To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Mangusta - Pon Lip 21, 2008 13:09

kateratina, jak się serio będziesz chciała skusić to kliknij do mnie na PW, ogólnie nie mam zamiaru na siłę oddawać moich pająków ale jeśli będziesz chciała to dogadamy się w sprawie któregoś :) mam w planach oddanie w prezencie dwóch pająków jakiejś odpowiedzialnej osobie, dlatego nie szafuję się z tym na forach terrarystycznych (na "oddawane" leci mnóstwo hien i rozhukanych dzieciuchów). oczywiście to nie te co tutaj na fotach, ale podobne i bezproblemowe ;)
kateratina - Pon Lip 21, 2008 13:21

ooo, to ja bardzo chętnie, mazoku. tylko jeszcze nie teraz - za mało wiem na razie, muszę poczytać. ale powiem, że mnie zaintrygowało to wszystko. :)

napiszę na PW, albo gadulca wieczorem, okej? :wink:

Mangusta - Pon Lip 21, 2008 14:50

spoko, wal śmiało :)
Layla - Wto Lip 22, 2008 08:28

Mazoku, pikne ośmionożne :serducho:
Lavi - Wto Lip 22, 2008 08:48

Kiedy teraz tak patrzę na te pająki to zastanawiam się, co mi odbiło, że kiedyś czołgałam się po podłodze i błagałam rodziców o pająka O.o

Brr.. Aż mnie dreszczyk przeszedł. Pomimo tego pajączki śliczne.. Na swój sposób :-P

Naciol - Wto Lip 22, 2008 21:35

Po głębszym zastanowieniu, przydałby mi się pająk na odczulanie, ale jakiś mniejszy, żebym na zawał od razu nie zeszła. Najwyżej przy zmianie lokum prosiłabym brata o pomoc :-P
Musiałabym trochę poczytać, ale kusi człowieka, oj kusi.

Mangusta - Wto Lip 22, 2008 22:00

Cytat:
Po głębszym zastanowieniu, przydałby mi się pająk na odczulanie, ale jakiś mniejszy, żebym na zawał od razu nie zeszła.
kup sobie jakiegoś naziemnego L1, przyjdzie Ci w pudełku po kliszy i nie będzie większy od jednogroszówki ;) mój kleszcz trafił do mnie jako N2, pół jednogroszówki, teraz ma coś ze 4cm a już jest u mnie ponad rok :)
Naciol - Wto Lip 22, 2008 22:28

Mazoku napisał/a:
przyjdzie Ci w pudełku po kliszy
O! To się nawet mama nie zorientuje ; )
Zaczęłam czytać arachneę, zobaczymy, czy mi nie przejdzie.
Kręci mnie adrenalina :lol:

[ Dodano: Wto Lip 22, 2008 22:53 ]
http://allegro.pl/item403...o_29_99zl_.html
Takiego mogłabym mieć *_____*

Mangusta - Wto Lip 22, 2008 23:17

Avicularii nie kupuj, na początek nie są polecane... nie tyle z agresji, co są bardzo delikatne i łatwo zdychają przez błędy w hodowli. to że gościu mówi inaczej na aukcji to ściema - mi wmawiali że lasiodory są łagodne, a trafił mi się masakrator.

kup jakąś grammostolę, jeśli już. bezproblemowe i nie potrzeba na nie papierów.

Naciol - Wto Lip 22, 2008 23:41

Mazoku, chodziło mi o wygląd - cudo. Przeczytałam temat, jeśli już to grammostola lub brachypelma (które bardziej łagodne?)
Po jakim czasie przestają się mieścić w słoikach?

Anonymous - Śro Lip 23, 2008 00:33

O widze ze sie forum za pajaczylo :D
A ja kupuje grammostole pod koniec sierpnia :]

Mangusta - Śro Lip 23, 2008 01:03

Naciol napisał/a:
grammostola lub brachypelma (które bardziej łagodne?)
porównywalnie. obie prędzej zmusisz do tańczenia kankana niż ugryzienia, tak samo z resztą z jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym - są uparte, leniwe i najwyżej się wyczeszą, potrafią całymi dniami siedzieć w jednym miejscu bez ruchu.

a mnie dopadło chyba chwilowe GMS - Psalmopoeus Pulcher... ach.

no i oczywiście Poecilotherie. ale niestety ze względu na jad te osobniki muszę sobie darować :roll:

Anonymous - Śro Lip 23, 2008 01:14

Brachypelmy sa pod ochrona?

a Mina to coz to za pajak? :]

Mangusta - Śro Lip 23, 2008 01:55

katasza napisał/a:
Brachypelmy sa pod ochrona?
troche popieprzona sprawa. są na liście CITES, aneks B, ale w Polsce nie ma przymusu rejestracji. co nie oznacza że policja się nie czepia jak się brachypelmy nie zarejestruje. teraz już ludzie na wszelki wypadek rejestrują.

katasza napisał/a:
a Mina to coz to za pajak? :]
Psalmopoeus Irminia.
babyduck - Śro Lip 23, 2008 09:22

Jak wygląda agresja u pająka w stosunku do człowieka?