To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2013 - Miot I2 SunRat's

quagmire - Czw Paź 03, 2013 18:21

MrsWetka, serio? To bardzo, bardzo malutko jak na półrocznego szczurka.
pszczoła - Czw Paź 03, 2013 18:27

Cytat:
Iskierka waży teraz 144 g.

chyba się pomyliłaś?

Iryt ponad 500... :oops:
Ale. Wciąż wygląda w miarę nienajgorzej, staram się go nie tuczyć. Poza tym jest MEGA ruchliwy i skoczny, więc większość spala. I po kastracji ładnie się ustabilizował.

MrsWetka - Czw Paź 03, 2013 18:42

Przepraszam, pomyłka, 344 g.;p , ale już poprawione :) Jedzenia moje mają zanadto i wszystko co zdrowe :) Dodatkowo dostają codziennie zupki jarzynowe Bobovity , a Iskierka strasznie je uwielbia :) Jedną moją szczurzynkę muszę podtuczyć, bo waży 310 g., dlatego dzisiaj Sinlac dla niej kupiłam :)
emileczka - Pią Paź 04, 2013 17:52

MrsWetka, myślę, że nie ma potrzeby podtuczania z wiekiem same nabiorą ciałka :) . A z doświadczenia powiem, że odchudzić szczura nie jest prosto. Ponad 300g na samicę to bardzo dobra waga, taka w sam raz.
MrsWetka - Pią Paź 04, 2013 21:17

Emileczka, o tej której napisałam (Skrzeczka) ma już 1,5 roku., a 3 miesiące temu ważyła 350g. ... I według mnie wtedy lepiej wyglądała:)
marcique - Pon Paź 14, 2013 15:25

Influenza została mamusią 6 chłopców i 6 dziewczynek (miot L2) :serducho:
monika123 - Pią Lis 01, 2013 23:25

Witamy rodzeństwo Iszy, mała jest zdrowa,rozdaje całusy i niczego się nie boi.

AngelsDream - Sob Lis 02, 2013 00:07

Inias zdrów i piękny, trochę gorzej z zachowaniem, ale to tylko dziś i oby to po prostu był gorszy dzień.
Sirius - Wto Lis 26, 2013 09:28

A u Irysa wszystko super! Uspokoił się chłopak, jest bardzo grzecznym śpioszko-łakomczuszkiem. :D na wybiegach dość ostrożny ale to przez kiepski wzrok. ;)
marcique - Nie Gru 08, 2013 12:40

https://www.facebook.com/...&type=3&theater
mama Flu (Infleunza) z córeczką Leprozją :serducho:

Pyl - Nie Gru 08, 2013 12:54

Śliczna siostrzyczka, choć w realu jeszcze ładniejsza :P
Córeczka też niebrzydka :serducho:

pszczoła - Wto Gru 24, 2013 00:42

Kochani. Tata miotu, Huragan, jest podejrzewany o guza przysadki. Miał łagodne objawy (wytrzeszcz, bolesność przy głaskaniu ucha) - żadnych neurologicznych, a przynajmniej tak mi się wydawało. Po pierwszej dawce kabergoliny już poczuł się lepiej, ma lepszy humor i weselsze spojrzenie, chętniej łazikuje. Wcześniej był wyciszony, byłam pewna że to przez stratę kolegi z klatki... Nie jesteśmy do końca pewni, że to guz przysadki, ale tak mi podpowiada intuicja i obserwacja.
Tylne łapki zaczęły osiadać gdy skończył 2 lata (lub ciutkę wcześniej), ale do tej pory ładnie sobie tupta, a skończył niedawno 2l i 3 miesiące ;)

Wiem, że nasze I-dzieciaki jeszcze młode, ale co jest na piśmie nie zginie.

Pyl - Pon Gru 30, 2013 16:31

Z poświątecznymi pozdrowieniami dla rodzeństwa:

Icuś Wspaniały :serducho:

A Tatusia prosimy wytulić i wycałować :serducho:

marcique - Czw Sty 09, 2014 18:10

a Influenza po raz drugi została mamusią - vide miot M2 :)
marcique - Czw Sty 09, 2014 18:13

Pyl, Icuś jest przecudny <3