Archiwum - Psiaki IX
Ninek - Pią Sie 27, 2010 15:51
Kupiłam ten proszek. Jest świetny Posypałam rany, łyknęłam ibum i poszłam spać. Cieniutkie plasterki nie przeciekły, chociaż wcześniej musiałam nosić opatrunki z gazikami, bo zwykłe plastry zaraz były całe mokre.
babyduck - Pią Sie 27, 2010 16:13
Ninek, oby się goiło
Negra wakacyjnie:
Miałam z nią problem - nie mogłam się oddalić. Szczekała jak musiała zostać na pomoście, szczekała, jak wchodziłam do sklepu, jak wychodziłam do toalety. Nie dała się nikomu zabrać na spacer, zapierała się kopytami. Nosz kurna, nie mogę być więźniem własnego psa
satanka666 - Pią Sie 27, 2010 16:21
chcę kupić psu flexi. Nie będzie w niej chodził na co dzień, po prostu długa linka jest niewygodna i wiecznie się pląta. Pies waży 30kg, ale potrafi szarpnąć, więc zastanawiam się czy wziąć taką do 50kg, czy do 75?
Oli - Pią Sie 27, 2010 16:24
satanka666, myślę, że taśmowa wystarczy do 50kg. ja wolę taśmę od linki, bo linka mi się już dwa razy zerwała w dwóch różnych flexi, a taśma nigdy i łatwiej złapać goła ręką w razie czego.
satanka666 - Pią Sie 27, 2010 16:27
dzięki, właśnie o taśmową mi chodzi a ona 'pali' dłonie jak trzeba złapać?
Ninek - Pią Sie 27, 2010 16:32
satanka, potrafi przypiec ręke. Ale po co łapać ręką? Jak sie opanuje posługiwanie sie flexi, to nie ma takiej potrzeby.
Negra jest cudowna
Oli - Pią Sie 27, 2010 17:01
Ninek napisał/a: | Jak sie opanuje posługiwanie sie flexi, to nie ma takiej potrzeby. | jak się ma psa podcinającego wszystko i wszystkich to czasem trzeba złapać. mnie taśma nigdy nie przypiekła rąk, ale faktycznie nie łapię jej kiedy pies biegnie, tylko jak muszę go przytrzymać czy przekierować i jest za późno na blokadę smyczy, jest za bardzo wyciągnięta. linkę złapałam tak tylko raz i nigdy więcej
Ninek - Pią Sie 27, 2010 17:19
Fakt, moja suka zawsze wie z której strony ma iść. Nie ważne czy ma ominąć człowieka, wózek, latarnie czy drzewo - zawsze idzie po tej stronie, po której ja ide. Druga za to idzie jak ciele byle przed siebie xD Ale ona chodzi na zwykłej smyczy.
Linke też kiedyś złapałam później 3 dni nie mogłam używać palców.
Ech, jakiś idiota podrzucił do przytułku 2 szczeniaki. Bezzębne szczeniaki! Niby jak my je teraz mamy odkarmić? Przecież nikt nie da rady jeździć tam kilka razy dziennie.
Nie ma też kto ich do siebie wziąć, chociaż na ten tydzień-dwa, żeby im zęby wyszły i żeby nauczyły sie jeść normalne jedzenie. Coraz bardziej trace wiare w ludzi.
Kluski przy naszej Buni - rodowodowej staruszce ONka:
http://img830.imageshack....70810085805.jpg
Anonymous - Pią Sie 27, 2010 18:35
baby, jak pokazałaś pierwszy raz zdjęcia entli, to sobie pomyślałam, że takie brzydkie nie wiadomo co. a negra jest śliczna (;
Sysa - Pią Sie 27, 2010 19:14
Negra na tle nieba Brak mi słów jaka jest piękna..
babyduck - Pią Sie 27, 2010 19:45
agu, ja się nie dziwię, bo ja też nie polubiłam ich od razu. Takie długie to to i ryj taki klinowaty. Ot burek taki nieproporcjonalny. A teraz zachwycam się codziennie oczętami i uszyskami.
Cieszę się, że się Wam podoba
AngelsDream - Pią Sie 27, 2010 20:12
Dzielna Czwórca
http://baaj.pinger.pl/m/3...a-moze-forfiter
babyduck - Pią Sie 27, 2010 20:20
Różowy brzuszek!
Sorry, że znowu o entlach, ale muszę się gdzieś wyżyć. Ojciec Negry, Yoco, naczelny repro kraju ma 5 lat i jego właściciele właśnie postanowili zrobić mu badania na stawy. Po 5 latach i n miotach! Wyniki ma doskonałe. Właściciele twierdzą, że jego dzieci mogą spać spokojnie, a ja wiem, że jedna z jego córek ma zdiagnozowane HD-D!.
Jak można być takim ignorantem? I właśnie sprowadzili appenzellery - 2 suki i psa. W sam raz, żeby mieć miot co pół roku. Jestem tak zdegustowana ich praktykami, że aż mi się niedobrze robi, jak sobie pomyślę, że mogłabym ich spotkać na wystawie.
AngelsDream - Pią Sie 27, 2010 20:24
babyduck, a jak!
Mała się teraz zmienia z dnia na dzień.
babyduck - Pią Sie 27, 2010 20:25
Ja chcę iść na spacer z Joy! Tess!
|
|
|