usunęłyśmy dwóch ).
susurrement - Wto Mar 11, 2014 10:46
Skarpetka moja jest taka dość konkretna
w wolnej chwili ją zważę, bo ciekawa jestem jak wygląda na tle rodzeństwa
Starsza Pani - Wto Mar 11, 2014 15:12
susurrement napisał/a: | Skarpetka moja jest taka dość konkretna
w wolnej chwili ją zważę, bo ciekawa jestem jak wygląda na tle rodzeństwa |
Bo to jest Zimowa Skarpetka .
Vaco - Wto Mar 11, 2014 21:53
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/1796043_476287969137564_2104477966_o.jpg Entliczek
mmarcioszka - Wto Mar 11, 2014 22:39
Vaco, piękny
Pyl - Śro Mar 12, 2014 01:02
Vaco, jakie to łyse!
Vaco - Śro Mar 12, 2014 06:05
Łyse jak kolano
Pyl - Śro Mar 12, 2014 12:40
Vaco, a jak oczka? Nie ma problemów?
susurrement, waż skarpetę
monika123 - Śro Mar 12, 2014 12:58
Tutaj ulubiona pozycja mojego Sznureczka do spania
A tutaj lusia
Ps.Koszyki już zostały zjedzone przez Luśkę i Sznureczek okupuje hamak.
Vaco - Śro Mar 12, 2014 18:30
Pyl, na wszelki wypadek raz w tygodniu mu przemywam, ale nie ma żadnych widocznych problemów z oczkami tfu tfu
Pyl - Śro Mar 12, 2014 20:33
Ufff... I tfu, tfu jednocześnie.
|
|
|