To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

LunacyFringe - Wto Sty 10, 2012 23:39

Dzięki wszystkim :) Strasznie sie cieszę, w dodatku mam szczyla, który od pierwszego dnia wpadł mi w oko ! :)Czuje , że bede miec z nią niezłe piekło :twisted:
Ninek - Śro Sty 11, 2012 12:40

LunacyFringe napisał/a:
Ja wychodze z psami osobno ;)

Z trzema też będziesz chodzić osobno? Toż to by było 10 spacerów dziennie w moim przypadku :shock:

sachma - Śro Sty 11, 2012 12:49

Lol.. u mnie, jakbym miała wychodzić oddzielnie z 3 psami tyle co teraz wychodzę z Lennym to było by to 12 spacerów.. czyli co najmniej 7,5h spacerów dziennie XD
Ninek - Śro Sty 11, 2012 12:57

sachma, ja z sukami dużo chodzić nie musze, ale tak czy siak, to przecież przegięcie :P One chodzą 3 razy dziennie, Fox 4 razy. 10 spacerów nawet po pół godziny to przecież 5 godzin dziennie :shock:
sachma - Śro Sty 11, 2012 13:00

Lenny wychodzi 3 razy po pół godziny i wieczorem mamy godzinny spacer, więc w sumie 4 razy dziennie... prawie jak druga praca o.O'
Niamey - Śro Sty 11, 2012 17:20

Moja mama wychodzi z trzema psami osobno ;)
sachma - Śro Sty 11, 2012 17:33

Niamey, a pracuje?
Niamey - Śro Sty 11, 2012 17:49

sachma, tak, ale nie na etacie, więc na pewno jest bardziej elastyczna, choć czasowo ledwo się ze wszystkim wyrabia, bo dochodzi jeszcze pomoc babci itp. Ja osobiście bym nie dała rady, ale mama jakoś daje, co jest godne podziwu.
sachma - Śro Sty 11, 2012 19:58

Niamey, naprawdę godne podziwu, bo ja sobie nie wyobrażam jak miałabym pracując tak jak teraz jeszcze spędzać z psami 7h na spacerach o.O zostałby mi tylko czas na sen :P 5h i tyle. no w dni wolne od pracy to łatwiej, ale tak codziennie.. podziwiam.
furburger - Śro Sty 11, 2012 20:45

słuchajcie, była dziś jedna akcja, Damian wyszedł z psem no i jak to pies pierwsze co robi po wyjściu z klatki to leci do pierwszego drzewa, krzaków no i dziś też tak było, zobaczył to jakiś koleś i zaczął robić akcję Damianowi że pies sika i że mu śmierdzi (mieszka na drugim piętrze) Damian zaczął się z nim kłócić on go zwyzywał groził policją no to Damian na cwaniaka a dzwoń za chwilę będę wracał... Wszedł do domu i mówi że policja go szuka...
ja do okna patrzę a tu policja przed blokiem! :o ja już przerażona że zaraz go znajdą i będzie przekichane...
ponoć Damian widział jak ten koleś gadał z jednym z policjantów...

czy coś może się stać za to że pies nasikał na drzewo ? o_O

sachma - Śro Sty 11, 2012 20:53

furburger napisał/a:
czy coś może się stać za to że pies nasikał na drzewo ? o_O

nie :) jeśli był na smyczy to nie mogą nic zrobić za sikanie, za kupę nie sprzątniętą może być mandat ;)
Za puszczanie psa bez smyczy też może być mandat.

furburger - Śro Sty 11, 2012 21:07

był na krótkiej smyczy, nie spuszczamy psa wśród ludzi, czasem na łąkach jeśli mamy 100% pewność że nikogo nie ma
Ninek - Śro Sty 11, 2012 21:19

furburger, więc nic Ci nie mogą zrobić. Ale uważaj na sąsiada i grzecznie po psie sprzątajcie :P Życzliwość sąsiedzka nie zna granic.
furburger - Śro Sty 11, 2012 21:26

Ninek, ale sików się nie da posprzątać :D
srać nie sra nigdy na blokach, zawsze na łąkach

Ninek - Śro Sty 11, 2012 21:51

furburger napisał/a:
Ninek, ale sików się nie da posprzątać :D

No ja nie mówie o sikach, tylko w ogóle xD
Bo jak ten sam sąsiad zobaczy, że nie sprzątacie, to pewnie jeszcze zdjęcie zrobi :P