Archiwum - Pajączki ^_^
Mangusta - Pon Lip 21, 2008 13:09
kateratina, jak się serio będziesz chciała skusić to kliknij do mnie na PW, ogólnie nie mam zamiaru na siłę oddawać moich pająków ale jeśli będziesz chciała to dogadamy się w sprawie któregoś mam w planach oddanie w prezencie dwóch pająków jakiejś odpowiedzialnej osobie, dlatego nie szafuję się z tym na forach terrarystycznych (na "oddawane" leci mnóstwo hien i rozhukanych dzieciuchów). oczywiście to nie te co tutaj na fotach, ale podobne i bezproblemowe
kateratina - Pon Lip 21, 2008 13:21
ooo, to ja bardzo chętnie, mazoku. tylko jeszcze nie teraz - za mało wiem na razie, muszę poczytać. ale powiem, że mnie zaintrygowało to wszystko.
napiszę na PW, albo gadulca wieczorem, okej?
Mangusta - Pon Lip 21, 2008 14:50
spoko, wal śmiało
Layla - Wto Lip 22, 2008 08:28
Mazoku, pikne ośmionożne
Lavi - Wto Lip 22, 2008 08:48
Kiedy teraz tak patrzę na te pająki to zastanawiam się, co mi odbiło, że kiedyś czołgałam się po podłodze i błagałam rodziców o pająka O.o
Brr.. Aż mnie dreszczyk przeszedł. Pomimo tego pajączki śliczne.. Na swój sposób
Naciol - Wto Lip 22, 2008 21:35
Po głębszym zastanowieniu, przydałby mi się pająk na odczulanie, ale jakiś mniejszy, żebym na zawał od razu nie zeszła. Najwyżej przy zmianie lokum prosiłabym brata o pomoc
Musiałabym trochę poczytać, ale kusi człowieka, oj kusi.
Mangusta - Wto Lip 22, 2008 22:00
Cytat: | Po głębszym zastanowieniu, przydałby mi się pająk na odczulanie, ale jakiś mniejszy, żebym na zawał od razu nie zeszła. | kup sobie jakiegoś naziemnego L1, przyjdzie Ci w pudełku po kliszy i nie będzie większy od jednogroszówki mój kleszcz trafił do mnie jako N2, pół jednogroszówki, teraz ma coś ze 4cm a już jest u mnie ponad rok
Naciol - Wto Lip 22, 2008 22:28
Mazoku napisał/a: | przyjdzie Ci w pudełku po kliszy | O! To się nawet mama nie zorientuje ; )
Zaczęłam czytać arachneę, zobaczymy, czy mi nie przejdzie.
Kręci mnie adrenalina
[ Dodano: Wto Lip 22, 2008 22:53 ]
http://allegro.pl/item403...o_29_99zl_.html
Takiego mogłabym mieć *_____*
Mangusta - Wto Lip 22, 2008 23:17
Avicularii nie kupuj, na początek nie są polecane... nie tyle z agresji, co są bardzo delikatne i łatwo zdychają przez błędy w hodowli. to że gościu mówi inaczej na aukcji to ściema - mi wmawiali że lasiodory są łagodne, a trafił mi się masakrator.
kup jakąś grammostolę, jeśli już. bezproblemowe i nie potrzeba na nie papierów.
Naciol - Wto Lip 22, 2008 23:41
Mazoku, chodziło mi o wygląd - cudo. Przeczytałam temat, jeśli już to grammostola lub brachypelma (które bardziej łagodne?)
Po jakim czasie przestają się mieścić w słoikach?
Anonymous - Śro Lip 23, 2008 00:33
O widze ze sie forum za pajaczylo
A ja kupuje grammostole pod koniec sierpnia
Mangusta - Śro Lip 23, 2008 01:03
Naciol napisał/a: | grammostola lub brachypelma (które bardziej łagodne?) | porównywalnie. obie prędzej zmusisz do tańczenia kankana niż ugryzienia, tak samo z resztą z jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym - są uparte, leniwe i najwyżej się wyczeszą, potrafią całymi dniami siedzieć w jednym miejscu bez ruchu.
a mnie dopadło chyba chwilowe GMS - Psalmopoeus Pulcher... ach.
no i oczywiście Poecilotherie. ale niestety ze względu na jad te osobniki muszę sobie darować
Anonymous - Śro Lip 23, 2008 01:14
Brachypelmy sa pod ochrona?
a Mina to coz to za pajak?
Mangusta - Śro Lip 23, 2008 01:55
katasza napisał/a: | Brachypelmy sa pod ochrona?
| troche popieprzona sprawa. są na liście CITES, aneks B, ale w Polsce nie ma przymusu rejestracji. co nie oznacza że policja się nie czepia jak się brachypelmy nie zarejestruje. teraz już ludzie na wszelki wypadek rejestrują.
katasza napisał/a: | a Mina to coz to za pajak? | Psalmopoeus Irminia.
babyduck - Śro Lip 23, 2008 09:22
Jak wygląda agresja u pająka w stosunku do człowieka?
|
|
|